Tisk (skoro) zadarmo

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Tisk (skoro) zadarmo

Příspěvek od Jasper »

Skoušeli jste nekdo naplnit cartridge do tiskarny primo tuší nebo razitkovací barvou? Vim že to jde na Canonech (z vlastní skušenosti na BJC2000).

Ja sem to vyskoušel a tiskne to skoro lepe než original. Mate někdo nejake dobre skušenosti s určitym typem inkoustu? Mi zatím nejvíce vyhovuje Razítková bezolejová barva Trodat, stoji myslim do 50Kč (cenu nevim, protoze ji mam z jinych zdroju). Staci nakapat tak 30 kapek a tiskne tak 20 str textu. Znate lepši tuš?
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

IMHO to de jen u tiskáren, který nepracujou na bublinkovým principu, razítkovací barva bude mít jinou teplotu varu :?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Sleepy.664 píše:IMHO to de jen u tiskáren, který nepracujou na bublinkovým principu, razítkovací barva bude mít jinou teplotu varu :?
BJC2000 ale je bublinkovka... BJ = bubble jet...
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ICE píše:
Sleepy.664 píše:IMHO to de jen u tiskáren, který nepracujou na bublinkovým principu, razítkovací barva bude mít jinou teplotu varu :?
BJC2000 ale je bublinkovka... BJ = bubble jet...
Tak teď v tom mám bordel :cry:
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

S tim varem mozna neco bude. Protoze kdyz sem tam nalil obycejnou tus, tak vytekla hned ven, ale ta razitkovaci barva je v poho a zda se mi ze to tiskne lepe nez original. Sice to chtelo trochu experimentovani s pradznyma cartridgema, ale ted v poho, uz to tak praktikuju pres rpul roku.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Jasper píše:S tim varem mozna neco bude. Protoze kdyz sem tam nalil obycejnou tus, tak vytekla hned ven, ale ta razitkovaci barva je v poho a zda se mi ze to tiskne lepe nez original. Sice to chtelo trochu experimentovani s pradznyma cartridgema, ale ted v poho, uz to tak praktikuju pres rpul roku.
co tam mas za cartridge? BC-02?

btw, i desk jet tiskarny pracuji na principu zahrati ingoustu...
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Mysli ze je to BCI 21 black, je to takova mala cartridge jen na cernou barvu.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Jasper píše:Mysli ze je to BCI 21 black, je to takova mala cartridge jen na cernou barvu.
no to je fuk... do 02, 21 a podobnych se stejne davaj stejne inkousty... :oops: :wink: :lol:
benQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od benQ »

ja kupujem do bjc-250 /cartridge bc02/ atrament od fy lamda a stoji to 367SK pre 2 naplnenia. je to atrament urceni do daneho cartridge a nehrozi aby to tam nieco dos*alo
i5-12600 / Z690 / 32GB / RTX 3060 Ti / 990 Pro 2TB + 980 1TB / Fractal R4 / TX550M / 27" WHQD
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

benQ píše:ja kupujem do bjc-250 /cartridge bc02/ atrament od fy lamda a stoji to 367SK pre 2 naplnenia. je to atrament urceni do daneho cartridge a nehrozi aby to tam nieco dos*alo
ROFL...

no... kvality nahradnich inkoustu jsou opravdu hodne rozdilne... a k originalum maj casto celkem daleko... obcas bliz, ale !!!!!!NIKDY!!!!!!! to nejsou originalni inkousty!
benQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od benQ »

ICE píše:no... kvality nahradnich inkoustu jsou opravdu hodne rozdilne... a k originalum maj casto celkem daleko... obcas bliz, ale !!!!!!NIKDY!!!!!!! to nejsou originalni inkousty!
sak som !!!!!NIKDE!!!! nanapisal ze je to origos! :stupid2: :)

nakolko tato tlaciaren nie je schopna tlacit kvalitne ani s novym catridge-om, nie som ochotny platit +-1000Sk oproti 367/2=183,5Sk! :bigups:
a rozdiel oproti takto plnenym catridge a novym je minimalny, na danej tlaciarni snad nepozorovatelny :old11:
i5-12600 / Z690 / 32GB / RTX 3060 Ti / 990 Pro 2TB + 980 1TB / Fractal R4 / TX550M / 27" WHQD
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

benQ píše:
ICE píše:no... kvality nahradnich inkoustu jsou opravdu hodne rozdilne... a k originalum maj casto celkem daleko... obcas bliz, ale !!!!!!NIKDY!!!!!!! to nejsou originalni inkousty!
sak som !!!!!NIKDE!!!! nanapisal ze je to origos! :stupid2: :)

nakolko tato tlaciaren nie je schopna tlacit kvalitne ani s novym catridge-om, nie som ochotny platit +-1000Sk oproti 367/2=183,5Sk! :bigups:
a rozdiel oproti takto plnenym catridge a novym je minimalny, na danej tlaciarni snad nepozorovatelny :old11:
jde o to, ze opravdu nekvalitni a ultra levne inkousty, ti tu pevnou hlavu v tiskarne klidne odrovnaj... proto je ten pocit bezpeci falesny a rikat o inkoustu ze je presne pto tu tiskarnu znamena mluvit o ORIGINALNIM inkoustu. Sam taky plnim, ale nemam zadnou s pevnyma tryskama... sama HP a jednu BJC-250 :)
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ICE píše:jde o to, ze opravdu nekvalitni a ultra levne inkousty, ti tu pevnou hlavu v tiskarne klidne odrovnaj... proto je ten pocit bezpeci falesny a rikat o inkoustu ze je presne pto tu tiskarnu znamena mluvit o ORIGINALNIM inkoustu. Sam taky plnim, ale nemam zadnou s pevnyma tryskama... sama HP a jednu BJC-250 :)
Jediná, kterou sem měl a měla pevný hlavy, byla nějaká Epsonka. Taky na takovýhle inkousty dojela :roll: ...po několika letech provozu :roll:

