Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Na mojej doske blbne sietovka integrovana len,ked mam FSB 203,nemas procak taktnuty???
:roll:
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Olda_rab1
Nováček
Nováček

mam taktnuty resp. mel sem.

Příspěvek od Olda_rab1 »

Kdyz necham vse na auto tak mi deska oznami ze muj proc. je Athlon 1800+ (1,5~1,6GHz) ,coz se mi moc nelibi kdyz mam 2400+, takze sem to popohnal na 2240GHz
(FSB 140~141) GHz pri teto konfiguraci mi deska tvrdi ze mam Athlona 2800+ a dal se nedostanu pravdepodobne kvuli pametem. Ale po vcerejsim zakysu se sitovkou sem se vratil k auto
jinak benchmark pri OC byl v pohode viz zbynek-riha.wz.cz[/img]
Houmi
Začátečník
Začátečník

Asus A7V880 - vytuh pri prehravani DVD - vyreseno

Příspěvek od Houmi »

tak uz jsem na to asi prisel. bylo to moji malou "upravou" desky. vedle NB je na PCB misto pro treti konektor pro vetracek s oznacenim PWR FAN. na prvnich fotkach desky tam byl dokonce konektor osazeny. rikal jsem si chteli usetrit a nedali ho tam. takze jsem asi za 5kc koupil konektorek, priletoval ho tam a samozrejme zapojil vetracek. to bylo zrejme pricinou te nestability. nejspis nestihalo napajeni desky nebo ji vadilo, ze do ni vetracek cpe pulzy z odecitani otacek nebo nevim co. no proste asi vedeli, proc ho tam ve verzich, ktere sly do prodeje nedavaj. ted, kdyz jsem to odpojil, slape vsechno ok, dokonce i ty shit elixiry=nanya. zaplat panbu. jinak ale diky za radu, memtest probehl v pohode.
kajos
Nováček
Nováček

Příspěvek od kajos »

Hlavne ze to uz funguje. Ta deska neni zas tak spatna, jak si dost lidi tady mysli.
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

kajos píše:Hlavne ze to uz funguje. Ta deska neni zas tak spatna, jak si dost lidi tady mysli.
Musim se připojit, po pár porodních problémech už to neni spatný :)
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Asus A7V880 - vytuh pri prehravani DVD - vyreseno

Příspěvek od Shit »

Houmi píše:tak uz jsem na to asi prisel. bylo to moji malou "upravou" desky. vedle NB je na PCB misto pro treti konektor pro vetracek s oznacenim PWR FAN. na prvnich fotkach desky tam byl dokonce konektor osazeny. rikal jsem si chteli usetrit a nedali ho tam. takze jsem asi za 5kc koupil konektorek, priletoval ho tam a samozrejme zapojil vetracek. to bylo zrejme pricinou te nestability. nejspis nestihalo napajeni desky nebo ji vadilo, ze do ni vetracek cpe pulzy z odecitani otacek nebo nevim co. no proste asi vedeli, proc ho tam ve verzich, ktere sly do prodeje nedavaj. ted, kdyz jsem to odpojil, slape vsechno ok, dokonce i ty shit elixiry=nanya. zaplat panbu. jinak ale diky za radu, memtest probehl v pohode.
To mně připomíná "Škodu 105-120@Dodo" -nepleťte si to s "ŠKODA DODO" :lol: Pokud Ti ti maká OK, tak by se Asus měl za to stydět :x
Olda_rab1
Nováček
Nováček

Taktovanim?

Příspěvek od Olda_rab1 »

Par dni sem mel OC off slo to bez problemu az na boot ten nejde furt, Pak sem taktnul a po dvou dnech opet problem se sitovkou, takze zase OC off, a nahodit sitovku se mi povedlo az 20min vypnutim kompu. Co vy na to?
MSI GT735
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Taky jsem mel s ni problemy (kdzsi jsem to tadz resil). Mozna daleko i vetsi...pak jsem dal ale bios 1006 a jede vse uz tri mesice uplne ok, v poho..Novej bios radeji nezkousim, asusu neverim! :D
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
Olda_rab1
Nováček
Nováček

2Goelr

Příspěvek od Olda_rab1 »

Jo, jo. Vsiml jsem si ze jste o tomhle problemu uz diskutovali pred nejakou dobou na jinym foru. A domnivam se ze to bude malo vykonym zdrojem +OC. Po poslednim flashi mi umrela deska, mazani probehlo, ale ne flashovani takze momentalne nevim, musel sem zprovoznit starou "dobrou" ECS a postavit si rozhrani pro flashku abych tam dostal alespon orig. bios.
MSI GT735
Mr.Frost
Nováček
Nováček

Problem s FSB na Asus A7V880 (VIA KT880)

Příspěvek od Mr.Frost »

Zdarek
Mam Asuse A7V880, Athl.XP 2400+, Leadtek GF FX5700
Pocitac mi hlasi ze mam XP 1800+, protoze zakladka je nastavena na FSB 100.Pri jakekoliv zmene FSB mi zacne blbnout grafika.Procesor by mel bezet na FSB133, ale nejde to.Asynchronous frequency sem dal ENABLED, ale porad nic.
Jestli to nekdo bude vedet, byl bych vdecnej za radu.
Diky

