FIC 865PE MAX .. už jí mam a první dojmy ... a malej problem

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

ICE píše:spis zdroj...

zkus trosku podtaktovat... nebo pridat napeti na CPU :evil:

ale zdroj zkus kazdopadne novej... kolik mas A na vetvich?
jo zdroj mě taky napadal ale u sebe jsem vyzkoušel dva 350W a 300W v obou případech to dělalo taky a u kámoše 400W a o samý....zkoušim přidat napětí na celeru mám tam 1.525 tak to zvedam na 1,6 a uvidim.... ale je to divný konfigurace je stejná jenm desku sem vyměnil .....
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tak jo vyřešeno .... asi.... napětí 1,6V a zatím bez restartu.... :) hmm zajímací... :?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tak už jsem na to přišel :)

výrobce uvádí že nejslabším CPU kterým lze tuto desku oisadit je Celeron 2,4Ghz 128kb no a ten přesně mám... no a jelikož je deska primárně určená pro 533/800FSB tak jí ten můj chudinka procesůrek dělaá potíže a prostě se občas zhroutí :)
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Tak by mně zajímalo co jsi udělal s tou starou deskou :? ,já jen jestli se ti to na tu chvily vyplatilo a nebylo lepsi tech 1500,- přidat na tu novou. :)
Jinak FIC na běžné kancelářské práce můžu jen doporučit :up: ale na pořádný overclock ne :down: a to že jsou tam ty kabely a další příslušenství ber jako projev toho nějak se snažit aspoň trochu dohonit osvědčené výrobce ASUS,ABIT :mrgreen: atd viz.třeba QDI já mněl u desky bluetooth,firewire,všechny kabely,panel se 4x usb,spdif atd a taky stála pár korun a šlo na ní lehce taktovat celeron 2,4, na 2,712 a potom už ani Ň. :old9: nebyla prostě na vyšších taktech stabilní. :sneaky:
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jajapv píše:Tak by mně zajímalo co jsi udělal s tou starou deskou :? ,já jen jestli se ti to na tu chvily vyplatilo a nebylo lepsi tech 1500,- přidat na tu novou. :)
Jinak FIC na běžné kancelářské práce můžu jen doporučit :up: ale na pořádný overclock ne :down: a to že jsou tam ty kabely a další příslušenství ber jako projev toho nějak se snažit aspoň trochu dohonit osvědčené výrobce ASUS,ABIT :mrgreen: atd viz.třeba QDI já mněl u desky bluetooth,firewire,všechny kabely,panel se 4x usb,spdif atd a taky stála pár korun a šlo na ní lehce taktovat celeron 2,4, na 2,712 a potom už ani Ň. :old9: nebyla prostě na vyšších taktech stabilní. :sneaky:
stará deska je v PC pro ségry :oops:

Jinak už sem ty potíže detekoval a vyřešil :) FIC 865PE co mám je navržen na 533/800Fsb s tím že ho lze osadit nejhůře Celeron NV 2,4Ghz 400FSB @3,2ghz a tady je trochu problém :) zjistil jsem že při určité zátěži procesoru a vůbec celého systému se prostě restartuje...ovšem chyba není ani v pamětech ani ve Winech ale právě v použitém CPU což je moje chyba...když jsem mu zvedl napětí na mez únosnosti CPU řady NV 1,65V už to zdaleka ta často nepadalo...ovšem stále to čas od času spadlo...

Zašel jsem tak daleko že jsem poprosil kamaráda o zapůjčení P4 Prescott 2,8E 800Fsb a 1MB a vida ... podařilo se mi ho udržet na 3,6Ghz (mám chlazeno vzduchem více nejsem schopen :)) a drží naprosto bez problémů žádné restarty nic....

s Fic865PE MAx jsem za 1500,- naprosto spokojen a lepší koupi asi jsem mohl těžko udělat ..fungl nová maximálně vybavená :) a ještě zajímavej aktivní větráček podsvícenej 3 diodami :lol: takže určitě nebylo lepší si těch 1500,- schovat na lepší ...zkusim udělat pár testů zajíma mě jak si bude stát proti MSI i865 apod. :)
jajapv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jajapv »

Digitaldoom píše:s Fic865PE MAx jsem za 1500,- naprosto spokojen a lepší koupi asi jsem mohl těžko udělat ..fungl nová maximálně vybavená :) a ještě zajímavej aktivní větráček podsvícenej 3 diodami :lol: takže určitě nebylo lepší si těch 1500,- schovat na lepší ...zkusim udělat pár testů zajíma mě jak si bude stát proti MSI i865 apod. :)
Souhlasím ta koupě nebyla špatná rozhodně lepší než nějaké ECS to když slyším tak je mi :blee: :blee:
Něco jak moje ASUS P4C800 Deluxe za 3300,- s DPH :up:
Přeju ti at ti dobře funguje. :up:
No prostě chytit dobrej kus to se vyplatí :-D neboli " a mám to zadarmo " :twisted:
AMD X2 6000,Asus M2N-E,DDR Adata Extreme 2x2GB 800MHz 4-4-4-12,ATI SAPHIRE 4850 512MB,Hitachi SATA II 250Gb,WD SAII 640Gb,Asus 2014BLT,Optiarc 7173S,Win 7 Professionall 64bit,Canon MP610,Logitech set MX4200laser,CANON EOS 400D
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

právě jí dotestovávám a doměřuji výkon :)

Mám na ní P4 Prescott 2,80E 800FSB 1MB takt @ 3,62Ghz
Paměti sem si půjčil 2xA-DATA 500Mhz a jedou na 530Mhz

zatim všechno jede.... :) bohužel mám trochu potíž využít na 100% systém :) takže jedu vykreslování ploch spalovacího motoru v CAD 2004 a k tomu mám 2 slučování videosekvencí + film....ovšem začínám mít pocit že to nestíhá disky (WD 160GB pATA100 8MB) :(

ale zatím bez záseku a v pohodě....prostě ta desky je dělaná na výkonější CPU :)))
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

mam teď toho Fic865PE max a podle testů mám
zkoušel jsem to na

FIC 865PE MAX
zapůjčený :P4 2,8E@3,2 800FSB a 1MB catche
zapůjčený: A-DATA 2x512MB 500Mhz
WD ATA 160GB 8mb
zapůjčený: Leadek 6600GT AGP
WIN XP+SP2

a výsledek:

PC MARK 04 .... 4875
PC MARK CPU .... 4862
PC MARK RAM .... 4720

takže myslim docela slušný ne? :) na kancelářskou desku :) ale nevim...kdybych sehnal Abit 1S7 nezlobil bych se :) ale do i875 se teda moc nevyplatí jít ...koukal sem na testy a o moc větší výkon to nei..leda že by se mi nějaká podařila splašit za přijatelný peníz :) zkusim si půjčit FIC i875 MAX za 1600,- mi ho nabízí .... tak na zkoušku ho testnu ;)
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“