Procesor P4 2.6 nebo 2.8 G 800 Mhz
- Vašek Beran
- Nováček
-
Procesor P4 2.6 nebo 2.8 G 800 Mhz
Co je lepší koupit na přetaktování ? Intel P4 2.6 G 800 Mhz nebo 2.8 G 800Mhz, a jaký chladič.Jaké zkušenosti s tím máte?Díky za odpověd.
No celé odpoledne jsem surrf po netu a dozvěděl jsem se že mám vybrat procesor z označením D1.Myslíte že boxovaná P4 2.8G zváldne 3G bez přehřátí? Hodně dlouho používám platformu AMD ale chci zkusit intel.U Tomiho.com dostává AMD pěkně na prd. A to je zajímavé.Myslel jsem že nejvýkonější je AMD FX 51 ve všech testech,ale podle testů není.Máte někdo zkušenosti s deskou Gigabyte 8NNXP.
No celé odpoledne jsem surrf po netu a dozvěděl jsem se že mám vybrat procesor z označením D1.Myslíte že boxovaná P4 2.8G zváldne 3G bez přehřátí? Hodně dlouho používám platformu AMD ale chci zkusit intel.U Tomiho.com dostává AMD pěkně na prd. A to je zajímavé.Myslel jsem že nejvýkonější je AMD FX 51 ve všech testech,ale podle testů není.Máte někdo zkušenosti s deskou Gigabyte 8NNXP.
Naposledy upravil(a) Vašek Beran dne ned 25. led 2004, 21:47, celkem upraveno 1 x.
- PaddyOHara
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- dort
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ono to záleží kus od kusu, z vlastní zkušenosti vím, že jsem měl 3.0GHz, která běhala stabilně na 3.65 a pak 3.2Ghz ktrá dávala absolutně to samé takže 3.65 GHz a po "úspěšném" odstřelení 3.2 jsem byl nucen se vrátit ke staré dobré 2.6Ghz a ta nyní jede přtočená na 3.125 a je stabilní, možná by šla i víš, doufám, že si uděláš dostatečný obrázek, že je z jedné stránky lepší vyšší frenkvece, ale nemusí to být 100% záruka pro OC, je to kus od kusu a taky a to hodně dělá deska a paměti.
Neb jsem do ASUS / via. popis/ dal starou 1.6 P4 a nechal u ní paměti Corsair a ten procesor šel přetočit na neuvěřitelných a hlavně STABILNÍCH 2.3GHz, a ve staré desce MSI 845 ULtra AR jde maximálně 2.16GHz takže ono opravdu souvisí všechny komponenty spolu, takže vybírej tak aby si komponenty byly "rovny" a zbytečně se navzájem "nebrzdily"
Neb jsem do ASUS / via. popis/ dal starou 1.6 P4 a nechal u ní paměti Corsair a ten procesor šel přetočit na neuvěřitelných a hlavně STABILNÍCH 2.3GHz, a ve staré desce MSI 845 ULtra AR jde maximálně 2.16GHz takže ono opravdu souvisí všechny komponenty spolu, takže vybírej tak aby si komponenty byly "rovny" a zbytečně se navzájem "nebrzdily"
Přišel jsem, viděl jsem, a stále jsem LAMA
- Krevety
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Roxyman
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
taky se chystám koupit P4 2,6 GHz Fsb 800 L2 512, box a k tomu desku : 86SPE-L i865PE/ ICH5 S478@800 HT ATX, AGP, 6PCI, dch 4DDR400, LAN, 2sATA, dále pak grafiku Hercules Radeon 9800 a 512 MB 400MHz Samsung (paměťi).
Chtěl bych znát vaše názory na tuto sestavu, případně jiné komponenty pro tento procesor, aby bylo vše ok a vše šlo dobře taktovat a aby se tyto komponenty nehádali (nebrzdili) mezi sebou.
Dále by mě zajímalo jaký mám k tomu koupit case a zdroj....
A v neposlední řadě jestli dokoupit zvukovku (např. Audigy LS) nebo jestli stačí ta integrovaná....
