Jak aktualizovat ovladače u Mobility Radeon 9700

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak aktualizovat ovladače u Mobility Radeon 9700

Příspěvek od Necroman »

Měl bych dotaz, jak mám aktualizovat ovladače u Mobility Radeon 9700? Na stránkách ATI píšou, že ovladače mám hledat u výrobce notebooku - Acer. Tam jsou ale "nejnovější" ovladače tak půl roku starý. Klasické Catalysty 4.11 mi nainstalovat nejdou... nevíte co s tím? Není na internetu nějaký "tool" který by umožnil instalovat klasické ovladače na Mobilní grafiky? Díky
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Jak aktualizovat ovladače u Mobility Radeon 9700

Příspěvek od Spectral »

Necroman píše:Měl bych dotaz, jak mám aktualizovat ovladače u Mobility Radeon 9700? Na stránkách ATI píšou, že ovladače mám hledat u výrobce notebooku - Acer. Tam jsou ale "nejnovější" ovladače tak půl roku starý. Klasické Catalysty 4.11 mi nainstalovat nejdou... nevíte co s tím? Není na internetu nějaký "tool" který by umožnil instalovat klasické ovladače na Mobilní grafiky? Díky
Přesně tenhle problém jsem před 2 dny řešil taky :) Stačí si ze stránek http://www.omegadrivers.net stáhnout nejnovější Omega drivery na ATI karty a je to. Omegy totiž narozdíl od jiných obsahují ovladače i pro Mobility karty, takže jdou bez problémů nainstalovat. Omegy jsou v pohodě, zachovávají všechny funkce (PowerPlay, SmartGart, ...), zvedly mi výkon a ještě přidávají možnost taktování. A jsou aktuální. Doporučuju.

A nezapomeň před instalací Omeg odinstalovat ATI Control Panel.
Veterán
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Necroman »

Jo, to by šlo, jen si ale nejsem jistý, jestli budou Omega drivery podporovat technologii Powerplay, která zpomaluje takt, když běží notebook na baterie. Bez této technologie bych raději zůstal u původních. Navíc nejnovější Omega ovladače na ATI jsou založeny na Betě 4.10, což není zrovna nejnovější verze. Zkusím počkat, zatím grafika šlape tak jak má.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re:

Příspěvek od Spectral »

Necroman píše:Jo, to by šlo, jen si ale nejsem jistý, jestli budou Omega drivery podporovat technologii Powerplay, která zpomaluje takt, když běží notebook na baterie. Bez této technologie bych raději zůstal u původních. Navíc nejnovější Omega ovladače na ATI jsou založeny na Betě 4.10, což není zrovna nejnovější verze. Zkusím počkat, zatím grafika šlape tak jak má.
Chjo :sad: Zkus si přečíst ten můj post ještě jednou, třeba tam o Powerplay (a nejen o něm) něco najdeš. Pokud vím, tak současné Catalysty jsou verze 4.11, no tak to je oproti 4.10 opravdu hrozný rozdíl. To je opravdu lepší nechat si tam kdo ví jak dlouho staré Acerácké ovladače... :stupid:
Veterán
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jo,jo

Příspěvek od Necroman »

Jo.jo, nejak jsem to zkouknul prilis zbrkle. Acer ma nejnovejsi Catalysty 4.1 z 5.2.2004 a Omegy podporuji Powerplay. Asi pujdu do Omegy. Diky za upresneni!
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nové Omega drivery

Příspěvek od Necroman »

Čerstvá novinka, 3.12.2004 byly uvolněny nové Omega drivery založené na Catalystech Beta 4.12. Uživatelům notebooků s ATI Mobility Radeon grafikou doporučuji.
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Mno, a aby to nebylo tak jednoduché, tak po velké propagaci Omega ovladačů je musím i trochu poplivat. Po 3 týdnech bezproblémového používání Omega driverů se mi předevčírem po zapnutí NB rozpadl obraz ve Winech a nepomáhalo ani restartování, ani návrat původních ovladačů v nouzovém režimu, nic. Pak jsem se doslechl, že prý se toto s Omegama občas stává a jediná pomoc je reinstal Winů. Takže nyní píšu opět z původních Acer Catalystů a od Omeg si dám pauzu. Navíc prý existuje poměrně jednoduchý postup, jak na Mobility karty naroubovat klasické Ati Catalysty (včetně nejnovějších), takže to časem prubnu a pak dám vědět.
Veterán
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OMEGY

Příspěvek od Necroman »

Tak už mi grafika běží na Omega ... No, doufám, že to vydrží :D. Výkon v Benchmarcích lehce narostl a zobrazení je zatím v pohodě. Jinak také se mi zhroutil obraz, tentokrát ale na desktopu (Radeon 9100) po instalaci DNA ovladačů. Obraz byl jak zmuchlaný a to jsem provedl čistou instalaci po úplném odinstalování Catalystů 4.3. Poté jsem nainstaloval 4.11 original Catalysty a běhalo to opět v pohodě a navíc o cca 20% rychleji dle 3DMarků.
...Je to docela škoda, že se ATI příliš nezajímá o vývoj ovladačů i pro mobilní verze svých grafických karet. Snad se to zlepší.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“