//edit Wilik - upraven nazev
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

hmmm ma ta grafika svoje vlastne napajanie?
ak nie taq to bude problem
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nový BIOS nic? :?
Mr.Frost
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mr.Frost »

Napajeni ma jen z AGP, novej BIOS uz tam je.Neni problem v RAM?? Mam 2x256, ale jedny Veritech CL2.5 a druhy A-DATA CL3, obe 400MHz
Olda_rab1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Olda_rab1 »

Podle svých zkušeností mohu doporučit v biosu nastavit frekvenci pamětí na 333MHz, při nastavení na Auto či 400MHz současně se změnou FSB je z mě neznámého důvodu AGP nefunkční a grafická karta jede pouze v PCI módu. Pokud je frekvence pamětí na 333MHz nema změna FSB na AGP vliv.
Jiné řešení je použít pouze jeden paměťový modul.
MSI GT735
viper_
Nováček
Nováček

Asus A7V880 - Softwarovy chlazeni

Příspěvek od viper_ »

Chtel bych se zeptat, jestli existuje nejaka konfigurace pro softwarovy chlazeni CPU na Socketu A a s chipsetem KT 880, nebo nejakej jinej programek

http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... rtId=17850
Glenda
Nováček
Nováček

Asus A7V880 - Softwarovy chlazeni

Příspěvek od Glenda »

:arrow: S2kCtl

Download : http://www.stargaz0r.nm.ru/

:bomb:
Not an expert, just a frustrated hobbyist! :?
viper_
Nováček
Nováček

Příspěvek od viper_ »

Díky za tip, opravdu funguje, mam Athlona 2400(2GHz)@2380MHz a srazilo mi to teplotu ve windowsech o 11 stupnu, coz je solidni, akorat mi pri tom zacal pískat zdroj, takovym neprijemnym tonem, ale to uz nejak poresim :D
Martin Petrus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Martin Petrus »

Tak sem koupil taky tuhle desku a sem z ní rozčarovaný, docela mě zklamal bios desky. Před tím sem měl A7V8X a Bartona 2500XP@2158MHz(166*13), to sem prodal a pořídil taky A7V880 s Bartonem 2600XP a myslel jsem, že ho jednoduše nataktuju na 200*11 a přišlo zklamání. Nefunguje součastně násobič a frekvence sběrnice, bios je poslední beta verze 1007.006. Máte někdo větší zkušenosti s taktováním této desky?
AMD Athlon (Barton) 2500XP@3200XP; ASUS A7V880; 2x Kingston 512MB/CL 2,5; Raid 0 2x HDD WD Raptor 36GB+8M/10000 + HDD Seagate 200GB+8M/7200; grafika ATI SAPPHIRE A-I-W 9800Pro; monitor BENQ LCD FP937s; zvuk z desky na Creative I-Trigue 3200; case Chieftec + Fortron; vodní chlazení AQCOOL
Soundczeck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soundczeck »

Tuhle desku mám asi měsíc ale až teď mi to došlo, prská mi SB Audigy což mě dosti prudí , nevíte jak to vyřešit? :sad:
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Trochu jsem to tady pročetl a mám podobný problém, jaký se tu už probíral.

Volal mi kamarád minulý týden (má 3 měsíce nový počítač), že ráno přišel k PC, zapnul ho a sice hučí ovšem nenaběhne monitor. Tak jsem se stavil a skutečně tak bylo, všechno se rozeběhlo, ovšem monitor shasnul kontrolku ze zelený na oranžovou a nedostal jsem se ani do biosu, prostě černá obrazovka. Rozdělal jsem bednu, zahejbal s kabelama, kartama, pamětí atd. pustil počítač a ten v pohodě naběhl. V biosu bylo vše OK až na to, že se frekvence sběrnice přepla z 166MHz (333MHz) na 100MHz (200Mhz). Vrátil jsem to zpět a počítač v pohodě makal asi 3-4 dny a dnes jsem tam byl znova a to samý.
Takže jsem postupně vždy s něčí zahýbal a hned zkusil pustit PC, nic se nedělo až dokud jsem nevytáhl paměť a znovu ji tam nezasunul, pak vše naběhlo, ale bios měl opět se spadnutou frekvenci na 100MHz, jinak ostatní nastavení zůstala, takže nemohlo dojít k resetu CMOS.
Vzhledem k tom, že nemá v PC disketovku jsem nemohl provést memtest, který jsem měl sebou, ale vadná pamět by tohle snad nedělala. Tak jsem ji (paměť) nastavil v biosu místo na auto přímo na 333Mhz, třeba to pomůže.
Nechtěl mi dát počítač domů, až prý po vánocích, jestli vydrží.
Sestava je následující: Athlon XP2600+, ASUS A7V880, GeForce FX-5700, 256MB/400MHz Kingmax (paměť je dle specifikace Asusu přímo pro tuhle desku) 350W zdroj.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“