Špúatně nasazený procesor 3.2 P4 - K.O nebo???

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
dort
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Špúatně nasazený procesor 3.2 P4 - K.O nebo???

Příspěvek od dort »

Tak jak jsem se smál, že dám procesor o 90 stupnů špatně, tak se mi to konečněl pomstilo, i já jsem se utnul! Škoda jen, že to je 3.2GHZ P4

Ale k jádru pudla:

potřeboval jsem zkusit starou 1.6 P4 a jiná deska nebyla k dispizici, super funguje, to musíém uznat / jen tak, když už tam byla jsem ji přetočil na 2.3 a stabilně v PRIME 95 a asi ze samé radosti jsem pak špatně nasadil svůj procesor

PIN jsem narovnal - dal do desky a NIC! Nicméně procesor při sundání větráku je teplý, byla by nějaká rada, přeci jen to stálo fakt ranec, ach jo!

Jo jinak v desce jede teď 1.6 GHZ P4 - bez problémů.

No byl jsem z toho tak nervozní, že jsem i v tomhle mrazu sednul do auta a dojel do kanclu, a na staré MSI desce nastartoval byť na 1.6 GHz neb sběrnice pustí jen 400MHz . takže procesor jede, ale teď co s tou proklatou deskou, via popis díky za nápady a rady :oops:

Zkusil jsem i reset biosu, dle ASUSu a nic.

Díky za každou radu, či jen nápad!
Přišel jsem, viděl jsem, a stále jsem LAMA
DeLamer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeLamer »

vazne nechapu jak nekdo muze spatne nasadit procesor.Nereknu pri manipulaci se muze stat ze se ohne nejaky pin ,ale nasadit??! dyt to ani nejde!
:o
P4E 540J 3.2 @ 4.03 GHz(1,325V) * Asus P5WD2 (i955x) *4x512MB Apacer 533@672MHz (4-3-10-4) *club3D X1800XL

playing EverQuest II on Runnyeye server
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

PIN jsem narovnal - dal do desky a NIC
Co znamena to NIC? Roztoci se alespon vetraky? Blikne klavesnice? Pipne to? Chroupnou disky? Dostane monitor nejaky signal?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ?????

Příspěvek od TomV »

JOHNNY píše::shock: Vis alespon jak nasadit kondom?
To je nevýhoda procesorů pro Socket 478. Ten procesůrek má tak titěrný nožičky, že se můžou při trochu nešetrný manipulaci ohnout. Socket 370, nebo Socket A je poměrně robustnější.
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

jo no u amd to ze si ho nasadil spatne poznas hned , ze misto jednoho procaku pa vytahnes 2 :-D
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

YELNATS-STANLEY píše:jo no u amd to ze si ho nasadil spatne poznas hned , ze misto jednoho procaku pa vytahnes 2 :-D
Tak teď nevim, na co je tohle narážka. :-) AMD se ti tam obvykle obráceně dát nepovede...
dort
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dort »

Prezervativ nasadit neumím a procesor také ne!

Slova, že to nejde, bych vynechal, jdu to a ani si toho nevšimnete, na to dám krk, také jsem myslel, že to nejde, ale když jsem za jeden den cca po 20-té měnil procesor, tak jsem maličko "otupil", a šel tam jak po "másle"

Počítač se rozeběhne - tedy točí se větráky i CD ROM!

A TED HLAVNÍ BOMBA - když jsem ho dal do desky s 400MHz sběrnicí tak naběhl jako 1.6 , ale na 800MHz sběrnici je mrtvý / jen se točí větráky an desce/, takže tomu říkám záhada :-)
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

mno intel taky ne staci se koukat a nemyslet na jiny howadiny :twisted:
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Tomek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomek »

Ja bych to zkusil uhrat na reklamaci jestly na tom procesoru neni videt mechnicky poslozeni. :)
CoolerMaster ATC 201B-SX2, Enermax EG495AX-VE, Asus P4C800-E Deluxe, Intel Pentium 4 3,4@3,6GHz w/ Zalman CNPS9500, 2x1GB Kingston HyperX DDR500 CL 3-4-4-8-1T, Seagate Barracuda 7200.7+ 2x 200GB SATA RAID0 w/ Zalman ZM-2HC2, HIS Excalibur X1950Pro w/ Zalman Zalman VF900-CU, Creative Labs X-Fi Elite Pro 64MB X-RAM, Logitech Z-10, DVD±RW Teac DV-W518GM, IOMEGA ZIP 250MB, Zalman ZM-MFC1, Logitech diNovo Media Desktop for Bluetooth 2.0 CZ, Steelpad 4S, 19" Sony LCD SDM-HS95P
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

Tomek píše:Ja bych to zkusil uhrat na reklamaci jestly na tom procesoru neni videt mechnicky poslozeni. :)
To je dobra rada, ale je mi divny, ze na ty jeho desce v kanclu mu to nabehne jako 1.6 :?
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | ASRock 6800XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

hmm myslim ze tady bude vyssi moc 8) asi LUKE :-D
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Howkey píše:
Tomek píše:Ja bych to zkusil uhrat na reklamaci jestly na tom procesoru neni videt mechnicky poslozeni. :)
To je dobra rada, ale je mi divny, ze na ty jeho desce v kanclu mu to nabehne jako 1.6 :?
Deska třeba umí jenom FSB 100, ne ?
dort
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dort »

jasně že deska v kanclu má jen 400MHz a proto se procesor podtaktuje na 1/2 výkonu takže 1.6Ghz, ale je divný , že se rozjede! :?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

dort píše:jasně že deska v kanclu má jen 400MHz a proto se procesor podtaktuje na 1/2 výkonu takže 1.6Ghz, ale je divný , že se rozjede! :?
Co je na tom divnýho ? Jestli deska umí napětí Northwooda, tak proč ne ? Ehm... právě jsem si odpověděl, co je na tom divnýho... :-)
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

TomV píše:
dort píše:jasně že deska v kanclu má jen 400MHz a proto se procesor podtaktuje na 1/2 výkonu takže 1.6Ghz, ale je divný , že se rozjede! :?
Co je na tom divnýho ? Jestli deska umí napětí Northwooda, tak proč ne ? Ehm... právě jsem si odpověděl, co je na tom divnýho... :-)
Divné je, že se rozjede v té staré desce, ale v té nové ne.
Možná to spíš odnesla ta deska...
Veterán
dort
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dort »

Deska je na 100% v pořádku a jede v ní teď 2.6 na 800MHz bez sebe menších problémů a procesoru již není pomoci ! BUĎ sbohem :cry:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“