Nevíte ,kam přesně umístit feritový prstenec,který byl přiložený ke skříni?
Mají se jím provléknout vodiče pro LED+Power+Reset?K čemu vlastně slouží?
Přiložený ferit v case
Moderátor: L4mka
- Denis
- Začátečník

- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Přesně jak píšeš, když jsem to viděl v novém casu, tak to bylo vždycky navlečené na kabelech ke casu a diodám. jakou to má funkci, to opravdu nevím
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- R2D2
- Začátečník

tak tohle mám pánové z CC cituji:
Dobrý den, tento speciální kroužek není nutný k provozu. Mají se jím propléct kabílky (spínač, diody) a údajně slouží k zábraně elektrických přeskoků mezi vodiči.
se mi moc nezdá ale nevim nejsu žádnej elekro maniak
Dobrý den, tento speciální kroužek není nutný k provozu. Mají se jím propléct kabílky (spínač, diody) a údajně slouží k zábraně elektrických přeskoků mezi vodiči.
AMD ryzen 5 5600x / Asus B550-plus / Gskill flareX 16Gb 3600Mhz cl16 / Rx 6700 XT nitro+ / Kingston A2000 m2 1Tb / Asus GT 501
- Denis
- Začátečník

- zombux
- Odborník PCT

jj, taky si myslím. mám dva chieftecy a zatím jsem ferity nepoužil, ale už jsem narazil na lidi kterým se PC restartovalo samo od sebe a problém byl v tomhleDenis píše:Bude to kvůli rušení.Drátky jsou dlouhé a mohlo by se do nich asi něco naindukovat,což by způsobilo třeba nežádoucí restart.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- spirit64
- Mírně pokročilý

Nevím jak vy, ale já měl feritový prstenec na káblech ze zdroje, aby to odrušilo (Ve zdroji nějaké pole nebo tak, takže jestli je tam někdo dává tak nevím proč.Reset a ledy se teda NIJAK Chránit nemusí, žádný výboj ze vzduchu do drátu a pak do desky nehrozí, řek bych že je ferit zlevněnej a tak ho tam dávaj aby to vypadalo jako profi.
Samostatnej reset je možný asi jen v tom případě, kdy je blízky neodizolovaný obvod (I s menším napětím) nebo v casu nějakej transfec blíž těch káblu a t p....
Samostatnej reset je možný asi jen v tom případě, kdy je blízky neodizolovaný obvod (I s menším napětím) nebo v casu nějakej transfec blíž těch káblu a t p....