MSI 6800 a nemožnost odemknout pipe
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Naex
- Začátečník

MSI 6800 a nemožnost odemknout pipe
Zkoušel jsem odemknout pipelines pomocí riva tuneru, ale po restartu mi
to naběhne na to samé(12/5). Obávám se hardwerového uzamčení, nevíte
jest-li se to dá nějak přelstít ???
Mimochodem: SW masked units : none
to naběhne na to samé(12/5). Obávám se hardwerového uzamčení, nevíte
jest-li se to dá nějak přelstít ???
Mimochodem: SW masked units : none
AMD 8320, 32 GB, MSI 990FX Gaming, Sapphire 78xx
Pokud jsi v mém domě - chovej se podle mých pravidel. Pokud nechceš - odejdi !
- ox
- Nováček

-
- kuavik
- Mírně pokročilý

- Mtex
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Derec
- Začátečník

Já mám taky MSI 6800 (12/5) a pomocí Riva Tuneru (verze 15.2) jsem všecko v pohodě odemknul na 16/6. Myslím si že i když je vadný čip, tak by odemknout jít měl, pouze se objeví vady v obraze.
GigaByte Z97X-Gaming Core i5-4570 2×4GB DDR3 Corsair Asus GeForce GTX 760 (2GB) Zdroj Fortron AURUM 80+Gold 600W Transcend SSD 370 128GB, HDD Seagate 2GB + WD 1GB Windows 8.1
- Naex
- Začátečník

Mám NV40 A1 a poslední Rivatuner. Sám autor v nápovědě o tom něco píše a jest-li jsem to dobře pochopil( moje anglina končí u "That is a red book"), má se v tomto případě(SW masked units : none) pouštět do úprav pouze Power User. No jo, ale do jakejch ??? 
- Naex
- Začátečník

- Shit
- Odborník PCT

- Naex
- Začátečník

- Micka
- Nováček

-
- Mtex
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Proste takhle to uz nejdeShit píše:Naex píše:Mám NV40 A1 a poslední Rivatuner. Sám autor v nápovědě o tom něco píše a jest-li jsem to dobře pochopil( moje anglina končí u "That is a red book"), má se v tomto případě(SW masked units : none) pouštět do úprav pouze Power User. No jo, ale do jakejch ???
Jakou mas verzi BIOSU ?
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
- Micka
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

- mute
- Nováček

-
A máte tam zaškrtnuté allow enabling hardware masked units? Ak to nezaškrtnete, môžte si zapínať a vypínať pipelines koľko chcete a aj tak sa to bude hlásiť ako 12/5.
Opteron 144@2400MHz(1.4V) + Scythe NINJA Plus, Abit AN8 Ultra, 2x1GB Corsair Value Select DDR400, Leadtek 7900GT @ 576/800 + Zalman VF700AlCu, Seagate 7200.10 320GB, NEC ND3540, SB Audigy 4, case CoolerMaster Centurion 530 (2x120mm fan), Chill Innovation 450w, Logitech Desktop Elite Pro + MX510, Eizo Flexscan M1900
- Mtex
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme ze mame, asopn ja ... inak ja som na 6800LE pipky odomykal v pohode ... takze s tym skusenosti mammute píše:A máte tam zaškrtnuté allow enabling hardware masked units? Ak to nezaškrtnete, môžte si zapínať a vypínať pipelines koľko chcete a aj tak sa to bude hlásiť ako 12/5.
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
- Naex
- Začátečník

Jasně. Nemohl by se nějakej zdatnej angličtinář mrknout do helpu u Riva Tuneru ? Třeba (teda asi určitě) tam vyčte víc než já ! Dík !mute píše:A máte tam zaškrtnuté allow enabling hardware masked units? Ak to nezaškrtnete, môžte si zapínať a vypínať pipelines koľko chcete a aj tak sa to bude hlásiť ako 12/5.
- Micka
- Nováček

-
Samozrejme ze mame... Help k RT jsem zatim neprocital, procital jsem FAQ k odemikani pipek na 6800 a tam Unwinder jasne pise o tom, ze nektere karty proste odemknout nejdou.
Patral jsem tedy po tom, cim to muze byt jeste zpusobeny a na pcunleashed jsem nasel clanek ktery se zabyva hardwarovou modifikaci pomoci rezistoru (ty rezistory jsou tak milimetr velky, takze se do toho poustet nechci). Posleze jsem ale zase ve foru na guru3D nasel tread ve kterym, aspon jak jsem pochopil, jakysi clovek, co mel stejnou konfiguraci rezistoru jako ja, odemkl svoji kartu pomoci modifikace biosu. Zkousel jsem ten jeho postup, ale tim taky nic (ta modifikace biosu nejspis dela to samy, co RT, akorat je to reseni navzdy).
Z toho jsem vyvodil, ze nase karty jsou nejspis uzamceny jeste nejakym dalsim HW postupem, ktery bude nejspis novy a nikdo zatim neprisel na to co to je nebo co s tim.
Patral jsem tedy po tom, cim to muze byt jeste zpusobeny a na pcunleashed jsem nasel clanek ktery se zabyva hardwarovou modifikaci pomoci rezistoru (ty rezistory jsou tak milimetr velky, takze se do toho poustet nechci). Posleze jsem ale zase ve foru na guru3D nasel tread ve kterym, aspon jak jsem pochopil, jakysi clovek, co mel stejnou konfiguraci rezistoru jako ja, odemkl svoji kartu pomoci modifikace biosu. Zkousel jsem ten jeho postup, ale tim taky nic (ta modifikace biosu nejspis dela to samy, co RT, akorat je to reseni navzdy).
Z toho jsem vyvodil, ze nase karty jsou nejspis uzamceny jeste nejakym dalsim HW postupem, ktery bude nejspis novy a nikdo zatim neprisel na to co to je nebo co s tim.
- beckl
- Nováček

-
Nelze odemknout.
Mam taky msi 6800 v riva tuneru nic,,,co bios nasel jsem naky patch v adresari riva tuneru (NV40BIOSSwUnitsMaskElimintor na co je HW mask) to je co skousel to někdo? může bejt karta blokla jak na to co ovladace naky vliv mají? má vubec cenu skouset jine biosy..moc dík
- K!ll3r
- Středně pokročilý