PCI radic Kouwell 571A - problem - help!
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
PCI radic Kouwell 571A - problem - help!
Zdar
Dal jsem do pocitace tenhle PCI radic,je to Kouwell 571A.
Prvni problem: kdyz na nej pripojim CD-RW tak at delam cokoliv nedokazu pocitac prinutit aby bootoval odjinud nez z Kouwellu,to znamena ze v biosu nastavim bootovani z HDD na desce,a zakazu jina bootovaci zarizeni a system furt chce bootovat z Kouwellu.
Problem 2: Ve WinXP se radic nainstaluje sam ale spatne(WinXP ho vidi jako chipset CMD) ale tam je chipset Sil0648,s tim ze oba IDE kanaly vyhodi chybu o nekompatibilite zarizeni a zustane u nich vykricnik.
nevite nekdo co s tim,kdo ma tenhle radic please help.
Dal jsem do pocitace tenhle PCI radic,je to Kouwell 571A.
Prvni problem: kdyz na nej pripojim CD-RW tak at delam cokoliv nedokazu pocitac prinutit aby bootoval odjinud nez z Kouwellu,to znamena ze v biosu nastavim bootovani z HDD na desce,a zakazu jina bootovaci zarizeni a system furt chce bootovat z Kouwellu.
Problem 2: Ve WinXP se radic nainstaluje sam ale spatne(WinXP ho vidi jako chipset CMD) ale tam je chipset Sil0648,s tim ze oba IDE kanaly vyhodi chybu o nekompatibilite zarizeni a zustane u nich vykricnik.
nevite nekdo co s tim,kdo ma tenhle radic please help.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
první problém...no moc ti nepomůžu, ale buď rád že to dělá jen toto...pokud si dobře pamatuju tak 571A nemá vůbec umět atapi...což ten tvůj kus viditelně jo...i když blbě
k druhému - jiný pci slot, novější bios na desku a na řadiči, novější drivery ?!?
k druhému - jiný pci slot, novější bios na desku a na řadiči, novější drivery ?!?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Nechci uvěřit vlastním očím, Kouwell 571A a problémy.
Tento řadič je v naprosté většině případů zcela bezproblémový. Chová se podstatně lépe než novější Kouwell 571B, se kterým mohou být vážné problémy na MB s nForce2 - nenabootuješ z onboard SATA. Umí jak HDD, tak naprosto bezproblémově i ATAPI zařízení, např. CDRW. Nějaké podrobnosti prosím zde www.siliconimage.com/products/overview_sii0649.asp.
Ve WinXP se skutečně nainstaluje sám, hlásí se v IDE řadičích jako CMD 0649 (ne ve SCSI!!) se dvěma kanály, používá standartní ovladače Win2k/XP pro IDE.
Pokud ti to ukazuje 0648, tak tento čip existuje,je to ATA66, ale KW571A má 0649. Tento čip původně vyrábělo CMD, i čipy vyrobené SiI se takto hlásí.
Takže má doporučení:
Podívej se důkladně, nejlépe na kartu, co tam je je za čip. Nemohu vyloučit, že se vyskytuje řadič s čipem 0648. Pokud to takto je, tak nezbývá než pátrat po novějším biosu-problém, nelze flashovat a ovladačích. Samo lze vyzkoušet i jiné umístění v PCI slotech. Nějaké podrobnosti jsou zde www.siliconimage.com/products/overview_sii0648.asp, ale i tento čip prý používá ovladače z Win. Zkus hledat a laborovat.
Ještě mi napadá, na některých starších řadičích bylo hejno jumperů, musel by ses nějak propracovat k tomu, jaký mají význam.
Jen pro informaci, dva řadiče Kouwell 571A nám jedou doma v kompech a jsou na nich HDD a CDRW jednotky. Běhá to bez sebemenších problémů tak jak má, CDRW na UDMA2.
Tento řadič je v naprosté většině případů zcela bezproblémový. Chová se podstatně lépe než novější Kouwell 571B, se kterým mohou být vážné problémy na MB s nForce2 - nenabootuješ z onboard SATA. Umí jak HDD, tak naprosto bezproblémově i ATAPI zařízení, např. CDRW. Nějaké podrobnosti prosím zde www.siliconimage.com/products/overview_sii0649.asp.
Ve WinXP se skutečně nainstaluje sám, hlásí se v IDE řadičích jako CMD 0649 (ne ve SCSI!!) se dvěma kanály, používá standartní ovladače Win2k/XP pro IDE.
Pokud ti to ukazuje 0648, tak tento čip existuje,je to ATA66, ale KW571A má 0649. Tento čip původně vyrábělo CMD, i čipy vyrobené SiI se takto hlásí.
