help BIOS se nedoflashoval
Moderátor: Eddward
- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
help BIOS se nedoflashoval
chtěl jsem si upgradnout comp, tak jsem začal novým biosem. Award na Abit ZM6. Awardflash najel, záloha původního BIOSu proběhla bez problémů a při zápisu nového se to po 3/4 zastavilo. Čekal jsem hodinu a nic, furt to stálo. Musel jsem to vypnout, no a už to nenejelo. Všechno jsem stahoval z oficiálních stránek Awardu přímo pro danou desku. Flashoval jsem z dikety (nové) neboď HDD nebyl vůbec načten. Caldera DOS. Nechápu jak se může flashovací program vůbec jen tak stopnout!!? Budu velice rád pomůže-li mi někdo. Neznám nikoho kdo by měl stejnou desku. pls help. 
- david99
- Začátečník

-
NO mne sa stalo nedavno nieco podobne az na to ze mi to bios flashlo v pohode lenze som ho pred tym trocha upravoval tak mi to po restarte neslo iba piskalo. Ak ti disketovka svieti a snazi sa nieoc tahat znamena to ze sa ti to moze podarit obnovit pomocou boot blocku mne sa to ale nepodarilo. Sprav disketu startovaciu nahraj na nu ten awdflash.exe a autoexec.bat, a subor s biosom. No do toho autoexecu daj awdflash.exe bios.bin /py /sn (bios.bin je subor s biosom). No a strc to do disketovky a zapni comp a dufaj ze to nieco natiahne z diskety a ze to flashne. Malo by to trvat par minut potom zapipat a restartnut no a ak to bude ok tak ti nabehne pocitac. No a druha metoda je taka ze vyberies svoj bios ak sa da a zozenies comp s takou istou doskou nabootojes startovackou a za jazdy bios vytiahnes a das tam ten svoj opatrne a flashnes, tak som to spravil ja kedze bootblock mi nefungoval ako mal. No a posledna moznost je nechat si to dakde vo firme flashnut v Programatore. To sa mi nepodarilo lebo som nikde vo firme programator nezohnal. OK daj vediet ako si dopadol.
- Intelman
- Začátečník

- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- david99
- Začátečník

-
- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Intelman
- Začátečník

- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Jo to staci.ThomasTT píše:ještě jedna maličkost. ten soubor biosu je v .exe, když na něj poklepu tak hodí chybu ve vykonávání programu, pokus o přístup k nepřístupné adrese. tak jsem to rozbalil TOTALcomanderem a vylezl z toho ten BIN. stačí to tak rozbalit?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Intelman
- Začátečník

Soubor xxxx.bin je právě ten bios, kterej potřebuješ nahrát. Doporučuji ho přejmenovat třeba na BIOS.bin, protože se to líp pamatuje než číslo verze a flashovací program se na jméno souboru s BIOSem pak ptá. Na každou disketu pak dej jednu verzi flashovacího programu a tenhle xxxx.bin soubor a můžeš začít zkoušet. Určitě ho tam nějakej nahraje znovu. Ten xxxx.bin nesmí být zapakovanej a koukni nejdřív na stránky výrobce tvojí desky, jestli už není novější. Když to shrnu, tak abys na každý disketě měl soubor xxxx.bin - soubor s BIOSem a xxxx.exe - flashovací program, ten si taky přejmenuj třeba FLASH.exe. Nejdřív si nabootuj ze spouštěcí diskety Win98 nebo WinME, pak vyměň toho pavouka a začni zkoušet ty diskety.
- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

Je tam 833D k "vypůjčení"ThomasTT píše:mám Awardflash823, jediný, žádný jiný nemůžu na netu najít. dáš tip?
- Intelman
- Začátečník

- xsuchy09
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jinak v servisu cca 400,- Kc ... mel jsem podobny problem - vypli mi proud, ku*vy
BIOS se nedodelal, bylo to uplne mrtvy ...
A nekoho se stejnou deskou jsem nesehnal - jen v pripade, kdyz ti to nepujde ...
PS: Dyztak si obvolej vic firem - zkousel jsem jich vic - chteli za stejnou vec 400 - 800 Kc!!! To je celkem velky rozdil ... tak hodne zdaru
BIOS se nedodelal, bylo to uplne mrtvy ...
PS: Dyztak si obvolej vic firem - zkousel jsem jich vic - chteli za stejnou vec 400 - 800 Kc!!! To je celkem velky rozdil ... tak hodne zdaru
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- xsuchy09
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No to je, kdyz ji nemam ani nikdo z kamosu ...TomV píše:Koukám, že je pro někoho opravdu těžké se naučit neflashovat bez UPSky...
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
- Intelman
- Začátečník

Dej si do vyhledávače Yahoo nebo Google "awdflash" a uvidíš, kolik jich najde. Vyzkoušej třeba i flashovací program z "www.uniflash.org". Ten ale neznám, tak nevím. Používej jenom ten exe soubor, soubor bin musíš nechat originál a taky zkus, až budeš spouštět flashovací program, změnit parametry. Jejich výpis uděláš "flash.exe /?".
- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak a jeto zas na ....... BIOS je sice nahraný a zdá se že dobře protože dokáže i nabootovat DOS ale zato vůbec nefunguje klávesnice i když svítí ale nefunguje ani jedno tlačítko. Může to být tím BIOSem? já si myslím že ne že klávesnice by měla fungovat vždy, nebo ne? zkoušel jsem ji vyměnit ale je to to samé. nevím si rady