Seagate 160GB,NCQ, SATA řve!!!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Rider Diver
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Seagate 160GB,NCQ, SATA řve!!!

Příspěvek od Rider Diver »

Pořídil jsem tento disk v domnění, že bude alespoň relativně tichý(především spolehlivý). Bohužel se ale stal bezkonkurenčně nejhlučnější komponentou PC! Posouvání diskových hlav je vážně koncert:o)) Viděl jsem ho běžet i v jiném počítači a slyšet nebyl.. Netuší někdo v čem je zakopaný pes??(ovladače, BIOS, nebo snad řadič atd) Abit AV8(Via K8T800Pro, AMD 64 3000+) Děkan
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

SATA Seagate řvou dost mám 80GB a je to jak cirkulárka ale běží v pohodě přes rok tak to neřeším :)
Zkontroluj uchycení dotáhni šroubky že by šel ten samej disk v jiným PC tišeji je divný.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Seagate uz dnes rozhodne nepatria medzi najtichsie disky na trhu a to sa potvrdzuje nielen pri Sata ...., ale aj Pata verziach sam mam v PC Seagate Pata 160GB a aj ich predavam a vobec sa neda povedat ze by boli nejak tiche.....
Dnes je asi najtichsi disk Samsung ......, Hitachi je na tom dnes asi podobne ako spominani Seagate, ale zas je o dost rychlejsi....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

random píše:Hitachi je na tom dnes asi podobne ako spominani Seagate, ale zas je o dost rychlejsi....
To jo, ale Hitachi není cirkulárka. Tam je akorát slyšet seekování, což jde ruku v ruce s výkonem... Mně osobně seekování nevadí...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

random píše:Seagate uz dnes rozhodne nepatria medzi najtichsie disky na trhu a to sa potvrdzuje nielen pri Sata ...., ale aj Pata verziach ....
Nesouhlas :P
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

tady neni co resit musite si vybrat sacko v SATA ma def nastaveno na max AAM proto je hlasitejsi oproti pata , u hitachi je to to same ale tam je aam nastaveno na vetsi tichost oproti sacku v SATA , neni to o diskach ale o nastaveni !!
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

Dzin píše:SATA Seagate řvou dost mám 80GB a je to jak cirkulárka ale běží v pohodě přes rok tak to neřeším :)
Zkontroluj uchycení dotáhni šroubky že by šel ten samej disk v jiným PC tišeji je divný.
to nechapu, mam 80 seagate a je naprosto tichy i pri seekovani

a pak mam 200 sata seagate a cirkularka to rozhodne neni, je tichy jen pri seekovani je trochu slyset a prijde mi, ze pote co sem dal lepsi zdroj a dal mu chlazeni, tak je i to seekovani mnohem tissi. AAM je na defaultu.
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

ako by sa dalo zmenit nastavenie aam?
Pepo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pepo »

tak aj ja by som tu dal svoj nazor:
vlastnim seagate sata 120gb s 8mb cache a je uplne tichi iba ako to bolo tu spomenute pri seekovani je hlucnejsi
bracha ma hned vedla mna kom s tym istym diskom akurat ze je PATA a to uz vôbec nepocut - seagate je tichi ale pri klasickom rieseni - sata - vykon a hlavne v nastaveniach AAM
MB: Epox 8RDA3+ rev2.1 nForce2 400 MHz FSB,CPU: AMD Athlon 2500+ /333 Barton,HDD: S-ATA Seagate 120 GB 8MB Cache,VGA: Ati Saphire Radeon 9600 XT,SOUND CARD:Hercules Gamesurround DigiFire 7.1,LCD: Proview 17" 780,REPRO: Genius HT 5.1,CD-RW: Asus 52x32x52
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

david99 píše:ako by sa dalo zmenit nastavenie aam?
mrkni sem: http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... rtId=18131
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

Myslim že se tady někde psalo že AAM u SATA SEAGATE nefunguje, to je škoda, protože mam SATA 160 a chci ještě jednen kvůli RAIDu, ale to seekování mě hrozně štve. Dobře jsem ho stišil když jsem ho zabalil do molitanu, ale hrozně se zahříval, při 42 stupních jsem raději vypnul komp a molitan sundal. Asi budu muset vyrobit nějakej kovovej box a trochu ho odhlučnit, jiný řešení asi neni.
Viděl jsem pěkný odhlučnění "SILENTMAXX HD-silencer" ale je neuvěřitelně drahý, navíc kdybych chtěl ten 2. disk tak už je to nemyslitelný (odlhlučnění by stálo víc něž další disk). Ještě jedno zajímavý řešení jsem viděl ve skříni Arctic Cooling Silentium (http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51)
a něco takový bych si chtěl udělat, idkyž nevim jak to půjde, s hliníkem jsem nikdy nedělal
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

random píše:Seagate uz dnes rozhodne nepatria medzi najtichsie disky na trhu a to sa potvrdzuje nielen pri Sata ...., ale aj Pata verziach sam mam v PC Seagate Pata 160GB a aj ich predavam a vobec sa neda povedat ze by boli nejak tiche.....
Dnes je asi najtichsi disk Samsung ......, Hitachi je na tom dnes asi podobne ako spominani Seagate, ale zas je o dost rychlejsi....
s tym hitachi nesuhlasim, mam T7K250 SATA2 a je radost pocuvat to uplne ticho :twisted:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

mě osobně vadí jak seekování, tak pištění. Ale používám druhým rokem nesmrtelný západn ídigitál 13 Gb, který extrémně piští, takže ho už prostě vůbec neslyším no :) a seekuje to jako kdybyjste vrazili bowlingovou kouli do drtičky na odpady. AAM nenalezeno nikde nic nijak, sux.

A tak proto nevím, co bych si měl koupit, jestli opěvovaný 7K250, nebo preý tuchý samsung. Ale asi Hitachi :)
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

spirit64 píše:mě osobně vadí jak seekování, tak pištění. Ale používám druhým rokem nesmrtelný západn ídigitál 13 Gb, který extrémně piští, takže ho už prostě vůbec neslyším no :) a seekuje to jako kdybyjste vrazili bowlingovou kouli do drtičky na odpady. AAM nenalezeno nikde nic nijak, sux.

A tak proto nevím, co bych si měl koupit, jestli opěvovaný 7K250, nebo preý tuchý samsung. Ale asi Hitachi :)
ked uz tak si radsej kup T7k250 a nie 7k250.

Ale byt na tvojom mieste tak si kupim Samsung SATAII :P
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“