Zabezpečení sítě.

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Sutyn
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zabezpečení sítě.

Příspěvek od Sutyn »

Mám dotaz. Jsem připojen na internet přes síť. Může mě někdo jako amatérovi poradit nějaké zabezpečení, aby nebylo možno prohlížet moje sdílené soubory
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

v sítích se taky moc nevyznám respektive znám základy a mezi ty patří firewall a antivir :)
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

Vypni si systémové sdílení disků. :wink: :)
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

doporucuji se podivat po produktech firmy KERIO - co se tyce zabezpeceni, tak tato firma ma urcite co nabidnout...

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

PAJA píše:doporucuji se podivat po produktech firmy KERIO - co se tyce zabezpeceni, tak tato firma ma urcite co nabidnout...
Co se týče FireWallu od Keria, doporučuji verzi 2.x a ne 4.x. Se čtyřkou jsou docela dost problémy, stojí za ...
Veterán
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Vítej na fóru PC tuningu. Hele - vždycky,když chceš nějakou radu na dálku, je dobrý popsat co nejlíp svoje HW a SW prostředí - v Tvým případě alespoň OS a typ připojení na NET - HW, ISP...

Ještě poznámku k velmi složité problematice FW - produkty renomovaných firem (třeba Kerio) makaj opravdu perfektně, jde v podstatě o virtuální ovladače jádra zaváděné při inicializaci systému a pracujcí s nejvyšší (ring0) prioritou systémových procesů, ale právě proto monitorují každou systémovou akci - třeba i takový blbosti, jako je spouštění programů, kopírování souborů, zápis na disk... no a aby se na každou kravinu pořád dokola neptaly, nabízí Ti možnost vytvořit pro danou akci pravidlo, který se zapíše do logu a při příští akci už FW nevymrzuje. Problém je v tom, že pokud nevíš (a neznám nikoho, kdo by na 100% věděl...), který akce a procesy jsou současně užitečný i rizikový, zpravidla všechno povolíš, na všechny dialogy odpovíš "vytvořit pravidlo" a potom je skoro zbytečný si nějakej FW instalovat...

Antivirák rozhodně ano, pravidelně (denně :wink: - MyDoom...) aktualizovat a nepoužívat AVG trial, Pandu a jiný svinstva. Jsou (skoro) zdarma a naprosto k ničemu.
..
Sleyo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sleyo »

NOD je moja volba... adminujem ho na 100 masinach o doomovi som pocul len v telke 8)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“