DV kamera na DVD

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Viktor@Cistic
Nováček
Nováček

DV kamera na DVD

Příspěvek od Viktor@Cistic »

Potřeboval bych poradit s převodem DV kamery a vypálením na DVD v co nejvyšší kvalitě. Zkoušel jsem různé formáty ale ani jeden není tak kvalitní jako originál nahraný na pásku. Abych nezapoměl chtěl bych na jedno DVD 4.7 GB vypálit 2 až tří 60min. pásky.
Potřebuji doporučit nějaký software který to zkomprimuje pokud možno s co nejmenší ztrátou na kvalitě.
Díky moc za rady.... :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

3h v best kvalitě na jedno DVD jediněMpeg 4- DivX nebo Xvid
VirtualDubMod to zvladne lehce a je free. Umí načítat Mpeg 2
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Jen by mě zajímalo na čem to bude přehrávat (kromě PC) 8-)
vss Vodnik DrC+ (kp)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Vodnik píše:Jen by mě zajímalo na čem to bude přehrávat (kromě PC) 8-)
Nepíše v čem to chce přehrávat :wink:
V jakémkoliv PC, a v DVD přehrávačích co podporujou DivX a těch už je hodně a za dobrou cenu! :wink:
Viktor@Cistic
Nováček
Nováček

Zapoměl jsem

Potřebuje to přehrávat ve stolním DVD přehrávači. Na typu nezáleží koupí si takovou značku ve které to půjde přehrát. DivX, XviD atd.
Jde tady právě o tu kvalitu filmu.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapoměl jsem

Příspěvek od Dzin »

Viktor@Cistic píše:Potřebuje to přehrávat ve stolním DVD přehrávači. Na typu nezáleží koupí si takovou značku ve které to půjde přehrát. DivX, XviD atd.
Jde tady právě o tu kvalitu filmu.
Každej co má podporu DivX tak na tom to půjde. :)
Kvalita záleží na rozlišení videa, složitosti scény, a datovém toku "bitrade"
Mpeg 4 komprese řekněmě od 1300Kbps je dost dobrá a navíc na televizní obrazovce to bude vypadat lépe jak na počítači :lol:
Já dělám filmy kolem 1500kbps v plném PALu 720x540 a jsem spokojen i na PC
samozřejmě použij víceprůchodové kódování.
Viktor@Cistic
Nováček
Nováček

A Jaký software je na to nejlepší?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Viktor@Cistic píše:A Jaký software je na to nejlepší?
Doporučoval bych VirtualDubMod. :)
Square
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Square »

Na komprimovanie existuje cela rada programov ale aj kodekov z ktorých si niekedy nie je lahke vybrat ja osobne preferujem DivX a Xvid, a z programov Ulead DVD creator, Virtual Dub, Adobe premier, DVDtoDivX atd, ale comu nerozumiem preco pri sucastných cenách DVD chces siahat po extra komprimacii a to 3hod na DVD co je dost???
Viktor@Cistic
Nováček
Nováček

Já vím ale to není pro mě. Zjišťuji to známému a ten prostě chce nacpat 3 hodiny záznamu na 1 DVD:(( Také jsem mu to rozmlouval ale nedá si říct.
Je asi línej měnit média když dokouká jeden záznam. Ale když se nahraje záznam z jedné DV kazety beze ztrát na HDD tak to zabírá 14GB a to je dost
i na jedno DVD tak musíme dostat alespoň to jedno na DVD a potom uvidí sám jestli se mu to bude líbit:))
Square
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Square »

Viktor@Cistic píše:Já vím ale to není pro mě. Zjišťuji to známému a ten prostě chce nacpat 3 hodiny záznamu na 1 DVD:(( Také jsem mu to rozmlouval ale nedá si říct.
Je asi línej měnit média když dokouká jeden záznam. Ale když se nahraje záznam z jedné DV kazety beze ztrát na HDD tak to zabírá 14GB a to je dost
i na jedno DVD tak musíme dostat alespoň to jedno na DVD a potom uvidí sám jestli se mu to bude líbit:))
Skus pouzit tento program Ulead DVD MovieFactory 3 Disc Creator Trial a urcite si ho oblubis..... daju sa tam nastavovat rozne kvality od low az po high ale aj custom...... pracuje s DVD takze to co vytvoris pojde prehrat na hocijakom DVD playery....... inak ak sa ti to moc nepaci tak pouzi virtualDub s DivX alebo Xvid ale experimentovat s nastavenim musis uz ty......... :):):)
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

2Square: pokud používáš Movie Factory pro kompresi MPEGu tak jsi docela zoufalec, neznám snad žádnej program, kterej by produkoval horší kvalitu
vss Vodnik DrC+ (kp)
Square
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Square »

Vodnik píše:2Square: pokud používáš Movie Factory pro kompresi MPEGu tak jsi docela zoufalec, neznám snad žádnej program, kterej by produkoval horší kvalitu
Osobne pouzivam Adobe Premiere Pro v kombinaciach s ostatnymi strihacskymi programami DVD studio, strihaniu videa sa venujem dlho a spolu s kamaratom zlozitejsie strihy robime na MAC G5 :), myslim ze pre jednoduchost a amaterske upravovanie DVD, Ulead DVD Movie Factory postacuje nakolko ma v sebe integrovane jednoduche ovladanie s mnozstvami nastaveni........ :)
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“