problém s nastavením partitionů, Partition Magic nepomůže.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

problém s nastavením partitionů, Partition Magic nepomůže.

Příspěvek od Hydr0gen »

Kvůli dojmu, že je v poči virus a různým nestabilitám, jsem se rozhodl ho pořádně pročistit. Chtěl jsem nejen formátovat, ale i odebrat a znovy vytvořit partitiony. Tu primární jsem odstranil pomocí fdisku (po boot z CD Win98), ale druhá, podle fdisku "ext dos" za boha nešla. Vykašlal jsem se na to a nabootoval z WinXP. Tam jsem dostal možnost partion odstranit a udělal jsem to, ale tak divně-výsledkem je disk F:(instal) a C:. Jak je možné, že se disky nepojmenují tak, jak mají?!?! Myslel jsem, že to je automaticky. Viz. přinesu ke kamarádovi disk a moje partiotiony se zařadí automaticky za ty jeho (a ne "kolem cd/dvd mechanik", jako u mě:-/). Mimochodem, partiotion magic říká "Partiotion table is bad". Z diskety naběhne, ale zase problém. Je tam normálně jeden partition. A pak ten druhý bez názvu a pak pod ním, jakoby odtabovaný, od kraje odražený disk C:. Z primary na logical to změnit nejde:(.

Co s tím? :shock:

Mám IBM 60 GB, tuším 120GPX (7200 RPM).
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zkus na to pustit testdisk, ten dokaze poskozenou partition tabulku opravit
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

No a co to pojmenování partitionů?
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

první se dávaj primary oddíly, pak extended oddíly a nakonec snad dynamic disks.... :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Hydr0gen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hydr0gen »

Ok, diky.

ALE reseni cele zalezitosti? Jakbyste postupovali, kdyby jste chteli to mit normalne... Tzn. ne C: skladový disk, D: CD ROM, E: DVD RW a F: disk s OS :(

Edit: Tak co ukazuje TestDisk, když dám analyze. Moc nechapu prvni sloupec, kde 1, 2 a 5. Ten muj boot disk je nejspis prvni, akorat teda nechapu, proc se jmenuje F:. Pak je tam E (jako extended) a L jako Logical. Oba stejne velke. Kdyz dam quit this section, ukaze to normalne 2 p., coz nechapu :shock: .
Naposledy upravil(a) Hydr0gen dne úte 7. pro 2004, 22:37, celkem upraveno 1 x.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pismena zkus zmenit ve sprave disku windows
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Fil@ip
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fil@ip »

já bych to znovu naformátoval a přes cd a nastavil tam u první datové stopy disk C: taky jsem si ho jednou omylem odstanil :oops:
P 133, 1MB integrovaná grafika, 1256MB HDD, 16 Ram, 32x cd rom - nevyjíždí, disketová mechanika
--- opěrka nohou :D

PC: Atlon 2200+, MSI GeForce 4200 Ti 64MB, RAM 512 333MHz, Benq awl 400, SB Extigy, Genius HT 5.1
seteps
Nováček
Nováček

Příspěvek od seteps »

Pokud jsem dobře pochopil XPéčka víceméně jména disků přiřazují popořadě,proto při formátování nového disku,nebo partition dostane přiřazené písmeno až po CD/DVD ROM/RW.Umě dokonce až po USB disku ,který jsem nechal připojený. Jména disků můžeš změnit ve správci disků.
A pokud se mohu zeptat na svůj problém:Bios při prvním zapnutí nedetekuje HDD Maxtor 120Gb,nedokáže to ani RAID řadič(nově koupený KOUWEL 571B)vždy musím znovu natvrdo vyp+zap.Nový SAMSUNG 160Gb identifikuje jako 32Gb.
Athlon XP 1800+ MSI K4T HDD IBM 20GB RAM 2x256Mb no name/333Mhz WIN XP SP 1 poslední verze BIOSu
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“