GF FX5700 128 MB - některé hry nejdou plynule

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
PAS
Začátečník
Začátečník

GF FX5700 128 MB - některé hry nejdou plynule

Příspěvek od PAS »

Mám AMD XP 2800+@3200+; RAM 2x512MB CL2,5; Epox 8RDA3+; HDD 120 GB - 8 Mb a nakonec grafiku Leadtek A360 TDH GF FX5700 128 MB. Systém Win XP+SP1
Grafika funguje celkem podivně. V 3DMarku2001 celkem slušné výsledky (zhruba 11700), UT 2004 taky chodí perfektně v rozlišení 1024x768 v normálních detailech, ale třeba takový Vietcong nebo ShellShock či Silent Hill 4 už ne :-(. Rozlišení 800x600 všechny detaily na minimum a stejně to nechodí pynule :-(.
Celkem podivně se grafika chová i při pokusu o taktování. Když jsem nainstaloval utilitku přímo od Leadteka (Win Fox II), která je mimo jiné určena i pro taktování, tak jakmile sáhnu na taktování, stane se z ní výkonově něco kolem GF 2 MX (Jako kdyby frekvence GPU i RAM najednou někam spadly, i když to ukazuje normální hodnoty). Nepomůže nic. Dám zpátky všechno na defaul - nic. Odinstaluju Win Fox - nic. Stále se grafika chová jako nějaká GF2MX. Pomůže až bod návratu ve Win XP, který jsem si prozíravě před instalací té utilitky udělal. Jo, zkoušel jsem pak i jiný prográmek na taktování, ale se stejným výsledkem.
Ne, že bych chtěl grafiku nějak taktovat, ale její chování se mě nezdá a myslím, že na této sestavě musí Vietcong atd chodit naprosto bez problémů. Už jsem viděl Vietcong běhat na podstatně horším stroji naprosto perfektně.
Nainstalované mám ovladače 61.77 a zkoušel jsem i starší 56.72
DirecX 9,0c
Nevíte někdo co s tím?
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

neprehrieva sa ti ta karta? :?
PAS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PAS »

Podle hardwarového monitoringu se nepřehřívá a navíc by se přehřívání muselo projevit i v 3DMarku či UT 2004 a tam je vše v pořádku.
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

aké máš ovládace na čipset ?
skús AGP 4x, FW OFF
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
PAS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PAS »

Ovladače mám nForce 4.27
AGP 4x jsem už zkoušel a FW vypnout také, ale je to pořád stejné.
Jinak díky za tip
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

a nemás tam Spyware/rezident ?
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
PAS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PAS »

Řekl bych že ne, pravidelně to projíždím prográmkem Ad-Aware.
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

skusal si v inom kompe ?
Square
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Podivné chování grafiky

Příspěvek od Square »

PAS píše:Mám AMD XP 2800+@3200+; RAM 2x512MB CL2,5; Epox 8RDA3+; HDD 120 GB - 8 Mb a nakonec grafiku Leadtek A360 TDH GF FX5700 128 MB. Systém Win XP+SP1
Grafika funguje celkem podivně. V 3DMarku2001 celkem slušné výsledky (zhruba 11700), UT 2004 taky chodí perfektně v rozlišení 1024x768 v normálních detailech, ale třeba takový Vietcong nebo ShellShock či Silent Hill 4 už ne :-(. Rozlišení 800x600 všechny detaily na minimum a stejně to nechodí pynule :-(.
Celkem podivně se grafika chová i při pokusu o taktování. Když jsem nainstaloval utilitku přímo od Leadteka (Win Fox II), která je mimo jiné určena i pro taktování, tak jakmile sáhnu na taktování, stane se z ní výkonově něco kolem GF 2 MX (Jako kdyby frekvence GPU i RAM najednou někam spadly, i když to ukazuje normální hodnoty). Nepomůže nic. Dám zpátky všechno na defaul - nic. Odinstaluju Win Fox - nic. Stále se grafika chová jako nějaká GF2MX. Pomůže až bod návratu ve Win XP, který jsem si prozíravě před instalací té utilitky udělal. Jo, zkoušel jsem pak i jiný prográmek na taktování, ale se stejným výsledkem.
Ne, že bych chtěl grafiku nějak taktovat, ale její chování se mě nezdá a myslím, že na této sestavě musí Vietcong atd chodit naprosto bez problémů. Už jsem viděl Vietcong běhat na podstatně horším stroji naprosto perfektně.
Nainstalované mám ovladače 61.77 a zkoušel jsem i starší 56.72
DirecX 9,0c
Nevíte někdo co s tím?
Co tak napr toto...... Ci nahodou nevklada prazdne cykly......

http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tu ... rtId=20165

:onfire:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“