Špúatně nasazený procesor 3.2 P4 - K.O nebo???
- dort
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Špúatně nasazený procesor 3.2 P4 - K.O nebo???
Tak jak jsem se smál, že dám procesor o 90 stupnů špatně, tak se mi to konečněl pomstilo, i já jsem se utnul! Škoda jen, že to je 3.2GHZ P4
Ale k jádru pudla:
potřeboval jsem zkusit starou 1.6 P4 a jiná deska nebyla k dispizici, super funguje, to musíém uznat / jen tak, když už tam byla jsem ji přetočil na 2.3 a stabilně v PRIME 95 a asi ze samé radosti jsem pak špatně nasadil svůj procesor
PIN jsem narovnal - dal do desky a NIC! Nicméně procesor při sundání větráku je teplý, byla by nějaká rada, přeci jen to stálo fakt ranec, ach jo!
Jo jinak v desce jede teď 1.6 GHZ P4 - bez problémů.
No byl jsem z toho tak nervozní, že jsem i v tomhle mrazu sednul do auta a dojel do kanclu, a na staré MSI desce nastartoval byť na 1.6 GHz neb sběrnice pustí jen 400MHz . takže procesor jede, ale teď co s tou proklatou deskou, via popis díky za nápady a rady
Zkusil jsem i reset biosu, dle ASUSu a nic.
Díky za každou radu, či jen nápad!
Ale k jádru pudla:
potřeboval jsem zkusit starou 1.6 P4 a jiná deska nebyla k dispizici, super funguje, to musíém uznat / jen tak, když už tam byla jsem ji přetočil na 2.3 a stabilně v PRIME 95 a asi ze samé radosti jsem pak špatně nasadil svůj procesor
PIN jsem narovnal - dal do desky a NIC! Nicméně procesor při sundání větráku je teplý, byla by nějaká rada, přeci jen to stálo fakt ranec, ach jo!
Jo jinak v desce jede teď 1.6 GHZ P4 - bez problémů.
No byl jsem z toho tak nervozní, že jsem i v tomhle mrazu sednul do auta a dojel do kanclu, a na staré MSI desce nastartoval byť na 1.6 GHz neb sběrnice pustí jen 400MHz . takže procesor jede, ale teď co s tou proklatou deskou, via popis díky za nápady a rady
Zkusil jsem i reset biosu, dle ASUSu a nic.
Díky za každou radu, či jen nápad!
Přišel jsem, viděl jsem, a stále jsem LAMA
- DeLamer
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen
-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: ?????
To je nevýhoda procesorů pro Socket 478. Ten procesůrek má tak titěrný nožičky, že se můžou při trochu nešetrný manipulaci ohnout. Socket 370, nebo Socket A je poměrně robustnější.JOHNNY píše: Vis alespon jak nasadit kondom?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Krevety
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď nevim, na co je tohle narážka. AMD se ti tam obvykle obráceně dát nepovede...YELNATS-STANLEY píše:jo no u amd to ze si ho nasadil spatne poznas hned , ze misto jednoho procaku pa vytahnes 2
- dort
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Prezervativ nasadit neumím a procesor také ne!
Slova, že to nejde, bych vynechal, jdu to a ani si toho nevšimnete, na to dám krk, také jsem myslel, že to nejde, ale když jsem za jeden den cca po 20-té měnil procesor, tak jsem maličko "otupil", a šel tam jak po "másle"
Počítač se rozeběhne - tedy točí se větráky i CD ROM!
A TED HLAVNÍ BOMBA - když jsem ho dal do desky s 400MHz sběrnicí tak naběhl jako 1.6 , ale na 800MHz sběrnici je mrtvý / jen se točí větráky an desce/, takže tomu říkám záhada
Slova, že to nejde, bych vynechal, jdu to a ani si toho nevšimnete, na to dám krk, také jsem myslel, že to nejde, ale když jsem za jeden den cca po 20-té měnil procesor, tak jsem maličko "otupil", a šel tam jak po "másle"
Počítač se rozeběhne - tedy točí se větráky i CD ROM!
A TED HLAVNÍ BOMBA - když jsem ho dal do desky s 400MHz sběrnicí tak naběhl jako 1.6 , ale na 800MHz sběrnici je mrtvý / jen se točí větráky an desce/, takže tomu říkám záhada
Přišel jsem, viděl jsem, a stále jsem LAMA
- Krevety
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Tomek
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych to zkusil uhrat na reklamaci jestly na tom procesoru neni videt mechnicky poslozeni.
CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax EG495AX-VE, Asus P4C800-E Deluxe, Intel Pentium 4 3,4@3,6GHz w/ Zalman CNPS9500, 2x1GB Kingston HyperX DDR500 CL 3-4-4-8-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, HIS Excalibur X1950Pro w/ Zalman Zalman VF900-CU, Creative Labs X-Fi Elite Pro 64MB X-RAM, Logitech Z-10, DVD±RW Teac DV-W518GM, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19" Sony LCD SDM-HS95P
- Howkey
- Mírně pokročilý
To je dobra rada, ale je mi divny, ze na ty jeho desce v kanclu mu to nabehne jako 1.6Tomek píše:Ja bych to zkusil uhrat na reklamaci jestly na tom procesoru neni videt mechnicky poslozeni.
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | ASRock 6800XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit
See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
- sket
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Deska třeba umí jenom FSB 100, ne ?Howkey píše:To je dobra rada, ale je mi divny, ze na ty jeho desce v kanclu mu to nabehne jako 1.6Tomek píše:Ja bych to zkusil uhrat na reklamaci jestly na tom procesoru neni videt mechnicky poslozeni.
- dort
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Co je na tom divnýho ? Jestli deska umí napětí Northwooda, tak proč ne ? Ehm... právě jsem si odpověděl, co je na tom divnýho...dort píše:jasně že deska v kanclu má jen 400MHz a proto se procesor podtaktuje na 1/2 výkonu takže 1.6Ghz, ale je divný , že se rozjede!
- Spectral
- Středně pokročilý
-
Divné je, že se rozjede v té staré desce, ale v té nové ne.TomV píše:Co je na tom divnýho ? Jestli deska umí napětí Northwooda, tak proč ne ? Ehm... právě jsem si odpověděl, co je na tom divnýho...dort píše:jasně že deska v kanclu má jen 400MHz a proto se procesor podtaktuje na 1/2 výkonu takže 1.6Ghz, ale je divný , že se rozjede!
Možná to spíš odnesla ta deska...
Veterán
- dort
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele: