Seagate 160GB,NCQ, SATA řve!!!
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Rider Diver
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Seagate 160GB,NCQ, SATA řve!!!
Pořídil jsem tento disk v domnění, že bude alespoň relativně tichý(především spolehlivý). Bohužel se ale stal bezkonkurenčně nejhlučnější komponentou PC! Posouvání diskových hlav je vážně koncert:o)) Viděl jsem ho běžet i v jiném počítači a slyšet nebyl.. Netuší někdo v čem je zakopaný pes??(ovladače, BIOS, nebo snad řadič atd) Abit AV8(Via K8T800Pro, AMD 64 3000+) Děkan
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Seagate uz dnes rozhodne nepatria medzi najtichsie disky na trhu a to sa potvrdzuje nielen pri Sata ...., ale aj Pata verziach sam mam v PC Seagate Pata 160GB a aj ich predavam a vobec sa neda povedat ze by boli nejak tiche.....
Dnes je asi najtichsi disk Samsung ......, Hitachi je na tom dnes asi podobne ako spominani Seagate, ale zas je o dost rychlejsi....
Dnes je asi najtichsi disk Samsung ......, Hitachi je na tom dnes asi podobne ako spominani Seagate, ale zas je o dost rychlejsi....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To jo, ale Hitachi není cirkulárka. Tam je akorát slyšet seekování, což jde ruku v ruce s výkonem... Mně osobně seekování nevadí...random píše:Hitachi je na tom dnes asi podobne ako spominani Seagate, ale zas je o dost rychlejsi....
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Shit
- Odborník PCT

- K!ll3r
- Středně pokročilý

- kuavik
- Mírně pokročilý

to nechapu, mam 80 seagate a je naprosto tichy i pri seekovaniDzin píše:SATA Seagate řvou dost mám 80GB a je to jak cirkulárka ale běží v pohodě přes rok tak to neřeším![]()
Zkontroluj uchycení dotáhni šroubky že by šel ten samej disk v jiným PC tišeji je divný.
a pak mam 200 sata seagate a cirkularka to rozhodne neni, je tichy jen pri seekovani je trochu slyset a prijde mi, ze pote co sem dal lepsi zdroj a dal mu chlazeni, tak je i to seekovani mnohem tissi. AAM je na defaultu.
- Pepo
- Začátečník

tak aj ja by som tu dal svoj nazor:
vlastnim seagate sata 120gb s 8mb cache a je uplne tichi iba ako to bolo tu spomenute pri seekovani je hlucnejsi
bracha ma hned vedla mna kom s tym istym diskom akurat ze je PATA a to uz vôbec nepocut - seagate je tichi ale pri klasickom rieseni - sata - vykon a hlavne v nastaveniach AAM
vlastnim seagate sata 120gb s 8mb cache a je uplne tichi iba ako to bolo tu spomenute pri seekovani je hlucnejsi
bracha ma hned vedla mna kom s tym istym diskom akurat ze je PATA a to uz vôbec nepocut - seagate je tichi ale pri klasickom rieseni - sata - vykon a hlavne v nastaveniach AAM
MB: Epox 8RDA3+ rev2.1 nForce2 400 MHz FSB,CPU: AMD Athlon 2500+ /333 Barton,HDD: S-ATA Seagate 120 GB 8MB Cache,VGA: Ati Saphire Radeon 9600 XT,SOUND CARD:Hercules Gamesurround DigiFire 7.1,LCD: Proview 17" 780,REPRO: Genius HT 5.1,CD-RW: Asus 52x32x52
- kuavik
- Mírně pokročilý

mrkni sem: http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... rtId=18131david99 píše:ako by sa dalo zmenit nastavenie aam?
- OXI
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Myslim že se tady někde psalo že AAM u SATA SEAGATE nefunguje, to je škoda, protože mam SATA 160 a chci ještě jednen kvůli RAIDu, ale to seekování mě hrozně štve. Dobře jsem ho stišil když jsem ho zabalil do molitanu, ale hrozně se zahříval, při 42 stupních jsem raději vypnul komp a molitan sundal. Asi budu muset vyrobit nějakej kovovej box a trochu ho odhlučnit, jiný řešení asi neni.
Viděl jsem pěkný odhlučnění "SILENTMAXX HD-silencer" ale je neuvěřitelně drahý, navíc kdybych chtěl ten 2. disk tak už je to nemyslitelný (odlhlučnění by stálo víc něž další disk). Ještě jedno zajímavý řešení jsem viděl ve skříni Arctic Cooling Silentium (http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51)
a něco takový bych si chtěl udělat, idkyž nevim jak to půjde, s hliníkem jsem nikdy nedělal
Viděl jsem pěkný odhlučnění "SILENTMAXX HD-silencer" ale je neuvěřitelně drahý, navíc kdybych chtěl ten 2. disk tak už je to nemyslitelný (odlhlučnění by stálo víc něž další disk). Ještě jedno zajímavý řešení jsem viděl ve skříni Arctic Cooling Silentium (http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51)
a něco takový bych si chtěl udělat, idkyž nevim jak to půjde, s hliníkem jsem nikdy nedělal
- mirkee
- Začátečník

s tym hitachi nesuhlasim, mam T7K250 SATA2 a je radost pocuvat to uplne tichorandom píše:Seagate uz dnes rozhodne nepatria medzi najtichsie disky na trhu a to sa potvrdzuje nielen pri Sata ...., ale aj Pata verziach sam mam v PC Seagate Pata 160GB a aj ich predavam a vobec sa neda povedat ze by boli nejak tiche.....
- spirit64
- Mírně pokročilý

mě osobně vadí jak seekování, tak pištění. Ale používám druhým rokem nesmrtelný západn ídigitál 13 Gb, který extrémně piští, takže ho už prostě vůbec neslyším no
a seekuje to jako kdybyjste vrazili bowlingovou kouli do drtičky na odpady. AAM nenalezeno nikde nic nijak, sux.
A tak proto nevím, co bych si měl koupit, jestli opěvovaný 7K250, nebo preý tuchý samsung. Ale asi Hitachi
A tak proto nevím, co bych si měl koupit, jestli opěvovaný 7K250, nebo preý tuchý samsung. Ale asi Hitachi
- mirkee
- Začátečník

ked uz tak si radsej kup T7k250 a nie 7k250.spirit64 píše:mě osobně vadí jak seekování, tak pištění. Ale používám druhým rokem nesmrtelný západn ídigitál 13 Gb, který extrémně piští, takže ho už prostě vůbec neslyším noa seekuje to jako kdybyjste vrazili bowlingovou kouli do drtičky na odpady. AAM nenalezeno nikde nic nijak, sux.
Ale byt na tvojom mieste tak si kupim Samsung SATAII