Dobrý den,
mám problém s režimem přenosu. Systém běží (a taky nabíhá docela pomalu - náběh asi 2 min.). Ve winXP je na primárním i sekundárním kanálu povoleno DMA a v aktuálním přenosovém režimu winXP detekují Multi-word DMA 2 na obou zařízeních. Jak jsem se někde dočetl je v režimu DMA2 přenosová rychlost asi 17 MB/s což je dost málo. Ovladače chipsetu mám samozřejmě řádně nainstalované.
Na starém PC běželo vše v pořádku (i ATA100). Zkoušel jsem flashnout BIOS, ale taky to nepomohlo. Nevíte někdo čím by to mohlo být ??? Prosím poraďte ...
Po spuštění PC je po zavedení BIOSu v tabulce:
Pri. Mater Disk: LBA, DMA 2 - WD200BB (podpora ATA 100)
Sec.Slave Disk: DVD, DMA 2 - DVD-Rom Lite-on XJ-HD166S
Moje sestava:
Deska Gigabyte 8KNXP i875P, CPU P4 2,8 GHz 800 FSB - HT Enabled, RAM 2x512MB cl3 v DualChannelu, GPU G4Ti, HDD WD200BB, DVD-Rom Lite-on XJ-HD166S
Předem děkuji za reakce ...
Problém s režimem přenosu ...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já měl podobnej problém. Přeinstalovával jsem windows z XP na XPSP1 a ono to našlo disky jak PIO
tak jsem nainstaloval ovladače k čipsetu znovu a funguje to...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
jo aha, ono je to blbě už v BIOSu...no koukal jsi do BIOSu, jestli jsou tam všechny přenosové režimy na auto (popř. dej reset cmos to defaults) ? pokud jsou, zkus tam natvrdo nastavit správný režim, pokud nejsou, zkus tam naopak nastavit autokuceraj píše:Odebrat kanály jsem zkoušel, ale bohužel to nepomáhá. Řekl bych, že chyba bude někde na straně BIOSu, protože už ve výpisové tabulce při startu je režim nesprávný.
jo a kabely jsou 80 žilový ?
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Bohužel, žádný parametr, kde můžu nastavit režim v BIOSu není. Kabely jsou 80-ti žilové. Začalo to zlobit až po flashi BIOSu. Po nové verzi to dělalo problémy tak jsem to flashnul zpátky na starou, ale problém s režimem přenosu zůstal.Marsellus Wallace píše:jo aha, ono je to blbě už v BIOSu...no koukal jsi do BIOSu, jestli jsou tam všechny přenosové režimy na auto (popř. dej reset cmos to defaults) ? pokud jsou, zkus tam natvrdo nastavit správný režim, pokud nejsou, zkus tam naopak nastavit autokuceraj píše:Odebrat kanály jsem zkoušel, ale bohužel to nepomáhá. Řekl bych, že chyba bude někde na straně BIOSu, protože už ve výpisové tabulce při startu je režim nesprávný.![]()
jo a kabely jsou 80 žilový ?