Takže má doporučení:
Podívej se důkladně, nejlépe na kartu, co tam je je za čip. Nemohu vyloučit, že se vyskytuje řadič s čipem 0648. Pokud to takto je, tak nezbývá než pátrat po novějším biosu-problém, nelze flashovat a ovladačích. Samo lze vyzkoušet i jiné umístění v PCI slotech. Nějaké podrobnosti jsou zde www.siliconimage.com/products/overview_sii0648.asp, ale i tento čip prý používá ovladače z Win. Zkus hledat a laborovat.
Ještě mi napadá, na některých starších řadičích bylo hejno jumperů, musel by ses nějak propracovat k tomu, jaký mají význam.
Jen pro informaci, dva řadiče Kouwell 571A nám jedou doma v kompech a jsou na nich HDD a CDRW jednotky. Běhá to bez sebemenších problémů tak jak má, CDRW na UDMA2.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Takze radic jsem samozrejme zkousel v ruznych PCI slotech,situace stejna,mam pouzity pouze jeden na Audigy.Radic nema zadne jumpery jen vyvody na ledky na skrin,jeste jednou jsem koukal a je to chipset ...649 a Win ho tak i vidi a je u nej ze zarizeni pracuje spravne ale IDE kanaly jsou s vykricnikem a pri instalaci to napise ZARIZENI NENI PRO TUTO PLATFORMU. nebo tak neco,laboroval jsem s ruznymi drivery z netu a roze*ral jsem si celej pocitac,uz byli vykricniky a stejna hlaska i na IDE kanalech z desky,takze reinstall Win.Stejny problem jako ja ma spousta lidi(z diskuze na czechcomputer.cz) takze na tom neco bude.Jinak deska -posledni bios,ovladace posledni.WinXP SP2.
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Hele, budeme to řešit tady nebo na CZC? Tam už máš mou odpověď.
Doplněno: Nelze vyloučit nekompatibilitu řadiče s tvým MB. V tom případě bych asi zkusil KW 571B. Je ovšem otázka, co na řadič chceš připojovat. Dle mých zkušeností jsou případy, kdy např. CDRW jednotky jedou na 571B jen v MW-DMA2, nikoli UDMA2. To je kapku rozdíl.
Doplněno: Nelze vyloučit nekompatibilitu řadiče s tvým MB. V tom případě bych asi zkusil KW 571B. Je ovšem otázka, co na řadič chceš připojovat. Dle mých zkušeností jsou případy, kdy např. CDRW jednotky jedou na 571B jen v MW-DMA2, nikoli UDMA2. To je kapku rozdíl.
Naposledy upravil(a) JirkaH dne stř 22. pro 2004, 09:29, celkem upraveno 1 x.
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkusim to ale myslim ze to tim nebude.
JIrkaH - Asi jsem to napsal blbe ale Primary IDE 0 - HDD,Primary IDE - 1 - HDD(Suplik),Sec IDE 0 - CD-RW, Sec IDE 1 - DVD,a potrebuju tam dat jeste jednu DVD-RW do doby nez prijde SATA disk a uvolnim tim Primary IDE 0.
Jinak kabely mam dobre,nejsem zacatecnik
(Ted si jdu pujcit KW 571B a Adaptec a zkusim jestli ty pojedou)
JIrkaH - Asi jsem to napsal blbe ale Primary IDE 0 - HDD,Primary IDE - 1 - HDD(Suplik),Sec IDE 0 - CD-RW, Sec IDE 1 - DVD,a potrebuju tam dat jeste jednu DVD-RW do doby nez prijde SATA disk a uvolnim tim Primary IDE 0.
Jinak kabely mam dobre,nejsem zacatecnik
(Ted si jdu pujcit KW 571B a Adaptec a zkusim jestli ty pojedou)
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý

- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem za 500 neznackovy radic,s takovym orlem na krabici,je to klasicky PCI IDE RAID radic s chipsetem ITE 8212 ktery funguje podle toho ktery bios do nej das,bud se tvari jak IDE RAID a CD-ROM na nej nefunguje a nebo preflashujes a pak se tvari jao IDE ATAPI a nejdou na nem zase harddisky.Tak jsem na nej dal svoje harddisky a cd-romy jsem dal do desky a spokojenost.
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Díky za info. Co píšeš je dost zajímavé. Ještě sem prosím napiš, kdes ho koupil. Může se to někomu hodit.OBR píše:Koupil jsem za 500 neznackovy radic,s takovym orlem na krabici,je to klasicky PCI IDE RAID radic s chipsetem ITE 8212 ktery funguje podle toho ktery bios do nej das,bud se tvari jak IDE RAID a CD-ROM na nej nefunguje a nebo preflashujes a pak se tvari jao IDE ATAPI a nejdou na nem zase harddisky.Tak jsem na nej dal svoje harddisky a cd-romy jsem dal do desky a spokojenost.
Jinak já jsem zatím s KW 571A neměl problémy, že Kouwell není žádnej zázrak, to je jasný.
Je otázkou, jestli třeba řadič od STLab by se choval lépe. A zase, bylo by to nutné otestovat, samo na co největším počtu MB. Ale moc nevěřím, protože i STLab používá bios a drivery SiI. Z minulosti relativně nedávné vím o problémech KW571B na ECS K7S5A, vyřešil to bios desky.
