3D Akce vs klávesy

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Rozložení kláves

Normální šipky + myš
19
20%
Numerická klávesnice + myš
4
4%
AWDS + myš
67
69%
Standartní podle hry
4
4%
Jiné
3
3%

Celkem hlasů: 97
Starmen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Starmen »

byp[NiNR] << je vidět, že jsi H&R moc nehrál. Nebudu polemizovat, co je lepší, každý máme to svoje. Hook neznamená lamerství, ale styl. Zkus někdy vlézt na nějakej H&R server.
Jinak u H&R kdo skáče bývá lepší cíl :wink: . A když máš pevnou ruku je RAIL super zábava :wink: . Raketometem (neřkuli BFGčkem) umí střílet každá jak jsi to řekl?? lamka... :-D :roll: .

Teď jsem trošku zaryl (asi jako ty do mne), ale nechci vyvolávat flame... každej máme to svoje "NEJ" :wink: .

Big pip << OKi.. až budu mít trošku času, tak se mrknu na ten OSP (případně skusím Allianci). Nebo pokud nechceš nic spešl, můžu jen spustit standartní server bez žádných větších nastavení a dáme něco jen my dva nebo + nějací booti příp. přizvu pár kamošů :wink: .
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Kdybych mohl hlasovat dal bych NUM+Myš. Zvykl sem si na to před x lety tuším v Terminatorovy.
Oproti standartním šipkám je tam víc kláves po ruce a jsou pěkně v lajně :)
Nejvíc hraju CS + DOD a plně mi to vyhovuje.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

to ja mam (skoro u vsech) wsad pohyb, mezernik skok, ctrl skrceny a pak podle toho co potrebuju tak mam na q, e, f, tab, shift, r, alt, jo a zbrane menim zasadne koleckem
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

doceal se mi osvědčilo ovládání ve prostředku klávesnice g j z h, m - railgun,f - rocket,u - plasma, i - brokovka, space - zoom, t - lightgun, k - BFG, n - grenade. V jiných hrách to přizpůsobuju povaze zbraní. Třeba sniperky na M jako railgun :-P
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Levá ruka na šipkách, malíček na Ctrl, prsteníček ovládá Enter a Shift, prostředníček End (případně i Del a PgDn, pokud je potřeba), ukazováček Num4 a Num1, palec Num0. Pravá ruka na myši, stisk kolečka skok, otáčení změna zbraně. Šipky mají oproti AWSD (a podobným) výhodu v tom, že jsou v lajně - já si na tu křivotu na písmenkách nemůžu zvyknout.
Veterán
Big pip
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Big pip »

Starmen >> bude stačit normální server. Až budeš mít čas tak se ozvi, dáme.
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Spectral píše:Levá ruka na šipkách, malíček na Ctrl, prsteníček ovládá Enter a Shift, prostředníček End (případně i Del a PgDn, pokud je potřeba), ukazováček Num4 a Num1, palec Num0. Pravá ruka na myši, stisk kolečka skok, otáčení změna zbraně. Šipky mají oproti AWSD (a podobným) výhodu v tom, že jsou v lajně - já si na tu křivotu na písmenkách nemůžu zvyknout.
Tak to bych chtel videt jak to muzes stihat??? :o
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Nidzo>
Co konkrétně myslíš? Které klávesy se ti zdají divné, nebo co? :o
Veterán
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

