NÁKUP LCD kolem 11 000Kc

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

bohy
Nováček
Nováček

Příspěvek od bohy »

Adamsquare píše:
Geeker píše:Nevim moc jsem z toho BENQ nebyl nadseny kdyz jsem ho mel doma. Kvalita zpracovani nic moc hlavne kolem repro to bylo hodne nepresne. Navic nevim jak u ostatnich LCD ale kdyz jsem videl uchyceni tak jsem snim radej vubec nechybal. 2mm tlusty plisek o rozmeru max š 1cm delka 10cm. A tomelo udrzet cely panel :(
No tak to píšeš uplně vo jinym panelu ne? jakej plisek? :o Podle mýho je zpracování bezchybný... ještě aby ne :wink:

2gerimo: jak psal TomV, ale musim přiznat, že rozmazání "nicméně velmi malé" potvrdit nemůžu, 1154 je v pohodě, 1024 už nic moc, 800 horší, 640 podobný jak v 1024. Hlavně trošku proužkuje tzn. rozkouskuje obraz na relativně ostrý a poměrně rozmazaný pruhy. Prostě extrapoluje, ale třeba můj BenQ FP783 je špičkovej ve všech rozlišeních, ani nerozmazuje ani neproužkuje, prostě bájo :)
Taky se rozmýšlím o LCD na games a to mezi Benq 783 a Samsungem 710T. Podle recenzí by samsung 710T měl být OK jenom při sníženém jasu se zhoršuje kontrast,ale když jsem ho viděl na krámě tak se mě v pohybu nezdá? 8) Benq jsem neviděl a k němu píšou,že má pouze problémy s interpolací. Já mám zkušenosti jenom s Acerama a Compaqama v práci a na nich když pustím game v interpolovaným a nativním rozlišení tak nepoznám rozdíl. V textu je to něco jinýho. 8)
Zajímalo by mě tedy jak píšeš ,že na Benqu je to v interpolovaným rozlišení máznutý,jestli myslíš jenom v textu ,nebo i v game. V textu by mě to nevadilo. :D ...neviděl jste někdo Benqa na prodejně v Libereci?...
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamsquare »

bohy píše:Taky se rozmýšlím o LCD na games a to mezi Benq 783 a Samsungem 710T. Podle recenzí by samsung 710T měl být OK jenom při sníženém jasu se zhoršuje kontrast,ale když jsem ho viděl na krámě tak se mě v pohybu nezdá? 8) Benq jsem neviděl a k němu píšou,že má pouze problémy s interpolací. Já mám zkušenosti jenom s Acerama a Compaqama v práci a na nich když pustím game v interpolovaným a nativním rozlišení tak nepoznám rozdíl. V textu je to něco jinýho. 8)
Zajímalo by mě tedy jak píšeš ,že na Benqu je to v interpolovaným rozlišení máznutý,jestli myslíš jenom v textu ,nebo i v game. V textu by mě to nevadilo. :D ...neviděl jste někdo Benqa na prodejně v Libereci?...
Já bych osobně svůj za samsunga710 nikdy nevyměnil!!!!
Znovu sem ted kvůli tobě si "rozbil" plochu a vyzkoušel jsem všechny rozlišení (btw: neni to interpolace ale extrapolace)
A naprostá pohoda, nejhorších výsledků jsem dosáhnul v 1154x864, to je trošilinku rozmázlý ale fakt jenom drobet. 1024 i 800 je parádních, samozřejmě že to nemůže bejt stejný jako v defaultu 1280 ale rozhodně to neni rozmazaný!!! Text je jenom tak nějak nezvykle tlustčí, ale ostrej!
Co se týče toho jak říkám rozgrbávání textu, tak jsem přesvědčenej, že to je bug windowsů, protože někdy to při rolování oken nedělá a clear type s tim zas nemá nic společnýho. Ale možná si jenom vymejšlim a někdo to ani nevnímá... fakt to neni nic výraznýho.
Já sem opravdu max spokojenej, hlavně nádherný barvičky, odezva je menší než člověk zpozoruje, takže si neni nač stěžovat... :wink: dokonce i s repráčkama sem spokojenej :)

... a ted abych si zas srovnal ikony :x :-D
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
sleepise
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sleepise »

a co tieto monitory, ktory by ste mi poradili.
Belinea 101730 17" LCD TFT DVI-D, Analog
HANSOL H760S LCD 17" w.SPEAKER, SILVER-BLACK
LCD Monitor BENQ 17" FP767 White
LG-L1730SSNT LG 17"LCD
Samsung 710V
Vsetky okrem samsunga maju 16ms. Samsung ma 25ms
Asus P5K PRO, Intel E2160, 2x1GB ADATA PC 6400 CL5, ATI RADEON HD2600PRO OC DDR3, WD 160GB SATAII 8MB CACHE, LG 62N DWDRW, WIRI TOPCOM SKYCER 4001g, SAMSUNG SYNCMASTER 710T, MX1000LASER, CHICONY BEZDRAT KEYBOARD
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Belinea nemusí bejt špatná, Hansol ani omylem!!!
BenQ se tu popisoval, LG moc neznám a Samsung.. jestli mám 25ms tak bych ho taky nechtel
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
sleepise
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sleepise »

