Přiložený ferit v case

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Denis
Začátečník
Začátečník

Přiložený ferit v case

Příspěvek od Denis »

Nevíte ,kam přesně umístit feritový prstenec,který byl přiložený ke skříni?
Mají se jím provléknout vodiče pro LED+Power+Reset?K čemu vlastně slouží?
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Přesně jak píšeš, když jsem to viděl v novém casu, tak to bylo vždycky navlečené na kabelech ke casu a diodám. jakou to má funkci, to opravdu nevím
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

ja bych rek ze to mozna ty kable schvalne zatezuje aby se do neceho nezamotali, jinak me nic nenapada :?
0118 999 881 999 119 7253
R2D2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od R2D2 »

tak tohle mám pánové z CC cituji:
Dobrý den, tento speciální kroužek není nutný k provozu. Mají se jím propléct kabílky (spínač, diody) a údajně slouží k zábraně elektrických přeskoků mezi vodiči.

:oops: :? :lol: :lol: :lol: se mi moc nezdá ale nevim nejsu žádnej elekro maniak
AMD ryzen 5 5600x / Asus B550-plus / Gskill flareX 16Gb 3600Mhz cl16 / Rx 6700 XT nitro+ / Kingston A2000 m2 1Tb / Asus GT 501
Denis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Denis »

Bude to kvůli rušení.Drátky jsou dlouhé a mohlo by se do nich asi něco naindukovat,což by způsobilo třeba nežádoucí restart.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Denis píše:Bude to kvůli rušení.Drátky jsou dlouhé a mohlo by se do nich asi něco naindukovat,což by způsobilo třeba nežádoucí restart.
jj, taky si myslím. mám dva chieftecy a zatím jsem ferity nepoužil, ale už jsem narazil na lidi kterým se PC restartovalo samo od sebe a problém byl v tomhle
ignorelist: kremrole a dezoláti
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Nevím jak vy, ale já měl feritový prstenec na káblech ze zdroje, aby to odrušilo (Ve zdroji nějaké pole nebo tak, takže jestli je tam někdo dává tak nevím proč.Reset a ledy se teda NIJAK Chránit nemusí, žádný výboj ze vzduchu do drátu a pak do desky nehrozí, řek bych že je ferit zlevněnej a tak ho tam dávaj aby to vypadalo jako profi. :-D

Samostatnej reset je možný asi jen v tom případě, kdy je blízky neodizolovaný obvod (I s menším napětím) nebo v casu nějakej transfec blíž těch káblu a t p....
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“