Ahoj
Mám mírně škrábnuté DVD (film).Mechanika si stím bohužel nedokáže poradit.Někde jsem četl že existují nějaké stroječky které dokáží poškrábané medium zase vyleštit.Je nějáký způsob jak si pomoci bez tohoto přípravku ?
šmirgl papír nepomáhá
Phenom2 X3 720/Gigabyte MA770-DS3 rev.1 bios F7 / 2x2GB /Saphire HD4850
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
Delas si svandu, ze to zkousel smirkem, nebo to myslis vazne?
DVDcka jsou citlivy.
A ja nevim o tom, ze by se jim dalo pomoci...
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire "I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Kdysi se prodávali opravné kity a opravdu se povrch brousil ..... ehm, no, leštil. Nanesla se na to nějaká pasta a pak se to v takovým speciálním strojku brousilo, pak další pasta ... už si to přesně nepamatuju, ale vím, že to bylo pěkně drahý a je to už pár let. Čert ví, jestli by se to dalo ještě koupit.
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire "I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
V práci stále mám sadu na opravu poškrábaných CD. Opakovaně použito s úspěchem (pokud rýha není moc hluboká). Souprava obsahuje jak brusnou - leštící pastu tak i odmašťovadlo na opatlaný povrch. Kde jí sehnat dnes to nevím, ale http://www.pechacek.cz/af/katalog/AF_Index.htm - CD Clene by mohlo být ono.
MB ASUS COMMANDO,C2D 2.4@3.0, 2GB RAM, ASUS 8800GTS
no nevim co sem cetl tak DVD maji met odolnejsi vrstvu jak cd...
Zkouseli ste nekdo lestici pastu na autolak?... ja sem s tim vylestil displej od mobilu a par RW ktere sou mnohem citlivejsi na skrabance...
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
znam jeden figl kterej aplikuju mozna ze uz jste o nem slyseli.Normalne pouzijes vychladnuty popel z cigara, kterej nasypes na to cd nebo dvd a hadrem zacnes pretirat uspech zarucen na 90%
jemný hadřík + silikon pasta na procáky, či cokoliv jemného a nemusíš se bát , že to zničíš, už jsem takhle párkrát opravoval DVD z půjčoven, co mi nechtěla ani jedna mechanika ripnout celé
zpravoval jsem takhle i CDR, které mi jedna šuntovní mechanika doslova ohoblovala a vesele jede dál