Athlon XP,nebo MP ??? - poraďte,prosím

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Smety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Athlon XP,nebo MP ??? - poraďte,prosím

Příspěvek od Smety »

Koupil jsem si AMD Athlon XP 1900+ ,ale moment... při startu windowsů se mi ukáže,že je to XP 1900+ ,ale ve windowsech se mi ukáže,jako MP 1900+ a utilitou od AMD ke zjištění typu CPU jsem zjistil,že je to MP 1900+ (1600).
Nevíte někdo,co to má znamenat??? :?
Smety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

a ještě...

Příspěvek od Smety »

mám ten CPU i nafocenej,tak kdyžtak pošlu foto-moc dík za každej pozitivní ohlas!!!
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Athlon XP,nebo MP ??? - poraďte,prosím

Příspěvek od Butch »

Smety píše:Koupil jsem si AMD Athlon XP 1900+ ,ale moment... při startu windowsů se mi ukáže,že je to XP 1900+ ,ale ve windowsech se mi ukáže,jako MP 1900+ a utilitou od AMD ke zjištění typu CPU jsem zjistil,že je to MP 1900+ (1600).
Nevíte někdo,co to má znamenat??? :?
To znamená, že tam máš procesor, který se normálně dává do desek podporujících 2 a více procesorů..
Kupoval sólo CPU? To by tě teda měl prodejce podle mě alespoň upozornit. Je možný, že už to doprodávájí a už nemají klasickej, tak ti prodali MP.
Výkon by měl bejt stejný.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Smety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

jo

Příspěvek od Smety »

jo-kupoval jsem ho sólo,ale udivuje mě,že mi prodal toho MP za cenu XP... -má to nějakou výhodu oproti XP ?
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

oproti XP ma vyhodu ze neni zamceny (starsi THUNDERBIRDy byli totiz jeste zamceni)
kdyztak sem jeste pripis oznaceni CPU a budem vedet jiste o co se jedna...

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: jo

Příspěvek od Butch »

Smety píše:jo-kupoval jsem ho sólo,ale udivuje mě,že mi prodal toho MP za cenu XP... -má to nějakou výhodu oproti XP ?

Jde o to, že asi už neměli žádný obyč. a než prodávat lepší, tak radši vyprodávají zásoby starších CPU a je jim jedno jestli jsou to MP nebo ne.
Nebo se taky prodavač mohl splést, ale to mi příjde jako nesmysl. Leda že bys kupoval CPU někde v Elektroworldu nebo v podobných shit PC obchodech.

No pokud bys chtěl investovat do desky která podporuje 2 CPU a ještě přikoupil jeden, tak to výhodu má. Ale jinak myslím, že ne.
Radši ale pošli fotku toho CPU nějakýmu moderátorovi aby ti tvou domněnku , dokázanou zatím jen SW, potvrdil.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Smety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ok

Příspěvek od Smety »

na tom chipu je napsaný:

AMD Athlon tm
AX1900DMT3C
AG0GA 0204CPDW
Y7641130019
1999 AMD

a je zelenej a chip má čtveratej...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

PAJA píše:oproti XP ma vyhodu ze neni zamceny (starsi THUNDERBIRDy byli totiz jeste zamceni)
kdyztak sem jeste pripis oznaceni CPU a budem vedet jiste o co se jedna...
To že nejsou zamčený jsem nevěděl, takže minimálně jedna výhoda tu je.
Smety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: jo

Příspěvek od Smety »

Butch píše:
Smety píše:jo-kupoval jsem ho sólo,ale udivuje mě,že mi prodal toho MP za cenu XP... -má to nějakou výhodu oproti XP ?

Jde o to, že asi už neměli žádný obyč. a než prodávat lepší, tak radši vyprodávají zásoby starších CPU a je jim jedno jestli jsou to MP nebo ne.
Nebo se taky prodavač mohl splést, ale to mi příjde jako nesmysl. Leda že bys kupoval CPU někde v Elektroworldu nebo v podobných shit PC obchodech.