Moc se v tom nevyznám ...
Díky za vaše názory....
taky se chystám koupit P4 2,6 GHz Fsb 800 L2 512, box a k tomu desku : 86SPE-L i865PE/ ICH5 S478@800 HT ATX, AGP, 6PCI, dch 4DDR400, LAN, 2sATA, dále pak grafiku Hercules Radeon 9800 a 512 MB 400MHz Samsung (paměťi).
Chtěl bych znát vaše názory na tuto sestavu, případně jiné komponenty pro tento procesor, aby bylo vše ok a vše šlo dobře taktovat a aby se tyto komponenty nehádali (nebrzdili) mezi sebou.
Dále by mě zajímalo jaký mám k tomu koupit case a zdroj....
A v neposlední řadě jestli dokoupit zvukovku (např. Audigy LS) nebo jestli stačí ta integrovaná....
Moc se v tom nevyznám ...
Díky za vaše názory....
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Roxyman
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
V první řadě mi jde i o celkovou cenu, která se šplhá už takhle dost vysoko...pavel.minarik píše:Základ vypadá dobře, case doporučím Chieftec. Zvukovku zatím neřeš, použij integrovanou a když se Ti bude zdát, že máš uši fajnový a integrovaná je nic moc, tak si koupíš Audigy
Jde mi o to aby to dobře hrálo a profi zvuk se dá vždy dokoupit...
Ten case se dá koupit kde? A kolik tak stojí?
Díky
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
- PaddyOHara
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsi z Prahy, tak doporucuju cely nakup udelat u Czech Computeru - http://www.czechcomputer.cz
- Roxyman
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jsem z Prahy...
Tenhle shopík je levnější než třeba tady na pctuning?
Tenhle shopík je levnější než třeba tady na pctuning?
- Roxyman
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Něco jsem našel a vypadaj celkem dobře....pavel.minarik píše:Základ vypadá dobře, case doporučím Chieftec. Zvukovku zatím neřeš, použij integrovanou a když se Ti bude zdát, že máš uši fajnový a integrovaná je nic moc, tak si koupíš Audigy
Jakej v tom k té mé sestavě má být zdroj?
Dík
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- PaddyOHara
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Asi by stacil 300W, ale kdyz koupis 350W, budes mit uzitecnou rezervu. Kupovat vic je zatim vyhazovani penez. To bys musel mit 8 disku a vsude chladice s neonama, aby jsi uzivil nejakej 450W ...
Ceny CzechComputeru a PCTuningu si porovnej sam, ale na Tuningu neni takova nabidka a ver mi, ze CzechComputer by si te ziskal. Maj paradni e-obchod a k zakaznikum se chovaji vic nez ferove.
Ceny CzechComputeru a PCTuningu si porovnej sam, ale na Tuningu neni takova nabidka a ver mi, ze CzechComputer by si te ziskal. Maj paradni e-obchod a k zakaznikum se chovaji vic nez ferove.
- Roxyman
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Přesně o tohle mi šlo....díkypavel.minarik píše:Běžně dávájí Chieftecy s 360W, to bude stačit. Co se týče cen tak to Ti moc neporadím. Prodávají je určitě v Monimě (praha) a v Elku (brno, jen velkoobchod).
Ceny jsem zjistil a vše jo to kolem 3 tis. s daní. Vypadaj dost futuristicky což není na škodu, by naopak...
Díky za tip!
- Roxyman
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Koukal jsem na ty ceny.... Mají širší nabídku to je pravda, ale co jsem koukal v něčem jsou trošku dražší a v něčem zase levnější....ale výraznější cenové rozdíly tam nejsou...PaddyOHara píše:Asi by stacil 300W, ale kdyz koupis 350W, budes mit uzitecnou rezervu. Kupovat vic je zatim vyhazovani penez. To bys musel mit 8 disku a vsude chladice s neonama, aby jsi uzivil nejakej 450W ...
Udělám ten nákup půl napůl
Díky