Poškrábané DVD - Jak ho mám vyléčit ?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

Poškrábané DVD - Jak ho mám vyléčit ?

Příspěvek od Zdenek Teska »

Ahoj
Mám mírně škrábnuté DVD (film).Mechanika si stím bohužel nedokáže poradit.Někde jsem četl že existují nějaké stroječky které dokáží poškrábané medium zase vyleštit.Je nějáký způsob jak si pomoci bez tohoto přípravku ?
šmirgl papír nepomáhá :o :wink:
Phenom2 X3 720/Gigabyte MA770-DS3 rev.1 bios F7 / 2x2GB /Saphire HD4850
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Delas si svandu, ze to zkousel smirkem, nebo to myslis vazne? :?

DVDcka jsou citlivy.
A ja nevim o tom, ze by se jim dalo pomoci... :(
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Kdysi se prodávali opravné kity a opravdu se povrch brousil ..... ehm, no, leštil. Nanesla se na to nějaká pasta a pak se to v takovým speciálním strojku brousilo, pak další pasta ... už si to přesně nepamatuju, ale vím, že to bylo pěkně drahý a je to už pár let. Čert ví, jestli by se to dalo ještě koupit. :lol:
Bathory
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Jo, vo tom jsem take slysel, ale nejak jsem to nikdy nevidel ke koupi (na rozdil od cisticich CDcek, takze... netusim :oops:

Proste opatrne na to, lidi. DVDcka uz nejsou CDcka, co rozchodi kde-co :wink:

I takovouhle silenost, co udelal kamos:
http://trodas.wz.cz/index.php?act=ST&f=5&t=111
:lol: :lol: :lol:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

Šmirgl byl pokus o humor :oops:
Nojo no.Takže Troja je v PR..... :evil: Ještě že je to na konci,když začali grilovat Achillea :roll: :(
Díky všem
Mike Koo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mike Koo »

V práci stále mám sadu na opravu poškrábaných CD. Opakovaně použito s úspěchem (pokud rýha není moc hluboká). Souprava obsahuje jak brusnou - leštící pastu tak i odmašťovadlo na opatlaný povrch. Kde jí sehnat dnes to nevím, ale http://www.pechacek.cz/af/katalog/AF_Index.htm - CD Clene by mohlo být ono.
MB ASUS COMMANDO,C2D 2.4@3.0, 2GB RAM, ASUS 8800GTS
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

už jsem párkrát aplikoval silikon pastu (bílá na procák) + flanel a leštit a leštit a leštit a ...
Square
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Square »

Mozno by sa oplatilo vyskusat to DVD aj na inej mechnike.......:) napr Toshibke ta niekedy dokaze zazraky....:)
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

no nevim co sem cetl tak DVD maji met odolnejsi vrstvu jak cd...
Zkouseli ste nekdo lestici pastu na autolak?... ja sem s tim vylestil displej od mobilu a par RW ktere sou mnohem citlivejsi na skrabance... :wink:
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jestli to je origo, je to špatný, nejsem si jistej jestli tohle vymění za nový :?

jestli to je záložní kopie (kvůli takovýmhle případům se záložní kopie vyplatí), není co řešit, vyhoď to a vypal jinou ne?
ignorelist: kremrole a dezoláti
.exe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od .exe »

znam jeden figl kterej aplikuju mozna ze uz jste o nem slyseli.Normalne pouzijes vychladnuty popel z cigara, kterej nasypes na to cd nebo dvd a hadrem zacnes pretirat uspech zarucen na 90%
Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

zombux píše:jestli to je origo, je to špatný, nejsem si jistej jestli tohle vymění za nový :?

jestli to je záložní kopie (kvůli takovýmhle případům se záložní kopie vyplatí), není co řešit, vyhoď to a vypal jinou ne?
Bohužel to je origo :evil: Záložní kopii mám,ale jenom na jednovrstvým mediu :sad:
Asi testnu nějaké to leštění :oops:
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

ale vyber nejake hoodne jemne... a nejprve si to testni na necem jinem ...
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

mno jestli to je originálka tak bych radši utratil to kilo za vyleštění (
http://www.comfor.cz/inshop/www/documen ... e=1&id=130) než si tu tróju zničit úplně
PC:AMD 64 3200+, MSI K8N NEO Pl. ed. bios Award 1.4, Transcend 512MB 500MHz, Maxtor 120Gb sata, MSI GF 5900XT, Forton 350W 12cm fun, myš MX510, kl. Genius Kb-16e, Flopy mech., DWD RW Lite-On 1653S, case EC 8830, ADI P755, Creative 5.1 P580, Sound Blaster Live, MSI Bluetooth k moji T610 , T630 a k750i@w800i+další vylepšení :)
Notebook: Asus A6KM-Q070
sid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od sid »

jemný hadřík + silikon pasta na procáky, či cokoliv jemného a nemusíš se bát , že to zničíš, už jsem takhle párkrát opravoval DVD z půjčoven, co mi nechtěla ani jedna mechanika ripnout celé
zpravoval jsem takhle i CDR, které mi jedna šuntovní mechanika doslova ohoblovala a vesele jede dál
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“