Nazdar lidi, ako tak citam toto forum, vyzera to tak, ze zrejme nieco viete . Tak vas teda ziadam o radu.
Mam doma P4 1,8 GHz Northwood, asi je tam FSB 400 (niesom vobec odbornik v tejto oblasti, preto ma berte s rezervou). Pamat mam 256 kb PC 133 no a chcel by som si kupit DDR 400 MHz. To ale samozrejme znamena, ze musim kupit novu dosku. No a ked tak citam a rozmyslam do buducna, urcite vymenim aj procesor (urcite P4, minimalne 2,4 GHz s 800 FSB a s HT-ckom). No a moja otazky:
1. myslite si, ze mi bude, ten stary procesor slapat na novej doske? Len do doby, kym kupim novy procesor samozrejme. Podla toho, co som tu cital, mal by som zaujem o ASUS P4P800, alebo P4C800 - podla financnych moznosti,
2. kolko stoja tie ASUS-ky?
3. grafiku mam GeForce4 MX440 SE 64 MB - myslite si, ze by slapala na tej ASUS doske? (V buducnosti bude samozrejme zakupena lepsia grafika).
4. no a este jedna otazka. Ma vobec zmysel kupovat DDR 400 MHz k tomu procesoru a k tej grafike, ktore mam momentalne? Myslite si, ze bude citit rozdiel oproti DDR 266 (napr. v hrach - vlastne hlavne v hrach )? DDR 266 MHz totiz moja doska podporuje a keby to nemal byt oproti 400 MHz (opakujem - vzhladom k procesoru a ku grafike) ziadny rozdiel, tak by som zatial radsej, kym nasetrim na lepsi stroj, kupil tu DDR 266 a nekupoval kvoli DDR 400 MHz aj novu dosku. Ale ak si budete mysliet, ze DDR 400 MHz s procesorom 1,8 GHz a s tou mojou grafikou bude oproti DDR 266 MHz viditelny, urcite kupim novu dosku s tou 400-kou.
5. jo, sorry, ale este keby mi niekto blizsie opisal, co je vlaste to HT, na co sa pouziva apod., bolo by to super .
No priatelia, mate moje uspory (teda take polouspory) v rukach.
Trochu viac som sa zrejme opakoval, ale chcel som to vysvetlit poriadne, aby ste to pochopili (teda dufam, ze sa mi to podarilo )
Vdaka vam
Ziadost o radu priatelia
- stjopa
- Začátečník
-
- zombux
- Odborník PCT
Musíš zjistit jakou patici má ten starej procesor - jestli socket 423 nebo 478. Všechny nový desky mají S478, ale počítám že tvůj taky, takže my na nový desce šlapat měl. Nový desky běží na FSB 533 nebo 800, takže bys desku úplně nevyužil, ale myslím že aspoň běhat by to mělo.
Přesnou cenu ASUSu zjistíš na netu, ale připrav se na to že bude o něco vyšší než u ostatních modelů.
GF4MX na nový desce zcela určitě fungovat bude.
DDR400 určitě smysl má, i když bys ji momentálně nevyužil, máš rezervu do budoucna. Inteláci, poraďte jak je to s asynchronním během na intel-chipsetech
HT = HyperThreading. Jeden procesor se chová jako dva a v některých aplikacích to znamená znatelný nárůst výkonu
Přesnou cenu ASUSu zjistíš na netu, ale připrav se na to že bude o něco vyšší než u ostatních modelů.
GF4MX na nový desce zcela určitě fungovat bude.
DDR400 určitě smysl má, i když bys ji momentálně nevyužil, máš rezervu do budoucna. Inteláci, poraďte jak je to s asynchronním během na intel-chipsetech
HT = HyperThreading. Jeden procesor se chová jako dva a v některých aplikacích to znamená znatelný nárůst výkonu
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
1. jestli je to northwood jak pises, tak to tam slapat bude. kup ASUS P4P800. C je uz moc drahy.
2. P4P800 stoji podle vybavy 3400 (standard, ten bych koupil ja) - 4100 kč (navic Fireware) bez daně ve skladě.
3. bude
4. koupil bych novou desku s pametma DDR 400 popripade i silnejsi poud budes taktovat... treba 450 A-DATA... a nataktovat procak...
5. HT je technologie Intelu, kdy se jeden procak tvari jako 2 procaky a v nekterych primo pro nej psanych aplikacich je tak tak o 20% rychlejsi nez bez nej... bohuzel ve vetsine pripadu a ve hrach HT znymena spis vykonostni pokles... doporucuju vypnout, pokud tam nepojedou primo pro HT psany programy...