Rozhodol som sa pre Benq ale neviem, ktory ci
767
767-12ms
71G
Asus P5K PRO, Intel E2160, 2x1GB ADATA PC 6400 CL5, ATI RADEON HD2600PRO OC DDR3, WD 160GB SATAII 8MB CACHE, LG 62N DWDRW, WIRI TOPCOM SKYCER 4001g, SAMSUNG SYNCMASTER 710T, MX1000LASER, CHICONY BEZDRAT KEYBOARD
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

LG je dobrý asi zatím nejlepší poměr výkon cena na trhu. Ale raději bych volil verzi LG L1730BSNH.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Adamsquare píše:
Fifi píše:Dík za tip, ale tenhle panel se mi fakt nelíbí.

Njn, tak si trhni nohou :-D Ne, mě se náhodou líbí (a to mám bílo modro stříbrnej, ten černej je hezčí) sice to neni takový to ala ostrá elegance, ale zase to neni takovej ten kancelářskej klasik design... Pro mě byly hlavní parametry na který nedám dopustit (před dvěma měsící sem za něj dal 17000 a to byl nejlevnější v ČR :oops: )
trh, trh .... :D
Benq FP783 jsem viděl u dealera vedle Samsungu 710T. Obraz byl více či méně srovnatelný (Samsung se mi líbil víc, závisí na subjektivním názoru kupujícího), ale provedení Samsungu mi připadalo profesionálnější. Navíc netuším jak je to se zárokou BenQa, Samsung je vyřízený do týdne (taky závisí na dealerovi).
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Fifi píše:trh, trh .... :D
Benq FP783 jsem viděl u dealera vedle Samsungu 710T. Obraz byl více či méně srovnatelný (Samsung se mi líbil víc, závisí na subjektivním názoru kupujícího), ale provedení Samsungu mi připadalo profesionálnější. Navíc netuším jak je to se zárokou BenQa, Samsung je vyřízený do týdne (taky závisí na dealerovi).
Já ti ho nenutim :) Asi dost záleží na subjektvním dojmu, co se týče té kvality, tak je to asi tim, že 783ka má takový atypický future tvary, všecko je zakulacený a vyzařuje z něj, že to všechno je z plastu. Samsunq je taky plastovej ale má ostrý hrany a dávaj na to metalický laky ala kov.
Jinak snad ani nejde aby byly takovýhle výrobky nekvalitní ne? Takovejch penez za to chtej... :)
Reklamace, to je záležitost spíš konkrétního prodejce, ale BenQ se reklamovat nemusí :P Hlavně sem se s nikym nesetkal kdo by měl u Benqů vadnej pixel 8-)
deglaser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od deglaser »

Adamsquare píše:Belinea nemusí bejt špatná, Hansol ani omylem!!!
BenQ se tu popisoval, LG moc neznám a Samsung.. jestli mám 25ms tak bych ho taky nechtel
No ja mam 17 Sony X72 ktery ma 30ms odezvu a vsechny filmy a hry chodej bez problem tak proc ne 25ms to je jenom reklamni tahak tech 12ms, zachvilku budou delat 8ms aby lidi nalakaly kupovat.
Square
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Square »

random píše:Rozne verzie Benq 767 predavam pomerne casto.... a moje hodnotenie je viac nez dobre.... :) ......
Monitor stoji na slovenku okolo 11000-12000 s DPH ( podla konkretneho modelu... ) .... a za tu cenu ma super obraz ( previsuje aj niektore o 50% drahsie modeli od znamejsich znaciek.... ), dobre parametre, a celkom slusne spracovanie ( v tejto cenovej triede som uz rozhodne vydel aj mnohe horsie veci... ) .....
Jeho kupou urcite nespravis az taku chybu .....

Suhlasim Ja by som volil Benq 767 Black ........ :) monitorik od rovnakej firmy ale 15" slape bez problemov a naviac tieto modely 767 su celkom vydarene ku spokojnosti vacsine zakaznikov pomer cena vykon...... :)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Adamsquare píše:
Fifi píše:trh, trh .... :D
Já ti ho nenutim :) Asi dost záleží na subjektvním dojmu, co se týče té kvality, tak je to asi tim, že 783ka má takový atypický future tvary, všecko je zakulacený a vyzařuje z něj, že to všechno je z plastu. Samsunq je taky plastovej ale má ostrý hrany a dávaj na to metalický laky ala kov.
Jinak snad ani nejde aby byly takovýhle výrobky nekvalitní ne? Takovejch penez za to chtej... :)
Reklamace, to je záležitost spíš konkrétního prodejce, ale BenQ se reklamovat nemusí :P Hlavně sem se s nikym nesetkal kdo by měl u Benqů vadnej pixel 8-)
plně s tebou souhlasím
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

deglaser píše: No ja mam 17 Sony X72 ktery ma 30ms odezvu a vsechny filmy a hry chodej bez problem tak proc ne 25ms to je jenom reklamni tahak tech 12ms, zachvilku budou delat 8ms aby lidi nalakaly kupovat.
Individuální věc, všeobecně je víc jak 20ms už poznat rozmazání, záleží na výrobci, na kusu, na vjemu člověka. Na tom že má něco 12ms nevidim žádnej problem... vývoj de dál budou rychlejší a rychlejší a lidi je budou kupovat, proč by měli důvod si koupit panel s 30ms když si můžou koupit s 8ms? :roll:

