PCI radic Kouwell 571A - problem - help!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

PCI radic Kouwell 571A - problem - help!

Příspěvek od OBR »

Zdar

Dal jsem do pocitace tenhle PCI radic,je to Kouwell 571A.
Prvni problem: kdyz na nej pripojim CD-RW tak at delam cokoliv nedokazu pocitac prinutit aby bootoval odjinud nez z Kouwellu,to znamena ze v biosu nastavim bootovani z HDD na desce,a zakazu jina bootovaci zarizeni a system furt chce bootovat z Kouwellu.

Problem 2: Ve WinXP se radic nainstaluje sam ale spatne(WinXP ho vidi jako chipset CMD) ale tam je chipset Sil0648,s tim ze oba IDE kanaly vyhodi chybu o nekompatibilite zarizeni a zustane u nich vykricnik.

nevite nekdo co s tim,kdo ma tenhle radic please help.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

první problém...no moc ti nepomůžu, ale buď rád že to dělá jen toto...pokud si dobře pamatuju tak 571A nemá vůbec umět atapi...což ten tvůj kus viditelně jo...i když blbě :?

k druhému - jiný pci slot, novější bios na desku a na řadiči, novější drivery ?!?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Nechci uvěřit vlastním očím, Kouwell 571A a problémy.
Tento řadič je v naprosté většině případů zcela bezproblémový. Chová se podstatně lépe než novější Kouwell 571B, se kterým mohou být vážné problémy na MB s nForce2 - nenabootuješ z onboard SATA. Umí jak HDD, tak naprosto bezproblémově i ATAPI zařízení, např. CDRW. Nějaké podrobnosti prosím zde www.siliconimage.com/products/overview_sii0649.asp.
Ve WinXP se skutečně nainstaluje sám, hlásí se v IDE řadičích jako CMD 0649 (ne ve SCSI!!) se dvěma kanály, používá standartní ovladače Win2k/XP pro IDE.
Pokud ti to ukazuje 0648, tak tento čip existuje,je to ATA66, ale KW571A má 0649. Tento čip původně vyrábělo CMD, i čipy vyrobené SiI se takto hlásí.
Takže má doporučení:
Podívej se důkladně, nejlépe na kartu, co tam je je za čip. Nemohu vyloučit, že se vyskytuje řadič s čipem 0648. Pokud to takto je, tak nezbývá než pátrat po novějším biosu-problém, nelze flashovat a ovladačích. Samo lze vyzkoušet i jiné umístění v PCI slotech. Nějaké podrobnosti jsou zde www.siliconimage.com/products/overview_sii0648.asp, ale i tento čip prý používá ovladače z Win. Zkus hledat a laborovat.
Ještě mi napadá, na některých starších řadičích bylo hejno jumperů, musel by ses nějak propracovat k tomu, jaký mají význam.
Jen pro informaci, dva řadiče Kouwell 571A nám jedou doma v kompech a jsou na nich HDD a CDRW jednotky. Běhá to bez sebemenších problémů tak jak má, CDRW na UDMA2.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Takze radic jsem samozrejme zkousel v ruznych PCI slotech,situace stejna,mam pouzity pouze jeden na Audigy.Radic nema zadne jumpery jen vyvody na ledky na skrin,jeste jednou jsem koukal a je to chipset ...649 a Win ho tak i vidi a je u nej ze zarizeni pracuje spravne ale IDE kanaly jsou s vykricnikem a pri instalaci to napise ZARIZENI NENI PRO TUTO PLATFORMU. nebo tak neco,laboroval jsem s ruznymi drivery z netu a roze*ral jsem si celej pocitac,uz byli vykricniky a stejna hlaska i na IDE kanalech z desky,takze reinstall Win.Stejny problem jako ja ma spousta lidi(z diskuze na czechcomputer.cz) takze na tom neco bude.Jinak deska -posledni bios,ovladace posledni.WinXP SP2.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Hele, budeme to řešit tady nebo na CZC? Tam už máš mou odpověď.
Doplněno: Nelze vyloučit nekompatibilitu řadiče s tvým MB. V tom případě bych asi zkusil KW 571B. Je ovšem otázka, co na řadič chceš připojovat. Dle mých zkušeností jsou případy, kdy např. CDRW jednotky jedou na 571B jen v MW-DMA2, nikoli UDMA2. To je kapku rozdíl.
Naposledy upravil(a) JirkaH dne stř 22. pro 2004, 09:29, celkem upraveno 1 x.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zkus vynda tu audigy... :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Zkusim to ale myslim ze to tim nebude.

JIrkaH - Asi jsem to napsal blbe ale Primary IDE 0 - HDD,Primary IDE - 1 - HDD(Suplik),Sec IDE 0 - CD-RW, Sec IDE 1 - DVD,a potrebuju tam dat jeste jednu DVD-RW do doby nez prijde SATA disk a uvolnim tim Primary IDE 0.

Jinak kabely mam dobre,nejsem zacatecnik 8-)

(Ted si jdu pujcit KW 571B a Adaptec a zkusim jestli ty pojedou)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Tak vyreseno! Kouwel je srot,koupil jsem radic s chipsetem ITA a uz mi to vsechno pekne jede.Parada.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

OBR píše:Tak vyreseno! Kouwel je srot,koupil jsem radic s chipsetem ITA a uz mi to vsechno pekne jede.Parada.
Blahopřeji.
A pro úplnost informace buď tak hodný a napiš sem nějaké podrobnosti o řadiči a kde je k mání.
Díky Jirka
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Koupil jsem za 500 neznackovy radic,s takovym orlem na krabici,je to klasicky PCI IDE RAID radic s chipsetem ITE 8212 ktery funguje podle toho ktery bios do nej das,bud se tvari jak IDE RAID a CD-ROM na nej nefunguje a nebo preflashujes a pak se tvari jao IDE ATAPI a nejdou na nem zase harddisky.Tak jsem na nej dal svoje harddisky a cd-romy jsem dal do desky a spokojenost.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

OBR píše:Koupil jsem za 500 neznackovy radic,s takovym orlem na krabici,je to klasicky PCI IDE RAID radic s chipsetem ITE 8212 ktery funguje podle toho ktery bios do nej das,bud se tvari jak IDE RAID a CD-ROM na nej nefunguje a nebo preflashujes a pak se tvari jao IDE ATAPI a nejdou na nem zase harddisky.Tak jsem na nej dal svoje harddisky a cd-romy jsem dal do desky a spokojenost.
Díky za info. Co píšeš je dost zajímavé. Ještě sem prosím napiš, kdes ho koupil. Může se to někomu hodit.
Jinak já jsem zatím s KW 571A neměl problémy, že Kouwell není žádnej zázrak, to je jasný.
Je otázkou, jestli třeba řadič od STLab by se choval lépe. A zase, bylo by to nutné otestovat, samo na co největším počtu MB. Ale moc nevěřím, protože i STLab používá bios a drivery SiI. Z minulosti relativně nedávné vím o problémech KW571B na ECS K7S5A, vyřešil to bios desky.
Kompatibilita PC komponentů je doslova magické zaklínadlo a noční můra..
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Koupit muzete cokoliv chipsetem ITE(muj je 8212),tenhle chipset pouziva i spousta desek s integrovanym radicem RAID,treba Gigabyte.Take me ten Kouwel prekvapil,ze nejde,byla to prvni vec kterou jsem na pocitaci proste nerozchodil.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Nebyla to nejaka vada kusu? Mam tyto kouvely taktez nasazeny na dvou pocitacich k plne spokojenosti (disky i vypalovani v pohode), navic zadne problemy s ovladaci, jsou soucasti WinXP i linuxu (dokonce jsem oba tyto systemy instaloval prave na disk poveseny na tomto radici aniz bych musel delat jakakoliv kouzla). Slysel jsem o problemech o 571B ale na 571A jsou vesmes ohlasy dobre...
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

No prave,me to proste nejelo,a plno jinejm lidem take ne(viz diskuse k radici na czechcomputer.cz),meli jsme vsichni stejny problem,radic Win nasli ale u IDE kanalu zustaly otazniky a neslo to proste nejak udelat,napada me jeste ze vy kterym to funguje mate novejsi bios(na radici) a ja starej a proto to nejde.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

OBR píše:napada me jeste ze vy kterym to funguje mate novejsi bios(na radici) a ja starej a proto to nejde.
Radic mam uz rok a BIOS jsem na nem nemenil (dle zasady: co funguje, do toho nestourat ;-) ).

Jinak kde je ta diskuze? tady
http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.js ... &tree_CR=0
jsem nasel akorat B variantu.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Bios na KW 571A už něco pamatuje. A není flashovatelný!! Musel by se použít programátor pamětí.
Na CZC je diskuze k 571B, řadič 571A ani nemají v nabídce, seženou a dodají jen na individuální objednávku. Ale občas se tam cosi o 571A vyskytne.
Pro OBRa: Máš(měl jsi) skutečně 571A? Nebyl to náhodou 571B?
571A má čip CMD (Silikon Image) 0469
571B má čip SiI 0680(A)

// vlastní: sorry, ani neumím číst, už jsme to tu řešili, byl to 571A
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Je to 517A,jeste k te diskusi,tam prave obcas napsal nekdo kdo ma 517A a stezoval si,i kdyz diskuse byl primarne pro B verzi.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Jak jsem již psal, kompatibilita. A dle mého názoru na vině jak řadič, tak i bios základní desky.
Tak jinak, kdo řadič má, ať sem napíše své zkušenosti.
KW571A + Epox 8RDA3+ rev1.1 funguje bez problémů i pro ATAPI
KW571A + Epox 8RDA6+Pro rev1 funguje bez problémů i pro ATAPI
KW571A + MSI K7T266Pro2-RU rev.2 - funguje bez problémů i pro ATAPI, ale je problém se dostat do biosu, řadič je nutno vyndat (otázka je, zda není na vině USB klávesnice, muselo by se vyzkoušet)
KW571A + ECS K7S5A rev.3.1 funguje bez problémů i pro ATAPI
KW571B(raid i non-raid) + Epox 8RDA3+ rev1.1 - nelze bootovat z onboard SATA, desky s nForce2 s tímto řadičem mohou mít problémy; ATAPI jednotky mohou mít problémy, místo UDMA2 pouze MW-DMA2!
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Abit IC7 (i875P) bios 2.7 + KW-517A - System nelze prinutit bootovat z jineho zdroje nez ktery je pripojen ke Kouwellu,ale do Win system nenabootuje,v polovine se pocitac zhrouti.Ve win v spravci zarizeni je radic nainstalovan a funguje spravne,akorat u IDE kanalu zustanou otazniky a pise to "Zarizeni neni urceno pro tuto platformu".Nepomohli ani experimenty s ruznymi ovladaci,temi experimenty jsem system narusil tak ze bylo nutno reinstalovat Win.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

KW571A + Asus P4P800 (i865) - ok vcetne ATAPI (win i linux)
KW571A + ABIT IC7 G (i875) - ok vcetne ATAPI (win i linux)
KW571A + MSI NEO Platinum (nforce 3 250Gb) - ok vcetne ATAPI (win i linux)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“