2. P4P800 stoji podle vybavy 3400 (standard, ten bych koupil ja) - 4100 kč (navic Fireware) bez daně ve skladě.
3. bude
4. koupil bych novou desku s pametma DDR 400 popripade i silnejsi poud budes taktovat... treba 450 A-DATA... a nataktovat procak...
5. HT je technologie Intelu, kdy se jeden procak tvari jako 2 procaky a v nekterych primo pro nej psanych aplikacich je tak tak o 20% rychlejsi nez bez nej... bohuzel ve vetsine pripadu a ve hrach HT znymena spis vykonostni pokles... doporucuju vypnout, pokud tam nepojedou primo pro HT psany programy...
- Wiruz
- Pokročilý
-no CPU ti do asuse pujde fpohode (jelikoz je to norty tak ma 478pinu)
-cena ASUS P4P800 3900 s DPH, P4C800 5500 s DPH, ale ceny se lisi dle vybavy
-grafika taky pojede
-myslim si ze pameti DDR400 mit musis, teoreticky je to zaklad, abys to rozume rozdejchal (jinak ja bezim v asynchronim modu, ale jen kvuli OC, ztrata vykonu mi tak tragicka neprijde )
-HT (presne, mas dva CPU, z toho je jeden pouze logickej, jen vyuziva ke sve cinosti casti skutecneho cpu, jenz skutecny nepotrebuje) je to super vec, mam ji a pouzivam ji, nejen ze u nekterych aplikacich, ale vzdy kdyz delas vic veci najednou, prirustek az 20%
-jinak pameti je dobre mit dualne (dost vysokej narust vykonu) tzn 2*256MB / 2*512MB
akorat nevim , co by sis pomohl z 1,8 na 2,4, to kdyz to pretaktujes tak to mas taky
-cena ASUS P4P800 3900 s DPH, P4C800 5500 s DPH, ale ceny se lisi dle vybavy
-grafika taky pojede
-myslim si ze pameti DDR400 mit musis, teoreticky je to zaklad, abys to rozume rozdejchal (jinak ja bezim v asynchronim modu, ale jen kvuli OC, ztrata vykonu mi tak tragicka neprijde )
-HT (presne, mas dva CPU, z toho je jeden pouze logickej, jen vyuziva ke sve cinosti casti skutecneho cpu, jenz skutecny nepotrebuje) je to super vec, mam ji a pouzivam ji, nejen ze u nekterych aplikacich, ale vzdy kdyz delas vic veci najednou, prirustek az 20%
-jinak pameti je dobre mit dualne (dost vysokej narust vykonu) tzn 2*256MB / 2*512MB
akorat nevim , co by sis pomohl z 1,8 na 2,4, to kdyz to pretaktujes tak to mas taky
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
- stjopa
- Začátečník
-
ALL
Ludia zlati, dakujem vam za rady. Urcite bude nova doska s pamatou no a neskor (dufam, ze do konca roka ) ten novy procesor a grafika.
Wiruz: len na vysvetlenie, preco chcem aj novy procesor. Ono ked sa da pretaktovat 1,8 GHz na 2,4 GHz, tak sa potom zrejme bude dat 2,4 GHz pretaktovat tiez na nejaku tu vyssiu frekvenciu, ale hlavne mi ide o to FSB 800 a HT, tak preto novy procesor (ale skor kupim 2,6 GHz, alebo 2,8 GHz - ked budu prachy ). No a este - dakujem Ti za radu.
Lidi a keby ste mi este tak nejak opisali, ako sa pretaktovava, to uz by som vam zniesol modre z neba .
Este raz dik a prajem prijemny vikend.
Wiruz: len na vysvetlenie, preco chcem aj novy procesor. Ono ked sa da pretaktovat 1,8 GHz na 2,4 GHz, tak sa potom zrejme bude dat 2,4 GHz pretaktovat tiez na nejaku tu vyssiu frekvenciu, ale hlavne mi ide o to FSB 800 a HT, tak preto novy procesor (ale skor kupim 2,6 GHz, alebo 2,8 GHz - ked budu prachy ). No a este - dakujem Ti za radu.
Lidi a keby ste mi este tak nejak opisali, ako sa pretaktovava, to uz by som vam zniesol modre z neba .
Este raz dik a prajem prijemny vikend.
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: ALL
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=2290stjopa píše: Lidi a keby ste mi este tak nejak opisali, ako sa pretaktovava, to uz by som vam zniesol modre z neba .