2sguare, 2fifi: ano ano :)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

deglaser píše:
Adamsquare píše:Belinea nemusí bejt špatná, Hansol ani omylem!!!
No ja mam 17 Sony X72 ktery ma 30ms odezvu a vsechny filmy a hry chodej bez problem tak proc ne 25ms to je jenom reklamni tahak tech 12ms, zachvilku budou delat 8ms aby lidi nalakaly kupovat.
Promiň ale LCD s 25ms a více, je na hry skoro nepoužitelné.
Dost lidem vadí i 20ms panely a rozmazání "duchy" na něm prostě vidí.
30ms stačí fakt jen málokomu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
deglaser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od deglaser »

Butch píše:
deglaser píše: No ja mam 17 Sony X72 ktery ma 30ms odezvu a vsechny filmy a hry chodej bez problem tak proc ne 25ms to je jenom reklamni tahak tech 12ms, zachvilku budou delat 8ms aby lidi nalakaly kupovat.
Promiň ale LCD s 25ms a více, je na hry skoro nepoužitelné.
Dost lidem vadí i 20ms panely a rozmazání "duchy" na něm prostě vidí.
30ms stačí fakt jen málokomu.
Mozna jsem pidlovokej a spatne vydim a kamarad kteri ho ma taky asi tez,me staci ja sem s nim spokojenej.Tim nemyslim nic spatneho nemusis me hned kamenovat.
millin
Nováček
Nováček

dotaz na lcd

Příspěvek od millin »

Pánové poraďte
samsung 710t - LG 1730bsnh
osobně si myslím že ta 710ka bude asi lepší volba. :up:
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: dotaz na lcd

Příspěvek od Fifi »

millin píše:Pánové poraďte
samsung 710t - LG 1730bsnh
osobně si myslím že ta 710ka bude asi lepší volba. :up:
rozdíl je v ceně pokud máš tři tisíce navíc určitě zvol Samsunga 710T. pokud chceš nejlevnější panel (cena/výkon) s rozumnou kvalitou zvol LG.
Gaba_cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gaba_cz »

Když budeš moct připlatit 1k rozhodně ber 710T ,protože Benq tomu bych rozhodně nevěřil.A kdyz ho kupuješ tak si ho nech ukazat a budeš met jistotu 0 vadných bodu , když nebudou chtít tak změň obchod.
A stema vadnejma bodama to taky není zas tak horky jelikoz je samsung jeden z nejprodávanejších tak proste to riziko tam je. Kdyby byl nejprodavanejsi Benq tak by to bylo to samé!
Benq NEBRAT!!! radsi samsunga s jednim vadnym pixelem!
http://graphics.tomshardware.com/displa ... cd-40.html
Vae mihi qui cogitare ausus sum.

(Camus Albert)
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Gaba_cz píše:Když budeš moct připlatit 1k rozhodně ber 710T ,protože Benq tomu bych rozhodně nevěřil.A kdyz ho kupuješ tak si ho nech ukazat a budeš met jistotu 0 vadných bodu , když nebudou chtít tak změň obchod.
A stema vadnejma bodama to taky není zas tak horky jelikoz je samsung jeden z nejprodávanejších tak proste to riziko tam je. Kdyby byl nejprodavanejsi Benq tak by to bylo to samé!
To je zas šavle... :evil: Tvrzení: "benq nebrat, radsi samsunga s jednim vadnym pixelem" to opravdu nestojí ani za komentář. Autor asi viděl LCD z letadla v 10km na zemí ne? :oops:
Gaba_cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gaba_cz »

Ti to povím asi takhle benq ten nehorazně lže v době odezvy. A navic ten co tam uvadí tak to je už lepsi si priplatit 800kc k 11k a koupit 710T protoze je ve vsem lepsí. Ale jestli to má na kancelařske prace tak to bude postacujicí panel.Už jen kuli tomu že nemá DVI.
Vae mihi qui cogitare ausus sum.

(Camus Albert)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Gaba_cz píše:Když budeš moct připlatit 1k rozhodně ber 710T ,protože Benq tomu bych rozhodně nevěřil.A kdyz ho kupuješ tak si ho nech ukazat a budeš met jistotu 0 vadných bodu , když nebudou chtít tak změň obchod.
Nebudu tady vířit zlou krev. ale sousedka má psa Bena a ten moc qualitní není :).
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“