Jak aktualizovat ovladače u Mobility Radeon 9700
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Necroman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jak aktualizovat ovladače u Mobility Radeon 9700
Měl bych dotaz, jak mám aktualizovat ovladače u Mobility Radeon 9700? Na stránkách ATI píšou, že ovladače mám hledat u výrobce notebooku - Acer. Tam jsou ale "nejnovější" ovladače tak půl roku starý. Klasické Catalysty 4.11 mi nainstalovat nejdou... nevíte co s tím? Není na internetu nějaký "tool" který by umožnil instalovat klasické ovladače na Mobilní grafiky? Díky
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Re: Jak aktualizovat ovladače u Mobility Radeon 9700
Přesně tenhle problém jsem před 2 dny řešil takyNecroman píše:Měl bych dotaz, jak mám aktualizovat ovladače u Mobility Radeon 9700? Na stránkách ATI píšou, že ovladače mám hledat u výrobce notebooku - Acer. Tam jsou ale "nejnovější" ovladače tak půl roku starý. Klasické Catalysty 4.11 mi nainstalovat nejdou... nevíte co s tím? Není na internetu nějaký "tool" který by umožnil instalovat klasické ovladače na Mobilní grafiky? Díky
A nezapomeň před instalací Omeg odinstalovat ATI Control Panel.
Veterán
- Necroman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re:
Jo, to by šlo, jen si ale nejsem jistý, jestli budou Omega drivery podporovat technologii Powerplay, která zpomaluje takt, když běží notebook na baterie. Bez této technologie bych raději zůstal u původních. Navíc nejnovější Omega ovladače na ATI jsou založeny na Betě 4.10, což není zrovna nejnovější verze. Zkusím počkat, zatím grafika šlape tak jak má.
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Re:
ChjoNecroman píše:Jo, to by šlo, jen si ale nejsem jistý, jestli budou Omega drivery podporovat technologii Powerplay, která zpomaluje takt, když běží notebook na baterie. Bez této technologie bych raději zůstal u původních. Navíc nejnovější Omega ovladače na ATI jsou založeny na Betě 4.10, což není zrovna nejnovější verze. Zkusím počkat, zatím grafika šlape tak jak má.
Veterán
- Necroman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nové Omega drivery
Čerstvá novinka, 3.12.2004 byly uvolněny nové Omega drivery založené na Catalystech Beta 4.12. Uživatelům notebooků s ATI Mobility Radeon grafikou doporučuji.
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Mno, a aby to nebylo tak jednoduché, tak po velké propagaci Omega ovladačů je musím i trochu poplivat. Po 3 týdnech bezproblémového používání Omega driverů se mi předevčírem po zapnutí NB rozpadl obraz ve Winech a nepomáhalo ani restartování, ani návrat původních ovladačů v nouzovém režimu, nic. Pak jsem se doslechl, že prý se toto s Omegama občas stává a jediná pomoc je reinstal Winů. Takže nyní píšu opět z původních Acer Catalystů a od Omeg si dám pauzu. Navíc prý existuje poměrně jednoduchý postup, jak na Mobility karty naroubovat klasické Ati Catalysty (včetně nejnovějších), takže to časem prubnu a pak dám vědět.
Veterán
- Necroman
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OMEGY
Tak už mi grafika běží na Omega ... No, doufám, že to vydrží
. Výkon v Benchmarcích lehce narostl a zobrazení je zatím v pohodě. Jinak také se mi zhroutil obraz, tentokrát ale na desktopu (Radeon 9100) po instalaci DNA ovladačů. Obraz byl jak zmuchlaný a to jsem provedl čistou instalaci po úplném odinstalování Catalystů 4.3. Poté jsem nainstaloval 4.11 original Catalysty a běhalo to opět v pohodě a navíc o cca 20% rychleji dle 3DMarků.
...Je to docela škoda, že se ATI příliš nezajímá o vývoj ovladačů i pro mobilní verze svých grafických karet. Snad se to zlepší.
...Je to docela škoda, že se ATI příliš nezajímá o vývoj ovladačů i pro mobilní verze svých grafických karet. Snad se to zlepší.