Jak jsem na tom s UI
Moderátor: Baneshee
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem na tom s UI
Co si myslíte o umělé inteligenci botů. Už jsou lepší než my, nebo jsou jen dokonalejší ve výpočtech typu s=v*t a "pythagorova věta"?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- kahi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no...
tak řekl bych, že záleží na konkrétním typu hry, např. v Jedi Outcast na vyšší obtížnosti je se sniperama docela sranda. Tady má počítač možnost naprosto přesně mířit a předpokládat (vypočítat váš pohyb). Na druhou stranu ve hrách typu Age of Empires nemohou být ošetřeny všechny možné situace a tak můžete počítač nachytat, jak se chová dementně, tj. není připraven na hráče, kteří hledají bugy, jako já
.
Obecně má počítač výhodu rychlosti a může dělat více věcí najednou, ale není připraven na nestandartní situace (strategie). U akcí, žáleží na vás, ale taky na programátorovi
. A protože my lidé jsme přece lepší než stroje (sakra, to je jak věta z Matrixu
) , musíme být na větších obtížnostech znevýhodňováni - to je důkaz
.
Obecně má počítač výhodu rychlosti a může dělat více věcí najednou, ale není připraven na nestandartní situace (strategie). U akcí, žáleží na vás, ale taky na programátorovi
Veselé Velikonoce!
- Wiruss
- Středně pokročilý

Re: no...
Vivala zrak na 3. levelu, čímž automaticky uhýbáš snajprovkám...kahi píše:tak řekl bych, že záleží na konkrétním typu hry, např. v Jedi Outcast na vyšší obtížnosti je se sniperama docela sranda. Tady má počítač možnost naprosto přesně mířit a předpokládat (vypočítat váš pohyb).
- kahi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: no...
pokud se nepletu, tak v outcastu (singleplayer) nebyla Síla Zrak - měli to jen nepřátelští Jediové - ale kdo by zabíjel Jedie sniperovkouWiruss píše:Vivala zrak na 3. levelu, čímž automaticky uhýbáš snajprovkám...kahi píše:tak řekl bych, že záleží na konkrétním typu hry, např. v Jedi Outcast na vyšší obtížnosti je se sniperama docela sranda. Tady má počítač možnost naprosto přesně mířit a předpokládat (vypočítat váš pohyb).
Mj. co je to "vivala"?
Veselé Velikonoce!
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak jsem na tom s UI
V UT na godlike sou docela hustykarf píše:Co si myslíte o umělé inteligenci botů. Už jsou lepší než my, nebo jsou jen dokonalejší ve výpočtech typu s=v*t a "pythagorova věta"?
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- martin_CZ
- Začátečník

- Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Docela jsem valil voči v NFS under. Na hard už oponenti docela statečně četli mojí značku na autě - zadní jak jinak
.
to Martin_CZ> jo kámoš mi to taky doporučoval, prej to je na nejjednodušší nuda. Zkusím to.
to Martin_CZ> jo kámoš mi to taky doporučoval, prej to je na nejjednodušší nuda. Zkusím to.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
- martin_CZ
- Začátečník

- Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
- Kontaktovat uživatele:
Yop, ja to hral na 2. nejtezsi a v nekterejch castej je to HODNE tuhy (mam rad svoji klavesnici, proto sem to nehral na nejtezsi)karf píše:Docela jsem valil voči v NFS under. Na hard už oponenti docela statečně četli mojí značku na autě - zadní jak jinak.
ASUS F3T
- miho
- Čestný člen

-
Re: Jak jsem na tom s UI
To je pravda ale boti jsou vyladeni na normalni nastaveni a zmeny je vyvadeji z miry. Treba gael na godlike. Normalne si moc neskrtnu ale s low gravity to uz neni takovy problem vyhrat.Nidzo píše:V UT na godlike sou docela hustykarf píše:Co si myslíte o umělé inteligenci botů. Už jsou lepší než my, nebo jsou jen dokonalejší ve výpočtech typu s=v*t a "pythagorova věta"?
- Io
- Začátečník

- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V UT2003 uz je to moc vo hubu...navic to tak jako puvodni UT nehrajuIo píše:Huh.. Boti v prvním UT 4.36 ještě jdou. Dají se ustrafovat, teda když nemají snipera
UT2003 zvýšilo obtížnost tak 2x. Na Inhuman (UT2k3 2255) už nezvládám vyhrávat...
Každopádně AI kráčí mílovými kroky, vždyť kde jsou doby, když naprosto všechny akce AI byly naskriptované. Těšíme se na HL2 !
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
si zahrajte Mechwarriora 4... a poznate co to znamena kdyz se rekne blby jako robot
)) Hlavne spoluhraci maji dobrou tendenci se zasekavat a "kokat do vyloh"... nastve zvlast ve meste kdyz vas prekvapi 100 tunovy Atlas a kamosi sou pul kilaku vzadu popripade obchazi jeste pro jistotu blok...na normalni Multi v 8 lidech je to rezba jak blazen 
- jendus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dony
- Středně pokročilý

vetsinou mi pocitacovi protivnici pripadaj totalne debilni (na lehci urovne), ale na hard byvaj zase nesnesitelne dobri, myslim, ze by se jim meli naprogramovat taky rovny podminky pri ovladacich operacich, protoze s mysi a klavesnici se neda delat 10 veci najednou (treba ve strategiich v ruznejch rozich mapy)
Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... - karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hraju to Call od Duty na veterána a mam problém! Nějak se na mě fašouni sypou ze všech stran u jednoho mostu a k tomu ještě tank. Asi jsem se předcenil.
- martin_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tam je to VELMI tuhy i na hardened. este sem si to savenul tak blbe, ze sem mel co delat abych toho jednoho dal a pak stacil prebitkarf píše:Hraju to Call od Duty na veterána a mam problém! Nějak se na mě fašouni sypou ze všech stran u jednoho mostu a k tomu ještě tank. Asi jsem se předcenil.
ASUS F3T
- Luke
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
NFS na HARD, je docela maso! Hlavně když se po 5 perfektních kolech vysekám v tom 6!!!
Zkusil jsem dát compům náskok 20 sec. dohnal jsem je (prostě na mě někde počkali
) těsně před cílem. Comp vyhrál o 0,2 sec!
Zkusil jsem dát compům náskok 20 sec. dohnal jsem je (prostě na mě někde počkali
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...