No zda se mi to dost krkolomny....ja to zkousel jen tak, a malem sem si zlamal prsty...
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Musíš si vytočit klávesnici o takových 45° klávesou Escape od sebe - tak aby ti levá ruka šla v přirozeném úhlu z leva doprava a nemusels ji kvůli klávesám ohýbat v zápěstí. Teď položíš ruku na šipky tak, abys je všechny mačkal jen klouby prstů hned u dlaně. V této pozici by ti měla zhruba půlka bříška na prostředníčku ležet na klávese End. Bříška prsteníčku a ukazováčku leží těsně pod klávesami Delete a PgDn a nemačkají žádné klávesy. Malíček je trochu vyhlý doleva a leží na Ctrl. Prsteníček v případě potřeby lehce a rychle dosáhne na Enter, pro stisknutí Shiftu je třeba ho pokrčit, což trošku zdržuje. U ukazováčku platí to samé, akorát pro klávesy Num4 a Num1. No a palec mačká Num0. Pokud tam s palcem nemůžeš dosáhnout bez křivení ruky, musíš si klávesnici vytočit ještě víc do šikma. Ufff! To byl ale výklad! Jen pro úplnost doplním, že mám krátké prsty, takže dlouhoprsťákům tohle asi nepůjde.
A co tvoje ovládání? Rád se inspiruju...
Naposledy upravil(a) Spectral dne sob 28. čer 2003, 16:52, celkem upraveno 1 x.
Veterán
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Taky mě napadlo, že každá klávesnice má jiné uspořádání kláves okolo Entru. Některé mají backslash vpravo od Shiftu, ta moje ne. Jiné mají Enter přes dva řádky apod. Možná i proto ti to nesedí...
Veterán
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

ONO TO FAKT DE!!! Ale ja se radsi drzim zabehlyho standartu....WSAD pohyb, Q E uklony, F use, R reload, Ctrl skrceni, Alt lezeni, Space skok, Tab mapa ci neco podobneho, Shift chuze\beh, C X V G to co zrovna v te ci one hre potrebuju....
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Jasně, každý podle svého gusta, ale jsem rád, že se ti to nakonec povedlo. Mně se na tom mém líbí především to, že pro drtivou většinu úkonů nemusím vůbec pohybovat s rukou, pouze prsty. Nemůžu se totiž ubránit podezření, že abys ty dosáhl na všechny čudly, musíš pohnout zápěstím... Nebo ne?
Veterán
Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

palec - mezernik, v, alt
ukazovacek - d, e, r, f, g, x, c
prosterdnicek - w, s
prstenicek - a, q, tab
malicek - ctrl, shift

Zapestim, pokud nedelam zadny extremco, nehejbam
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Spectral píše:Levá ruka na šipkách, malíček na Ctrl, prsteníček ovládá Enter a Shift, prostředníček End (případně i Del a PgDn, pokud je potřeba), ukazováček Num4 a Num1, palec Num0. Pravá ruka na myši, stisk kolečka skok, otáčení změna zbraně. Šipky mají oproti AWSD (a podobným) výhodu v tom, že jsou v lajně - já si na tu křivotu na písmenkách nemůžu zvyknout.
Jak můžeš vybírat zbraně kolečkem? Máčknu mam...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

karf>
Jednoduše... Záleží na tom, jakou máš myš. Pokud máš myš, co jasně cvaká při každém impulsu pro otočení, je to úplně v poho. Přesně víš, kolik otočíš, abys měl to či ono. Jak si na to zvykneš, je to zhruba stejně rychlé jako klávesy, jenže to nezabírá spoustu kláves, které můžeš využít jinak. BTW, Starmen to tak používá taky a už to jednou vysvětloval. Stačí se podívat na předešlou stránku...
Veterán
Hruzy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hruzy »

u Bettlafieldu rozhodne WASD a mys je to nej a na litani asi sipky.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu
MG Gigabyte MA790X-DS4,AMD Athlon 64 X2 5000+,DDR2 2x 1GB, HDD 500GB SATA II,VGA Zotac 9600GT 512MB,CASE Sharkoom Rebel9 Economy,
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Tak v 3D akcích jedině WSAD + myš :) , nic jiného.
Pokud by se jednalo o auta, tak ale pro změnu only šipky :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

u her, ktery maj malo ovladacich prvku pouzivam wsad, u her s vice moznostmi mam esdf kvuli tomu, ze mi pak pribude par dalsich klaves na ktere muzu v pohode dosahnout snadno a rychle :)
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Já si v každé hře nastavím
pro pohyb W,A,S,D
skok mezerník
skrčení levé ctrl
běh shift
použití věci f
granát g
baterka x
plazení c
+myš

8-) :-D
Naposledy upravil(a) Kašpec dne úte 24. črc 2007, 14:22, celkem upraveno 1 x.
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“