Nevíte někdo,co to má znamenat???
Athlon XP,nebo MP ??? - poraďte,prosím
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Smety
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Athlon XP,nebo MP ??? - poraďte,prosím
Koupil jsem si AMD Athlon XP 1900+ ,ale moment... při startu windowsů se mi ukáže,že je to XP 1900+ ,ale ve windowsech se mi ukáže,jako MP 1900+ a utilitou od AMD ke zjištění typu CPU jsem zjistil,že je to MP 1900+ (1600).
- Smety
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
a ještě...
mám ten CPU i nafocenej,tak kdyžtak pošlu foto-moc dík za každej pozitivní ohlas!!!
- Butch
- Středně pokročilý

Re: Athlon XP,nebo MP ??? - poraďte,prosím
To znamená, že tam máš procesor, který se normálně dává do desek podporujících 2 a více procesorů..Smety píše:Koupil jsem si AMD Athlon XP 1900+ ,ale moment... při startu windowsů se mi ukáže,že je to XP 1900+ ,ale ve windowsech se mi ukáže,jako MP 1900+ a utilitou od AMD ke zjištění typu CPU jsem zjistil,že je to MP 1900+ (1600).
Kupoval sólo CPU? To by tě teda měl prodejce podle mě alespoň upozornit. Je možný, že už to doprodávájí a už nemají klasickej, tak ti prodali MP.
Výkon by měl bejt stejný.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

Re: jo
Smety píše:jo-kupoval jsem ho sólo,ale udivuje mě,že mi prodal toho MP za cenu XP... -má to nějakou výhodu oproti XP ?
Jde o to, že asi už neměli žádný obyč. a než prodávat lepší, tak radši vyprodávají zásoby starších CPU a je jim jedno jestli jsou to MP nebo ne.
Nebo se taky prodavač mohl splést, ale to mi příjde jako nesmysl. Leda že bys kupoval CPU někde v Elektroworldu nebo v podobných shit PC obchodech.
No pokud bys chtěl investovat do desky která podporuje 2 CPU a ještě přikoupil jeden, tak to výhodu má. Ale jinak myslím, že ne.
Radši ale pošli fotku toho CPU nějakýmu moderátorovi aby ti tvou domněnku , dokázanou zatím jen SW, potvrdil.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Butch
- Středně pokročilý

To že nejsou zamčený jsem nevěděl, takže minimálně jedna výhoda tu je.PAJA píše:oproti XP ma vyhodu ze neni zamceny (starsi THUNDERBIRDy byli totiz jeste zamceni)
kdyztak sem jeste pripis oznaceni CPU a budem vedet jiste o co se jedna...
- Smety
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Re: jo
Butch píše:Smety píše:jo-kupoval jsem ho sólo,ale udivuje mě,že mi prodal toho MP za cenu XP... -má to nějakou výhodu oproti XP ?
Jde o to, že asi už neměli žádný obyč. a než prodávat lepší, tak radši vyprodávají zásoby starších CPU a je jim jedno jestli jsou to MP nebo ne.
Nebo se taky prodavač mohl splést, ale to mi příjde jako nesmysl. Leda že bys kupoval CPU někde v Elektroworldu nebo v podobných shit PC obchodech.
No pokud bys chtěl investovat do desky která podporuje 2 CPU a ještě přikoupil jeden, tak to výhodu má. Ale jinak myslím, že ne.
Radši ale pošli fotku toho CPU nějakýmu moderátorovi aby ti tvou domněnku , dokázanou zatím jen SW, potvrdil.
fotku klidně pošlu-jen nevím komu-kdo ji chce???
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- orange_juice
- Začátečník

-
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ATHLONy mely ruzne jadra jak pisete (t-bred, t-bird...), jen jsem chtel podotknout ze zde byla MP verze odemcena narozdil od druhe urcene do stolnich pocitacu...orange_juice píše:Thunderbirdy není Athlon XPTomV píše:Btw, co motáte Thunderbirdy do Athlonů XP ? Nemyslels, Pájo, náhodou Thoroughbredy ??
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo. Ale Athlon MP je SMP verze Athlonu XP, a tím pádem je srovnání s Athlonem Thunderbird poněkud bezpředmětné. U Thunderbirda SMP verze, pokud vím, neexistovala.PAJA píše:ATHLONy mely ruzne jadra jak pisete (t-bred, t-bird...), jen jsem chtel podotknout ze zde byla MP verze odemcena narozdil od druhe urcene do stolnich pocitacu...orange_juice píše: Thunderbirdy není Athlon XP
A nebo si nerozumíme a oba mluvíme o něčem jiným...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jsem vul a stydim se.....za to co jsem napsal
omlouvam se Vsem, doufam ze se to vickrat nestane, neco me tam nehralo ale stale jsem nevedel co... mel jsem samozrejme na mysli STARE JADRO T-breda, T-bird je jeste o nejakej ten cas zpet....
kdyz jsem prave minule vanoce premyslel jaky procesor koupit, nechtel jsem XP protoze tenkrat prave byly jeste zamceni, ale MP nebylo...ovsem o tisicovku drazsi... proto jsem poukazoval na to ze pokud by v te dobe nekdo prodal MB namisto XP tak by kupujici akorad vydelal protoze by ziskal odemceny procesor, coz v te dobe bylo neco....
omlouvam se Vsem, doufam ze se to vickrat nestane, neco me tam nehralo ale stale jsem nevedel co... mel jsem samozrejme na mysli STARE JADRO T-breda, T-bird je jeste o nejakej ten cas zpet....
kdyz jsem prave minule vanoce premyslel jaky procesor koupit, nechtel jsem XP protoze tenkrat prave byly jeste zamceni, ale MP nebylo...ovsem o tisicovku drazsi... proto jsem poukazoval na to ze pokud by v te dobe nekdo prodal MB namisto XP tak by kupujici akorad vydelal protoze by ziskal odemceny procesor, coz v te dobe bylo neco....
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: a je to!
bohuzel palomino neni procesor na to aby se s nim dostavalo taktovanim do zavratnych vysek...samozrejme pretaktujes ale neslibuj si zadne zazraky...Smety píše:tak už jsem o něco chytřejší a zjistil jsem,že je to AMD Athlon MP 1900+ Palomino - máte k němu nějaký názor? uvítám všechny !!!
- Smety
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
aha,ale...
stejně mám desku,která je jen do 2000,takže mi to ani nevadí. a ještě se chci zeptat:::
když ten procesor má 1900+ (1600) ,tak který je pro tu desku rozhodující číslo?protože když těch 1600 taktuju nahoru,tak se těch 1900+ zvyšuje taky a spadne to někde u té 2000+,takže ta opravdová frekvence je někde kolem 1700 mhz-má to tak být? nebo je někde chyba?napětí jsem nechal default-bere si 1,71 V - mám ho zvýšit? a na kolik? mám chladič do 2800.
když ten procesor má 1900+ (1600) ,tak který je pro tu desku rozhodující číslo?protože když těch 1600 taktuju nahoru,tak se těch 1900+ zvyšuje taky a spadne to někde u té 2000+,takže ta opravdová frekvence je někde kolem 1700 mhz-má to tak být? nebo je někde chyba?napětí jsem nechal default-bere si 1,71 V - mám ho zvýšit? a na kolik? mám chladič do 2800.
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no kdyz zvysujes realnou frekvenci (tedy tech 1600 MHz) tak se automaticky zvysuje i ta prepocitana.... u voltaze to klidne zvedni az do 1.80V| ale hlidej teplotu, u teto voltaze je to bezpecne pokud teplota prilis neprekracuje 60-65°C....