Délka života Windows

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

debata se nám "krapet" odchyluje od tématu :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

jj, nebylo by špatný ten OT promazat.
2Digitaldoom, cool.user, Intelman: Běžte na nějaký chat a tam si popovídejte :twisted:
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
XPM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od XPM »

Intelman píše: Můj OS je bez virů a jiných věcí, co tam nepatří. Tak pravil NOD32 a Ad-Aware. Tyhle programy nejsou od Microsoftu a proto Ti možná nic neříkají, ale určitě stojí za vyzkoušení.
Proti Microsoftu vůbec nic nemám, právě naopak, nebýt Gatese a jeho OS, kde bychom byli. Jen mám svůj názor na tento OS a nemám v úmyslu nikoho od něj odrazovat nebo naopak. Každému vyhovuje něco jiného. Skoro všichni ho maj proto, že těžko dneska koupíš PC s Windows 98 a taky je nejnovější, skoro všichni hrajou DOOM 3 a ne DOOM 95.
Ale hájíš ho hezky. Zkus to napsat Billovi a možná dostaneš Longhorny zadarmo.
Kdyby nebylo Gatese tak by jsme dnes měli Linux :inlove:

Jinak mě vydrží XP asi půl roku.
Obrázek
PROJECT: Digital Fantasy
Více na mých www
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Otázka byla jakou životnost mají Windows. Napsal jsem své zkušenosti se všemi jeho 32-bit verzemi, tedy kromě NT a vůbec jsem nechtěl rozebírat která z nich je lepší nebo horší. Tímto také v tomto OT končím.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

W2K doma mam pres rok od te doby, co jsem postavil novej komp, starej pocitac W98 uz jede asi 5 let na stejne instalaci (taky od upgradu) server si taky nepamatuju, ze bych nejakej preinstalovaval, vetsinou jedou na jedne instalaci od novoty do vyrazeni (pokud se nepreinstalujou na jiny ucel), dokonce mam i jeden server na stejne instalaci NT preneseny na uplne novy hardware a v klidu (uz skoro 5 let)... Jak rekl na za catku PM, kdyz se k tomu clovek nechova jako prase...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
sleepise
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sleepise »

Ja ho reinstalujem cca po meisiaci
Asus P5K PRO, Intel E2160, 2x1GB ADATA PC 6400 CL5, ATI RADEON HD2600PRO OC DDR3, WD 160GB SATAII 8MB CACHE, LG 62N DWDRW, WIRI TOPCOM SKYCER 4001g, SAMSUNG SYNCMASTER 710T, MX1000LASER, CHICONY BEZDRAT KEYBOARD
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Max pul roku.
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Na starych AMD 500 mi jely WinME asi 2 roky.
Na novym komplu jsem jel na WinME bez problemu 3/4 roku, potom jsem kvuli hram přešel na WinXP, ty mi jedou už 8 měsíců ok.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

ja jsem winXP reinstaloval po pul roce, ale protoze jsem je daval na novy disk, jinak byly furt naprosto v pohode
predtim sem mel winME a s tema mam velmi spatny zkusenosti, ty moc nevydrzely a to jsem ani nebyl pripojeny k netu a choval se k nim velmi slusne - proti nim zlaty 98 :)
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

ještě k těm WinME: přítelkyně (tj. žena !) jede na WinME už půl roku a i když se tam na tom komplu střídaj podivný lidi (=študenti) a dělaj podivný věci (prohlížej a stahujou kokotiny), zatím ok (nebýt mého pokusu o instalaci TV karty, která skončila zákazem tohoto HW a odložením na neurčito)
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Otec ma Win95 uz pres 5 let :-) Ode dne, kdy jsem mu to nainstaloval tam nepribyla jedina aplikace a to je asi hlavni duvod proc to je stale temer v puvodnim stavu.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

kuavik píše:ja jsem winXP reinstaloval po pul roce, ale protoze jsem je daval na novy disk, jinak byly furt naprosto v pohode
predtim sem mel winME a s tema mam velmi spatny zkusenosti, ty moc nevydrzely a to jsem ani nebyl pripojeny k netu a choval se k nim velmi slusne - proti nim zlaty 98 :)
Me používám na kancelářskou práci, net a dříve hry .......
Pokud je máš aktualizovaný a dobrý drivery tak vydrží opravdu moc daleko dýl než 98 :wink:
Teď na nich jedu 10 měsíců a nešetřim je a pořád pohoda. Záleží na člověku jakej je užívá :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

