Problém se S.M.A.R.T. u Maxtoru

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Haans
Nováček
Nováček

Problém se S.M.A.R.T. u Maxtoru

Příspěvek od Haans »

Dobrý den potřebuji poradit-mám problém se 120gb diskem Maxtor(8Mb cache)-při spuštění počítače před nabootováním do operačního sytému se ukáže hláška S.M.A.R.T. status bad ,backup and replace a musím
pokračovat klávesou F1. Když vypnu v biosu smart u disku,hláška zmizne. Mám desku MSI KT-880. Je chyba v disku nebo
v desce,popř co mám dělat? Jinak v systému Xp disk funguje bez nejmenších problémů..díky za radu
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Zkus nechat smart v biosu vypnutý, nainstaluj poslední verzi Everest Home a jukni, co ti vypíše smart. A dej to sem, ať si to můžeme prohlédnout.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Pokud vypne S.M.A.R.T. v BIOSu tak mu toho asi žádnej program moc nevypíše. :)
Nebo jo?
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Dzin píše:Pokud vypne S.M.A.R.T. v BIOSu tak mu toho asi žádnej program moc nevypíše. :)
Nebo jo?
Jasne ze jo, ten SMART v biosu ho jen sam upozorni, kdyz neco odchazi, jinak si toho ani nemusis vsimnout.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Podle mně jo, protože ho mám vypnutej a Everest Home ukazuje.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jiri Drak píše:
Dzin píše:Pokud vypne S.M.A.R.T. v BIOSu tak mu toho asi žádnej program moc nevypíše. :)
Nebo jo?
Jasne ze jo, ten SMART v biosu ho jen sam upozorni, kdyz neco odchazi, jinak si toho ani nemusis vsimnout.
Já mám SMART vždy zaplej, ale na starým Samsungu u kterýho byl vyplej SMART v BIOSu tak se mi ve starý AIDE prostě neobjevilo nic :) až po zapnutí v BIOS vypisovalo jak má.
Jinak doporučuju Active SMART.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Greifi Peto
Nováček
Nováček

Příspěvek od Greifi Peto »

Přesně to se mi děje taky od tý doby co jsem ho naformátoval na NTFS. Předtím (FAT32) se mi to neobjevovalo...Už jste na něco přišli??
Deska: MSI KT333; Grafárna: GeForce 4 Ti4200; Procík: Athlon XP 1700+; Pamět: 512 DDR 333Mhz; HDDs: duo Maxtor(120)-Seagate(40)...Jojo, už by to chtělo nový železo :(
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

To samy.. SMART mi na mem Maxtoru vypisuje taky kraviny..
Mam 300GB Diamondmaxe 10ku a pri startu i pri kazdym spusteni mi Active SMART hlasi ze disk je spatnej a ze mozna prijdu o data.. teplota je kolem 32.. takze v tom problem nevidim.. jinak u vsech hodnot je status OK.. ale ve statusu disku je napsaano BAD.. nechapu..
Everest.. vsechny hodnoty OK..
Kino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kino »

mne pri bootovani vypise ze SMART disabled,neviete pls ako ho mam zapnut,v biose som to nenasiel,mam Maxtor 80gb,doska gigabyte 7VA rev1,bios F11
btw co je to ten SMART v jednoduchosti,prichadzam o nieco ked je vypnuty?
:)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

UP

Rozdelil jsem si HDD na dva.. zpormatoval oddily.. znova naistaloval wokna + vsechno..
Stav porad stejny.. tzn. nejaky softwarovy kix to nebyl.. ActiveSMART hlasi status disku "Bad", ale pritom jsou vsechny hodnoty "OK"...
Everest.. vsechno OK..

Porad nikdo nevi co s tim..?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“