Procesor P4 2.6 nebo 2.8 G 800 Mhz

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Vašek Beran
Nováček
Nováček

Procesor P4 2.6 nebo 2.8 G 800 Mhz

Příspěvek od Vašek Beran »

Co je lepší koupit na přetaktování ? Intel P4 2.6 G 800 Mhz nebo 2.8 G 800Mhz, a jaký chladič.Jaké zkušenosti s tím máte?Díky za odpověd. :D
No celé odpoledne jsem surrf po netu a dozvěděl jsem se že mám vybrat procesor z označením D1.Myslíte že boxovaná P4 2.8G zváldne 3G bez přehřátí? :oops: Hodně dlouho používám platformu AMD ale chci zkusit intel.U Tomiho.com dostává AMD pěkně na prd. A to je zajímavé.Myslel jsem že nejvýkonější je AMD FX 51 ve všech testech,ale podle testů není.Máte někdo zkušenosti s deskou Gigabyte 8NNXP. :-D
Naposledy upravil(a) Vašek Beran dne ned 25. led 2004, 21:47, celkem upraveno 1 x.
PaddyOHara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaddyOHara »

Jestli mas na rozhazovani, kup si samozrejme ten rychlejsi. Ovsem ja bych ty penize za 200MHz nedal. Rozhodne to nebude prilis poznat. Ovsem zalezi na sestave ...
dort
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dort »

Ono to záleží kus od kusu, z vlastní zkušenosti vím, že jsem měl 3.0GHz, která běhala stabilně na 3.65 a pak 3.2Ghz ktrá dávala absolutně to samé takže 3.65 GHz a po "úspěšném" odstřelení 3.2 jsem byl nucen se vrátit ke staré dobré 2.6Ghz a ta nyní jede přtočená na 3.125 a je stabilní, možná by šla i víš, doufám, že si uděláš dostatečný obrázek, že je z jedné stránky lepší vyšší frenkvece, ale nemusí to být 100% záruka pro OC, je to kus od kusu a taky a to hodně dělá deska a paměti.

Neb jsem do ASUS / via. popis/ dal starou 1.6 P4 a nechal u ní paměti Corsair a ten procesor šel přetočit na neuvěřitelných a hlavně STABILNÍCH 2.3GHz, a ve staré desce MSI 845 ULtra AR jde maximálně 2.16GHz takže ono opravdu souvisí všechny komponenty spolu, takže vybírej tak aby si komponenty byly "rovny" a zbytečně se navzájem "nebrzdily" :-)
Přišel jsem, viděl jsem, a stále jsem LAMA
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

no ja tet bezim svoji 1.6ku na 2,25 na MSI tak nevim :))
je to hodne o tom kusu ... muzes mit stesti nebo take smulu :wink:
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Zdravím,

taky se chystám koupit P4 2,6 GHz Fsb 800 L2 512, box a k tomu desku : 86SPE-L i865PE/ ICH5 S478@800 HT ATX, AGP, 6PCI, dch 4DDR400, LAN, 2sATA, dále pak grafiku Hercules Radeon 9800 a 512 MB 400MHz Samsung (paměťi).

Chtěl bych znát vaše názory na tuto sestavu, případně jiné komponenty pro tento procesor, aby bylo vše ok a vše šlo dobře taktovat a aby se tyto komponenty nehádali (nebrzdili) mezi sebou.
Dále by mě zajímalo jaký mám k tomu koupit case a zdroj....
A v neposlední řadě jestli dokoupit zvukovku (např. Audigy LS) nebo jestli stačí ta integrovaná....
Moc se v tom nevyznám :) ...

Díky za vaše názory....
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Základ vypadá dobře, case doporučím Chieftec. Zvukovku zatím neřeš, použij integrovanou a když se Ti bude zdát, že máš uši fajnový a integrovaná je nic moc, tak si koupíš Audigy :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

pavel.minarik píše:Základ vypadá dobře, case doporučím Chieftec. Zvukovku zatím neřeš, použij integrovanou a když se Ti bude zdát, že máš uši fajnový a integrovaná je nic moc, tak si koupíš Audigy :wink:
V první řadě mi jde i o celkovou cenu, která se šplhá už takhle dost vysoko...
Jde mi o to aby to dobře hrálo a profi zvuk se dá vždy dokoupit...

Ten case se dá koupit kde? A kolik tak stojí?

Díky
CPU AMD PHENOM II X4 955 Black Edition ::: ASRock 970M PRO3 - AMD 970 ::: RAM HyperX Savage 16GB (2x8GB) DDR3 2400 CL11 ::: VGA XFX Radeon RX 560 4GB Core Edition True OC Single Fan ::: SSD OCZ Agility 3 Series 120GB ::: HDD Samsung SpinPoint F1, HD103UJ, SATA II, 32MB - 1TB ::: CASE: CHIEFTEC
PaddyOHara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pokud jsi z Prahy, tak doporucuju cely nakup udelat u Czech Computeru - http://www.czechcomputer.cz
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

Jsem z Prahy...

Tenhle shopík je levnější než třeba tady na pctuning?
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

pavel.minarik píše:Základ vypadá dobře, case doporučím Chieftec. Zvukovku zatím neřeš, použij integrovanou a když se Ti bude zdát, že máš uši fajnový a integrovaná je nic moc, tak si koupíš Audigy :wink:
Něco jsem našel a vypadaj celkem dobře....
Jakej v tom k té mé sestavě má být zdroj?

Dík
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Běžně dávájí Chieftecy s 360W, to bude stačit. Co se týče cen tak to Ti moc neporadím. Prodávají je určitě v Monimě (praha) a v Elku (brno, jen velkoobchod).
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
PaddyOHara
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asi by stacil 300W, ale kdyz koupis 350W, budes mit uzitecnou rezervu. Kupovat vic je zatim vyhazovani penez. To bys musel mit 8 disku a vsude chladice s neonama, aby jsi uzivil nejakej 450W ...

Ceny CzechComputeru a PCTuningu si porovnej sam, ale na Tuningu neni takova nabidka a ver mi, ze CzechComputer by si te ziskal. Maj paradni e-obchod a k zakaznikum se chovaji vic nez ferove.
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

pavel.minarik píše:Běžně dávájí Chieftecy s 360W, to bude stačit. Co se týče cen tak to Ti moc neporadím. Prodávají je určitě v Monimě (praha) a v Elku (brno, jen velkoobchod).
Přesně o tohle mi šlo....díky
Ceny jsem zjistil a vše jo to kolem 3 tis. s daní. Vypadaj dost futuristicky což není na škodu, by naopak... :-D

Díky za tip!
Roxyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roxyman »

PaddyOHara píše:Asi by stacil 300W, ale kdyz koupis 350W, budes mit uzitecnou rezervu. Kupovat vic je zatim vyhazovani penez. To bys musel mit 8 disku a vsude chladice s neonama, aby jsi uzivil nejakej 450W ...

Ceny CzechComputeru a PCTuningu si porovnej sam, ale na Tuningu neni takova nabidka a ver mi, ze CzechComputer by si te ziskal. Maj paradni e-obchod a k zakaznikum se chovaji vic nez ferove.
Koukal jsem na ty ceny.... Mají širší nabídku to je pravda, ale co jsem koukal v něčem jsou trošku dražší a v něčem zase levnější....ale výraznější cenové rozdíly tam nejsou...

Udělám ten nákup půl napůl :-D

Díky
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“