Ale u výměnejch (Třeba HP DeskJet) se dá patrona naplnit tak 1-2x, pak už je opotřebená a dělá pruhy.
benQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od benQ »

chcem len povedat ze do lacnych tlaciarni sa neoplati kupovat orig cartridge za niekolko tisic ak sama tlaciaren stoji okolo 3000Sk.
v pripade canon bjc-250 /moj pripad/ ma dnesnu trhovu cenu nizsiu ako ako samotny cartridge :) :(
na bezne tlacenie zatial staci, aj ked rychlostou zaostava.

mne napriklad vydrzal jeden catridge priblizne 10 naplneni, co sa mi zda dost :shock: pre porovnanie ak by som zakazdym kupil novy cartridge bolo by to za +-10000SK /co je cena priemernej laserovky/, takto je to len za 1835Sk :D :D :D

a par pruhov na vytlacenych prednaskach mi nevadi :)
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zkoušel tady někdo doplňovat barevný inkousty? Rád bych to někdy vyzkoušel... někde sehnat něco podobnýho CMY, nebo cmy a nalejt to... na fotky by to asi nebylo, ale nějaký ty barevný nadpisy? :?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

benQ píše:chcem len povedat ze do lacnych tlaciarni sa neoplati kupovat orig cartridge za niekolko tisic ak sama tlaciaren stoji okolo 3000Sk.
v pripade canon bjc-250 /moj pripad/ ma dnesnu trhovu cenu nizsiu ako ako samotny cartridge :) :(
na bezne tlacenie zatial staci, aj ked rychlostou zaostava.

mne napriklad vydrzal jeden catridge priblizne 10 naplneni, co sa mi zda dost :shock: pre porovnanie ak by som zakazdym kupil novy cartridge bolo by to za +-10000SK /co je cena priemernej laserovky/, takto je to len za 1835Sk :D :D :D

a par pruhov na vytlacenych prednaskach mi nevadi :)
BJC-250 je v poho... ta ma BC-02 a tam jsou trysky na ni... (plnim jak zbesilej :)))) tam neni s plnenim problem.. ale treba takova BJC 4300, tak uz bych si s neoigos inkoustama nehral...

HPcka mi vydrzi na pohodu cca 5-7 plneni nez se ty trysky dodrbou...
benQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od benQ »

ICE píše:BJC-250 je v poho... ta ma BC-02 a tam jsou trysky na ni... (plnim jak zbesilej :)))) tam neni s plnenim problem.. ale treba takova BJC 4300, tak uz bych si s neoigos inkoustama nehral...

to iste plnim aj ja - BC-02. akurat pred silvestrom dosiel toner a vcul 2 tyzdne cakam kym ho konecne dostanu do predajne :evil:
naposledy som ho uz radsej vymenil, ale tiez len za repasovany. tlaci jak novy original a cena o tretinu mensia :-)

som aj chcel kupit novu tlacku /tiez kanón/, ale ked som zistil ze sa plnia tazsie alebo vobec :( a co do nic stoja cartidge :cry: , tak som na to vybodol. si radsej nasetrim na njaku laserovku hp... :lol:
smates
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od smates »

Sleepy.664 píše:Zkoušel tady někdo doplňovat barevný inkousty? Rád bych to někdy vyzkoušel... někde sehnat něco podobnýho CMY, nebo cmy a nalejt to... na fotky by to asi nebylo, ale nějaký ty barevný nadpisy? :?
Ja to zkusil na Canon i450.Plnil jsem to skolnima barevnejma inkoustama a fungovalo to :wink:
Intel i5-4670K+Thermalright HR-02 Macho Rev.A/MSI Z87-G45 Gaming/PALiT GeForce GTX 1050 Ti KalmX, 4GB/8GB RAM/SSD Crucial M500 240GB/Zdroj CoolerMaster Silent ProM 700W/Zabaleno v CoolerMa​ster Storm Enforce​r Editio​n
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

benQ píše:
ICE píše:BJC-250 je v poho... ta ma BC-02 a tam jsou trysky na ni... (plnim jak zbesilej :)))) tam neni s plnenim problem.. ale treba takova BJC 4300, tak uz bych si s neoigos inkoustama nehral...

to iste plnim aj ja - BC-02. akurat pred silvestrom dosiel toner a vcul 2 tyzdne cakam kym ho konecne dostanu do predajne :evil:
naposledy som ho uz radsej vymenil, ale tiez len za repasovany. tlaci jak novy original a cena o tretinu mensia :-)

som aj chcel kupit novu tlacku /tiez kanón/, ale ked som zistil ze sa plnia tazsie alebo vobec :( a co do nic stoja cartidge :cry: , tak som na to vybodol. si radsej nasetrim na njaku laserovku hp... :lol:
vsechn se da plnit... a vetsina canonu az na ty Bi3e (nebo tak nejak) se plni dost snadno :)

hehe... skolni inkousty? 430 uz ma pevne hlavy, tam bych to zrovna nelil...
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“