No pokud bys chtěl investovat do desky která podporuje 2 CPU a ještě přikoupil jeden, tak to výhodu má. Ale jinak myslím, že ne.
Radši ale pošli fotku toho CPU nějakýmu moderátorovi aby ti tvou domněnku , dokázanou zatím jen SW, potvrdil.

fotku klidně pošlu-jen nevím komu-kdo ji chce???
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Btw, co motáte Thunderbirdy do Athlonů XP ? Nemyslels, Pájo, náhodou Thoroughbredy ??
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

TomV píše:Btw, co motáte Thunderbirdy do Athlonů XP ? Nemyslels, Pájo, náhodou Thoroughbredy ??
Thunderbirdy není Athlon XP :?
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

orange_juice píše:
TomV píše:Btw, co motáte Thunderbirdy do Athlonů XP ? Nemyslels, Pájo, náhodou Thoroughbredy ??
ATHLONy mely ruzne jadra jak pisete (t-bred, t-bird...), jen jsem chtel podotknout ze zde byla MP verze odemcena narozdil od druhe urcene do stolnich pocitacu...

TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

orange_juice píše:
No o tom právě mluvím...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

PAJA píše:
orange_juice píše: Thunderbirdy není Athlon XP :?
ATHLONy mely ruzne jadra jak pisete (t-bred, t-bird...), jen jsem chtel podotknout ze zde byla MP verze odemcena narozdil od druhe urcene do stolnich pocitacu...
Jo. Ale Athlon MP je SMP verze Athlonu XP, a tím pádem je srovnání s Athlonem Thunderbird poněkud bezpředmětné. U Thunderbirda SMP verze, pokud vím, neexistovala.

A nebo si nerozumíme a oba mluvíme o něčem jiným... :-)
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

Jsem vul a stydim se.....za to co jsem napsal :oops:

omlouvam se Vsem, doufam ze se to vickrat nestane, neco me tam nehralo ale stale jsem nevedel co... mel jsem samozrejme na mysli STARE JADRO T-breda, T-bird je jeste o nejakej ten cas zpet....

kdyz jsem prave minule vanoce premyslel jaky procesor koupit, nechtel jsem XP protoze tenkrat prave byly jeste zamceni, ale MP nebylo...ovsem o tisicovku drazsi... proto jsem poukazoval na to ze pokud by v te dobe nekdo prodal MB namisto XP tak by kupujici akorad vydelal protoze by ziskal odemceny procesor, coz v te dobe bylo neco....

Smety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

a je to!

Příspěvek od Smety »

tak už jsem o něco chytřejší a zjistil jsem,že je to AMD Athlon MP 1900+ Palomino - máte k němu nějaký názor? uvítám všechny !!! :o
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: a je to!

Příspěvek od Paja »

Smety píše:tak už jsem o něco chytřejší a zjistil jsem,že je to AMD Athlon MP 1900+ Palomino - máte k němu nějaký názor? uvítám všechny !!! :o
bohuzel palomino neni procesor na to aby se s nim dostavalo taktovanim do zavratnych vysek...samozrejme pretaktujes ale neslibuj si zadne zazraky...

Smety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

aha,ale...

Příspěvek od Smety »

stejně mám desku,která je jen do 2000,takže mi to ani nevadí. a ještě se chci zeptat:::
když ten procesor má 1900+ (1600) ,tak který je pro tu desku rozhodující číslo?protože když těch 1600 taktuju nahoru,tak se těch 1900+ zvyšuje taky a spadne to někde u té 2000+,takže ta opravdová frekvence je někde kolem 1700 mhz-má to tak být? nebo je někde chyba?napětí jsem nechal default-bere si 1,71 V - mám ho zvýšit? a na kolik? mám chladič do 2800.
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

no kdyz zvysujes realnou frekvenci (tedy tech 1600 MHz) tak se automaticky zvysuje i ta prepocitana.... u voltaze to klidne zvedni az do 1.80V| ale hlidej teplotu, u teto voltaze je to bezpecne pokud teplota prilis neprekracuje 60-65°C....

Smety
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ok

Příspěvek od Smety »

dík za info,ale mě taky zajímá,jestli ta deska akceptuje tu reálnou frekvenci,nebo tu přepočítanou,víš? prostě...jestli když ta deska je do 2000,tak jakou rychlost (1900+ nebo 1600) bere na vědomí???
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“