Propojení komplů

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
boobee
Nováček
Nováček

Propojení komplů

Příspěvek od boobee »

Zdarec jak svňa všem! Potřeboval bych propojit dva komple pomocí síťovek k tomu abych mohl parit třeba Vietcong popř. přetahovat data. Předpokladal sem, že to bude jednoduchý, ale v XP sem na to jaxi nepřšel! Můžete mě někdo poradit popř poslat návod jak na to? Moc bych byl vděčnej! S pozdravem síťový analfabet
DFI Infinity NF4Ultra, Opteron144 1800@2200, 2x512MB DDR400 Corsair, NV GF7600GT 600/1500
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

sezen si bud prekrizeny kabel (kroucenou dvojlink) a pomoci RJ45 primo od jedne sitovky do druhe...moznost propojeni MAX 2 pc... pri pouziti neprekrizeneho kabelu tak pomoci HUBU ci SWITCHE - moznost propojit tolik pocitacu ze se tim ani nemusime zabivat... nebo pomoci starickeho BNC kabelu, ale to zalezi zda obe dve sitovky tento konektor maji (kulatej)...

z techto moznosti si vyber, nejlepsi a nejednodusi (pokud ti tedy propojeni 2PC staci) je prekrouceny kabel...

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Scorp »

koax je šíleně pomalej a spojit přímo 2 PC je nanic. Kup switch a až budeš mít 3. PC tak ho tam mrdneš taky, nebo k tobě přijde kámoš s notebokem a pichne se do sítě.......
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Scorp »

jo a dej si u tý RJ45 pozor aby byla 100Mb a né 10Mb
boobee
Nováček
Nováček

nastaveni

Příspěvek od boobee »

V těch nazvech jako r45 se moc neorientuju. Ja sem to zkusil s pomocí kabelu kterym mame v hokně propojeny komple do podnikové sítě, prostě takový ty s konektorem do síťovky. To by mohlo jit, cože? Nepodařilo se mě ale nastavit Windows tak, aby zaktivoval síťovku a po propojení se prostě nic nedělo. Zkoušel sem to nějak nastavovat a prd. Takže pokud sem teda použil spravnej kabel tak bude problém s tím nastavením windowsu
DFI Infinity NF4Ultra, Opteron144 1800@2200, 2x512MB DDR400 Corsair, NV GF7600GT 600/1500
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Tak to by jít nemohlo, protože ve firmě máte pro připojení komplů nekříženej kabel. Prostě si zajdi do nějakýho PC kšeftu a nech si zcvaknout kříženej RJ45 kabel délky kterou potřebuješ. A nebo řekni svýmu adminovi v práci.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Chtěl bych se zeptat.
Zítra nejpíš budu řešit stejný problém.
Já a kámoš chceme propojit PC kříženým kabelem.
Jde o SW nastavení ve WIN.
Chceme zkusit nějaké hry po síti. Já jsem to ješte nikdy nezkoušel propojit 2 PC přes síťovky.
Musí se to nějak ve WIN XP konfigurovat, nebo prostě spojím kabel a jedu?

Oba máme desky Asus a síťovky jsou na desce. Já mám P4PE a kámoš A7V600.

Díky všem.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

pokud mas dobre nainstaovany sitovky (pokud mas XP tak ty se vetsinou o to postaraji bezproblemove vzdy) tak propojis kabelem a vic si toho nevsimas...jedina vec pokud by jsi nekdy potreboval protokol IPX/SPX tak ten se defaultne neinstaluje ale taky uz je potreba velmi malo...

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ja osobne bych si jeste nastavil "natvrdo" IP adresy a stejnou skupinu na obou PC.. nektery hry nam jinak nechteli fachcit (napr. C and C generalos)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak se nám to podařilo propojit :-D .
Ještě se musela ve WIN XP udělat nějaká domácí síť či co.
Zkoušeli jsme Warcrafta 3 a šlo to super.

UT 2003 jsem ale nerozfachal.
Vůbec jsem se v tom nevyznal, co se kde má nastavit.

Ohledně propojování PC přes síťovky jsem začátečník a byl jsem rád, když se nám to alespoň nějak rozeběhlo.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“