Teploty a Intel?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Teploty a Intel?
Mam dotaz kamos ma Pentium 4 2,4Ghz 800Fsb a na procaku mu to ukazuje v klidu 25° coz si mislim ze je blbost kdyz je teplota v byte kolem 22°´neco prece ten procak vyzarit musi.
disk mu ukazuje taky 25° coz si myslim ze je taky kravina mel sem disk chlazenej vetrackem (8x8cm) a mival sem kolem 30°.
tak sem mu rekl ze ma urcite trosku nevyladeny cidla nebo mu ten soft (Speedfan) spatne ukazuje.
jelikoz sem AMD-ckář a o intelu toho moc nevim napiste sem nazory kdo ma pravdu.
disk mu ukazuje taky 25° coz si myslim ze je taky kravina mel sem disk chlazenej vetrackem (8x8cm) a mival sem kolem 30°.
tak sem mu rekl ze ma urcite trosku nevyladeny cidla nebo mu ten soft (Speedfan) spatne ukazuje.
jelikoz sem AMD-ckář a o intelu toho moc nevim napiste sem nazory kdo ma pravdu.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ty teploty jsou samozřejmě blbost. Neznám disk, který by byl tak studenej, aby měl 25°C bez chlazení. Já mám disky chlazené 80mm větrákem @5V, nasávajícím vzduch přímo z vnějšku case a i tak mám 30°C.
No a co se týče toho procesoru, tak to je úplná blbost...
No a co se týče toho procesoru, tak to je úplná blbost...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Wiruss
- Středně pokročilý

- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To si snad delas srandu treba teplotu desky to ukazuje pi zatezi se zavrenym casem tak 30 a to ze by tam bylo 40 se mi moc nezda pri tom mnozstvi vetraku co tam mam.Wiruss píše:No taky ty asusky co máš ty ukazujou přibližně o 10 stupnu mene než jemasakr_cz píše:Na cpu by tech 25 mozna mozna bej mohlo mam 28 a staci odendat bocnici 27 a kdyz otevru okno tak to de sakra dolu.
- Spirit
- Středně pokročilý

-
Ano asusky niektore ukazuju skoro o 10C menej, pretoze majutepelne cidlo dalej, akoby malo byt. A niečde o to kolko tam mas fanov, ale ako ich mas umiestnenie, ci mas dobre prudenie vzduchu v case a poriadok s kablami....masakr_cz píše:To si snad delas srandu treba teplotu desky to ukazuje pi zatezi se zavrenym casem tak 30 a to ze by tam bylo 40 se mi moc nezda pri tom mnozstvi vetraku co tam mam.Wiruss píše: No taky ty asusky co máš ty ukazujou přibližně o 10 stupnu mene než je
- Wiruss
- Středně pokročilý

Aby jsi měl 40 tak by jsi tam pomalu musel mít vodu a větrákymasakr_cz píše:To si snad delas srandu treba teplotu desky to ukazuje pi zatezi se zavrenym casem tak 30 a to ze by tam bylo 40 se mi moc nezda pri tom mnozstvi vetraku co tam mam.Wiruss píše: No taky ty asusky co máš ty ukazujou přibližně o 10 stupnu mene než je
- benQ
- Začátečník

-
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Teuzz
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Camreq
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- tnt_
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Na mojej zostave(Abit) mam idle teplotu CPU:56, MB:48. Pri zatazi je to CPU:78, MB:72...a to tam mam tunel priamo zvonku bedne na CPU s 80x80 thermaltake s 2500ot a na chipset fuka 60x60 vetrak s cca2000ot.
Mal som moznost vyskusat Asus P4P800-X s CeleronomD 2,5@3.2BOX a tam teplota nepresiahla cez 50 ani pri zatazi! No vsak BOX chladic zvysoval ot z 2500 az do 4500ot. - to bol ale randal
ako nahle som otvoril bednu ustalilo sa to na cca 2500ot.
Obe dosky boli skusane so speedfan 4.16 a aj v biose boli zhruba rovnake rozdiely. Takze jednoznacne je asus trochu vedla s teplotami.
Mal som moznost vyskusat Asus P4P800-X s CeleronomD 2,5@3.2BOX a tam teplota nepresiahla cez 50 ani pri zatazi! No vsak BOX chladic zvysoval ot z 2500 az do 4500ot. - to bol ale randal
Obe dosky boli skusane so speedfan 4.16 a aj v biose boli zhruba rovnake rozdiely. Takze jednoznacne je asus trochu vedla s teplotami.
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
Odkud cte tu teplotu disku? Pokud primo ze SMARTu tak at se podiva, zda necte hexadecimalni hodnotu. 25hexa=37 coz by myslim mohlo odpovidat.
Teplotou, kterou reportuje deska, bych se vubec nezabyval. Tam jsou tak velke rozdily mezi deskami atd. ze to je spis hausnumero, ktere se casto nehodi ani pro porovnani teplot ve stejne konfiguraci. Moje K8N Neo hlasi trvale 10 stupnu vic kdyz cerstve zaponu pocitac (ve vsech programech i BIOSu) nez kdyz pocitac restartnu
Teplotou, kterou reportuje deska, bych se vubec nezabyval. Tam jsou tak velke rozdily mezi deskami atd. ze to je spis hausnumero, ktere se casto nehodi ani pro porovnani teplot ve stejne konfiguraci. Moje K8N Neo hlasi trvale 10 stupnu vic kdyz cerstve zaponu pocitac (ve vsech programech i BIOSu) nez kdyz pocitac restartnu
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1