Kompatibilita PC komponentů je doslova magické zaklínadlo a noční můra..
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
Nebyla to nejaka vada kusu? Mam tyto kouvely taktez nasazeny na dvou pocitacich k plne spokojenosti (disky i vypalovani v pohode), navic zadne problemy s ovladaci, jsou soucasti WinXP i linuxu (dokonce jsem oba tyto systemy instaloval prave na disk poveseny na tomto radici aniz bych musel delat jakakoliv kouzla). Slysel jsem o problemech o 571B ale na 571A jsou vesmes ohlasy dobre...
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
No prave,me to proste nejelo,a plno jinejm lidem take ne(viz diskuse k radici na czechcomputer.cz),meli jsme vsichni stejny problem,radic Win nasli ale u IDE kanalu zustaly otazniky a neslo to proste nejak udelat,napada me jeste ze vy kterym to funguje mate novejsi bios(na radici) a ja starej a proto to nejde.
- miho
- Čestný člen

-
Radic mam uz rok a BIOS jsem na nem nemenil (dle zasady: co funguje, do toho nestouratOBR píše:napada me jeste ze vy kterym to funguje mate novejsi bios(na radici) a ja starej a proto to nejde.
Jinak kde je ta diskuze? tady
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... &tree_CR=0
jsem nasel akorat B variantu.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Bios na KW 571A už něco pamatuje. A není flashovatelný!! Musel by se použít programátor pamětí.
Na CZC je diskuze k 571B, řadič 571A ani nemají v nabídce, seženou a dodají jen na individuální objednávku. Ale občas se tam cosi o 571A vyskytne.
Pro OBRa: Máš(měl jsi) skutečně 571A? Nebyl to náhodou 571B?
571A má čip CMD (Silikon Image) 0469
571B má čip SiI 0680(A)
// vlastní: sorry, ani neumím číst, už jsme to tu řešili, byl to 571A
Na CZC je diskuze k 571B, řadič 571A ani nemají v nabídce, seženou a dodají jen na individuální objednávku. Ale občas se tam cosi o 571A vyskytne.
Pro OBRa: Máš(měl jsi) skutečně 571A? Nebyl to náhodou 571B?
571A má čip CMD (Silikon Image) 0469
571B má čip SiI 0680(A)
// vlastní: sorry, ani neumím číst, už jsme to tu řešili, byl to 571A
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Jak jsem již psal, kompatibilita. A dle mého názoru na vině jak řadič, tak i bios základní desky.
Tak jinak, kdo řadič má, ať sem napíše své zkušenosti.
KW571A + Epox 8RDA3+ rev1.1 funguje bez problémů i pro ATAPI
KW571A + Epox 8RDA6+Pro rev1 funguje bez problémů i pro ATAPI
KW571A + MSI K7T266Pro2-RU rev.2 - funguje bez problémů i pro ATAPI, ale je problém se dostat do biosu, řadič je nutno vyndat (otázka je, zda není na vině USB klávesnice, muselo by se vyzkoušet)
KW571A + ECS K7S5A rev.3.1 funguje bez problémů i pro ATAPI
KW571B(raid i non-raid) + Epox 8RDA3+ rev1.1 - nelze bootovat z onboard SATA, desky s nForce2 s tímto řadičem mohou mít problémy; ATAPI jednotky mohou mít problémy, místo UDMA2 pouze MW-DMA2!
Tak jinak, kdo řadič má, ať sem napíše své zkušenosti.
KW571A + Epox 8RDA3+ rev1.1 funguje bez problémů i pro ATAPI
KW571A + Epox 8RDA6+Pro rev1 funguje bez problémů i pro ATAPI
KW571A + MSI K7T266Pro2-RU rev.2 - funguje bez problémů i pro ATAPI, ale je problém se dostat do biosu, řadič je nutno vyndat (otázka je, zda není na vině USB klávesnice, muselo by se vyzkoušet)
KW571A + ECS K7S5A rev.3.1 funguje bez problémů i pro ATAPI
KW571B(raid i non-raid) + Epox 8RDA3+ rev1.1 - nelze bootovat z onboard SATA, desky s nForce2 s tímto řadičem mohou mít problémy; ATAPI jednotky mohou mít problémy, místo UDMA2 pouze MW-DMA2!
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Abit IC7 (i875P) bios 2.7 + KW-517A - System nelze prinutit bootovat z jineho zdroje nez ktery je pripojen ke Kouwellu,ale do Win system nenabootuje,v polovine se pocitac zhrouti.Ve win v spravci zarizeni je radic nainstalovan a funguje spravne,akorat u IDE kanalu zustanou otazniky a pise to "Zarizeni neni urceno pro tuto platformu".Nepomohli ani experimenty s ruznymi ovladaci,temi experimenty jsem system narusil tak ze bylo nutno reinstalovat Win.