Zabezpečení sítě.
Moderátor: Don
- Sutyn
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zabezpečení sítě.
Mám dotaz. Jsem připojen na internet přes síť. Může mě někdo jako amatérovi poradit nějaké zabezpečení, aby nebylo možno prohlížet moje sdílené soubory
- orange_juice
- Začátečník

-
- Luke
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Spectral
- Středně pokročilý

-
- Lemra
- Čestný člen

Vítej na fóru PC tuningu. Hele - vždycky,když chceš nějakou radu na dálku, je dobrý popsat co nejlíp svoje HW a SW prostředí - v Tvým případě alespoň OS a typ připojení na NET - HW, ISP...
Ještě poznámku k velmi složité problematice FW - produkty renomovaných firem (třeba Kerio) makaj opravdu perfektně, jde v podstatě o virtuální ovladače jádra zaváděné při inicializaci systému a pracujcí s nejvyšší (ring0) prioritou systémových procesů, ale právě proto monitorují každou systémovou akci - třeba i takový blbosti, jako je spouštění programů, kopírování souborů, zápis na disk... no a aby se na každou kravinu pořád dokola neptaly, nabízí Ti možnost vytvořit pro danou akci pravidlo, který se zapíše do logu a při příští akci už FW nevymrzuje. Problém je v tom, že pokud nevíš (a neznám nikoho, kdo by na 100% věděl...), který akce a procesy jsou současně užitečný i rizikový, zpravidla všechno povolíš, na všechny dialogy odpovíš "vytvořit pravidlo" a potom je skoro zbytečný si nějakej FW instalovat...
Antivirák rozhodně ano, pravidelně (denně
- MyDoom...) aktualizovat a nepoužívat AVG trial, Pandu a jiný svinstva. Jsou (skoro) zdarma a naprosto k ničemu.
Ještě poznámku k velmi složité problematice FW - produkty renomovaných firem (třeba Kerio) makaj opravdu perfektně, jde v podstatě o virtuální ovladače jádra zaváděné při inicializaci systému a pracujcí s nejvyšší (ring0) prioritou systémových procesů, ale právě proto monitorují každou systémovou akci - třeba i takový blbosti, jako je spouštění programů, kopírování souborů, zápis na disk... no a aby se na každou kravinu pořád dokola neptaly, nabízí Ti možnost vytvořit pro danou akci pravidlo, který se zapíše do logu a při příští akci už FW nevymrzuje. Problém je v tom, že pokud nevíš (a neznám nikoho, kdo by na 100% věděl...), který akce a procesy jsou současně užitečný i rizikový, zpravidla všechno povolíš, na všechny dialogy odpovíš "vytvořit pravidlo" a potom je skoro zbytečný si nějakej FW instalovat...
Antivirák rozhodně ano, pravidelně (denně
..