Délka života Windows
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- zombux
- Odborník PCT

- JanHavlicek
- Středně pokročilý

- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kdyby nebylo Gatese tak by jsme dnes měli LinuxIntelman píše: Můj OS je bez virů a jiných věcí, co tam nepatří. Tak pravil NOD32 a Ad-Aware. Tyhle programy nejsou od Microsoftu a proto Ti možná nic neříkají, ale určitě stojí za vyzkoušení.
Proti Microsoftu vůbec nic nemám, právě naopak, nebýt Gatese a jeho OS, kde bychom byli. Jen mám svůj názor na tento OS a nemám v úmyslu nikoho od něj odrazovat nebo naopak. Každému vyhovuje něco jiného. Skoro všichni ho maj proto, že těžko dneska koupíš PC s Windows 98 a taky je nejnovější, skoro všichni hrajou DOOM 3 a ne DOOM 95.
Ale hájíš ho hezky. Zkus to napsat Billovi a možná dostaneš Longhorny zadarmo.
Jinak mě vydrží XP asi půl roku.
- Intelman
- Začátečník

- Dony
- Středně pokročilý

W2K doma mam pres rok od te doby, co jsem postavil novej komp, starej pocitac W98 uz jede asi 5 let na stejne instalaci (taky od upgradu) server si taky nepamatuju, ze bych nejakej preinstalovaval, vetsinou jedou na jedne instalaci od novoty do vyrazeni (pokud se nepreinstalujou na jiny ucel), dokonce mam i jeden server na stejne instalaci NT preneseny na uplne novy hardware a v klidu (uz skoro 5 let)... Jak rekl na za catku PM, kdyz se k tomu clovek nechova jako prase...
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - sleepise
- Začátečník

-
- Luks
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Max pul roku.
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
- Slezman
- Středně pokročilý

- kuavik
- Mírně pokročilý

- Slezman
- Středně pokročilý

ještě k těm WinME: přítelkyně (tj. žena !) jede na WinME už půl roku a i když se tam na tom komplu střídaj podivný lidi (=študenti) a dělaj podivný věci (prohlížej a stahujou kokotiny), zatím ok (nebýt mého pokusu o instalaci TV karty, která skončila zákazem tohoto HW a odložením na neurčito)
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
- miho
- Čestný člen

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Me používám na kancelářskou práci, net a dříve hry .......kuavik píše:ja jsem winXP reinstaloval po pul roce, ale protoze jsem je daval na novy disk, jinak byly furt naprosto v pohode
predtim sem mel winME a s tema mam velmi spatny zkusenosti, ty moc nevydrzely a to jsem ani nebyl pripojeny k netu a choval se k nim velmi slusne - proti nim zlaty 98
Pokud je máš aktualizovaný a dobrý drivery tak vydrží opravdu moc daleko dýl než 98
Teď na nich jedu 10 měsíců a nešetřim je a pořád pohoda. Záleží na člověku jakej je užívá
- kuavik
- Mírně pokročilý

jasne ze to zalezi na cloveku, ale kdyz ten clovek tam nahraje programy, ktery se jaksi s ME nesnesou, tak je konec pratelstviDzin píše:Me používám na kancelářskou práci, net a dříve hry .......kuavik píše:ja jsem winXP reinstaloval po pul roce, ale protoze jsem je daval na novy disk, jinak byly furt naprosto v pohode
predtim sem mel winME a s tema mam velmi spatny zkusenosti, ty moc nevydrzely a to jsem ani nebyl pripojeny k netu a choval se k nim velmi slusne - proti nim zlaty 98
Pokud je máš aktualizovaný a dobrý drivery tak vydrží opravdu moc daleko dýl než 98![]()
Teď na nich jedu 10 měsíců a nešetřim je a pořád pohoda. Záleží na člověku jakej je užívá
- Lilith
- Začátečník

Co jsem pouival na starem PCcku Win98 tak ty byly nesmrtelny.
Zkousel jsem XP, hodinu po instalaci se zhroutily
Win 2000 bezely dele, neco kolem mesice.
Ted pouzivam Win 2003 Server a jsem naprosto spokojeny, nebyt te 180-ti denni licence, tak je snasd ani nemusim preinstalovavat. Vubec nezamrzaj, zadne hrouceni nic, a kdyz uz nejaky program zkolabuje, tak se vklidu ukonci a jede se dal. Microsoft rika, ze tyto okna nejsou pro multimedialni aplikace, ale nikde jinde mi multimedia tak spolehlive a stabylne neslapala.
Zkousel jsem XP, hodinu po instalaci se zhroutily
Win 2000 bezely dele, neco kolem mesice.
Ted pouzivam Win 2003 Server a jsem naprosto spokojeny, nebyt te 180-ti denni licence, tak je snasd ani nemusim preinstalovavat. Vubec nezamrzaj, zadne hrouceni nic, a kdyz uz nejaky program zkolabuje, tak se vklidu ukonci a jede se dal. Microsoft rika, ze tyto okna nejsou pro multimedialni aplikace, ale nikde jinde mi multimedia tak spolehlive a stabylne neslapala.
CPU: AMD 2500+@3200+(1.65V@35-44°C)___MB: MSI KT6Delta FISR___RAM: 1024MB 400MHz DDR Kingmax___HDD: WB PATA 80GB, 2x WB SATA 160GB RAID0___OS: Windows 2003 Server Enterprise Edition R2___COOLER: Complete Close Water (CPU,ChSet,GPU, HDD)___Gallery: http://www.aji.estranky.cz/
- Killmistr
- Začátečník

- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
používám XPčka a vydrží mi tak max. 3 měsíce, pak je preventivně přeinstaluji.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- zombux
- Odborník PCT

muhehehe, můj aktuální uptime je něco přes 14 dní bez restartu, během týhle doby jsem stihl z windows flashnout BIOS, nainstalovat aktuální hotfixy, lehce vykuchat zbytečnosti ze systému, vypálit pár DVD, zahrát pár her, celou dobu to routuje net pro druhej PC, webbrowser jede od rána do večera bez vypnutí, o ICQ ani nemluvim - to jede nonstop
. už bych to mohl restartovat 
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Luks
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A proc?Kdyz ti to jede.... 
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
- zombux
- Odborník PCT

no řešil jsem pár svých "diskovek" - instnu software, zkopíruju ho a odinstaluju, a zkouším jestli funguje bez instalace většinou to funguje bezchybně a případnej reinstal windows je záležitost pár kliků myši; no a visí mi v paměti jedna DLL knihovna, jinej důvod k restartu asi neníLuks píše:A proc?Kdyz ti to jede....
ignorelist: kremrole a dezoláti
- fofrosDEATH
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
čím slušněji se k WinXP chovám, tím kratší dobu mi vydrží. Někdy i pouze týden. Ale většinou jak já , tak i mé 3 děti (9+8+4) se k tomu chováme jako prasata a ejhle ony ty XPoně i 8 měsíců vydrží. Jinak pokud je čas , tak jednou za půl roku, format. Kámošovi jsem před 3 rokama instaloval Win 2000 profi a jede na nich dodnes a to byl naprostý laik a choval se k tomu ze začátku jako prase.
Mám doma hodně počítačů a výpis by se mi tu nevlezl:)))