Dzin píše:
kuavik píše:ja jsem winXP reinstaloval po pul roce, ale protoze jsem je daval na novy disk, jinak byly furt naprosto v pohode
Me používám na kancelářskou práci, net a dříve hry .......
Pokud je máš aktualizovaný a dobrý drivery tak vydrží opravdu moc daleko dýl než 98 :wink:
Teď na nich jedu 10 měsíců a nešetřim je a pořád pohoda. Záleží na člověku jakej je užívá :)
jasne ze to zalezi na cloveku, ale kdyz ten clovek tam nahraje programy, ktery se jaksi s ME nesnesou, tak je konec pratelstvi :)
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Lilith
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lilith »

Co jsem pouival na starem PCcku Win98 tak ty byly nesmrtelny.
Zkousel jsem XP, hodinu po instalaci se zhroutily :(
Win 2000 bezely dele, neco kolem mesice.
Ted pouzivam Win 2003 Server a jsem naprosto spokojeny, nebyt te 180-ti denni licence, tak je snasd ani nemusim preinstalovavat. Vubec nezamrzaj, zadne hrouceni nic, a kdyz uz nejaky program zkolabuje, tak se vklidu ukonci a jede se dal. Microsoft rika, ze tyto okna nejsou pro multimedialni aplikace, ale nikde jinde mi multimedia tak spolehlive a stabylne neslapala.
CPU: AMD 2500+@3200+(1.65V@35-44°C)___MB: MSI KT6Delta FISR___RAM: 1024MB 400MHz DDR Kingmax___HDD: WB PATA 80GB, 2x WB SATA 160GB RAID0___OS: Windows 2003 Server Enterprise Edition R2___COOLER: Complete Close Water (CPU,ChSet,GPU, HDD)___Gallery: http://www.aji.estranky.cz/
Killmistr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Killmistr »

Zacinal jsem na Win ME - porad nejaky problemy. Furt to padalo atd. Max. pul roku a format. Mozna to bylo tim, ze jsem na tom zacinal a nechoval jsem se k nim zrovna slusne :oops: ... Ted mam XP a zda se, ze vydrzi hodne. Format na nich sice probehl uz asi 2x, ale bylo to spis kvuli nove desce,disku apod.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

používám XPčka a vydrží mi tak max. 3 měsíce, pak je preventivně přeinstaluji.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

muhehehe, můj aktuální uptime je něco přes 14 dní bez restartu, během týhle doby jsem stihl z windows flashnout BIOS, nainstalovat aktuální hotfixy, lehce vykuchat zbytečnosti ze systému, vypálit pár DVD, zahrát pár her, celou dobu to routuje net pro druhej PC, webbrowser jede od rána do večera bez vypnutí, o ICQ ani nemluvim - to jede nonstop 8). už bych to mohl restartovat :?
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

A proc?Kdyz ti to jede.... :)
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Luks píše:A proc?Kdyz ti to jede.... :)
no řešil jsem pár svých "diskovek" - instnu software, zkopíruju ho a odinstaluju, a zkouším jestli funguje bez instalace většinou to funguje bezchybně a případnej reinstal windows je záležitost pár kliků myši; no a visí mi v paměti jedna DLL knihovna, jinej důvod k restartu asi není :oops:
fofrosDEATH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fofrosDEATH »

čím slušněji se k WinXP chovám, tím kratší dobu mi vydrží. Někdy i pouze týden. Ale většinou jak já , tak i mé 3 děti (9+8+4) se k tomu chováme jako prasata a ejhle ony ty XPoně i 8 měsíců vydrží. Jinak pokud je čas , tak jednou za půl roku, format. Kámošovi jsem před 3 rokama instaloval Win 2000 profi a jede na nich dodnes a to byl naprostý laik a choval se k tomu ze začátku jako prase.
Mám doma hodně počítačů a výpis by se mi tu nevlezl:)))
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“