Nevim jaky si koupit monitor!! LCD nebo CRT?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

AI píše:Jestliže uvažuješ tímto směrem,že všechno jsou jen čísla,pak nechápu jak můžeš o hardware vůbec psát. Takže až někomu poradíš,že určité LCD má dobu odezvy 16 ms,kterou jsi si sám ověřil /jako já všechny parametry na svém CRT/,tak tě má bráti s velkou rezervou,protože jsou to jen čísla a čísla....jak tvrdíš. To jsi tedy důvěryhodný zdroj. Kdybych si měl dnes vybrat mezi hodně kvalitním CRT EIZO 17" za 12.000,- a 15" LCD za 15.000 /jsou i levnější a horší/ ,tak bych na hry bral jednoznačně zatím CRT.....zatím. Když jsou tak dnešní LCD kvalitní a doma máš kvalitní CRT,proč už nemáš LCD.
No mirne jsi me nepochopil, ale budiž .... Je mi jasny, že si vyhodil dost penez za 17" CRT eizo tak si ho tu budeš obhajovat at to stoji co to stoji.... To že to jsou jen čisla a čisla jsem myslel asi tak - vem si "naruživyho" hrace, postav ho pred CRT a LCD a pust jim hru. Pokud nebude mit nelepenou hlavu na monitoru, tak ti NEREKNE jezis marja to CRT ma kontrast 600:1 a to LCD jen "ubohych" 400:1 - a víš proč ??protože ten rozdil proste nepozna :wink: Jak rikam, testoval jsem to na X kusech a doba LCD je podle me uz tady...
jinak čísla a čísla - priklad: AMD na 2,2 GHz a Intel na 3GHz (neni číslo jako číslo - chapes ? :-) )
jedina nevyhoda zustava - jak jsi take zminil - pouze jedno "opravdu" kvalitni rozliseni, ale to nemusi byt takovy problem.
btw. jak uz zminil Jiri Drak - neplacej tady, že dnes koupis kvalitni LCD 15" za 15 tisic... kde žiješ ?? za to koupis 17" LCD ..
jinak kdybys četl moje prispevky poradne - vyčetl bys - že presto že mam velmi kvalitni CRT, tak jde z domu a mam objednane LCD (čekam na nej)
Naposledy upravil(a) Sentenced dne stř 18. úno 2004, 11:11, celkem upraveno 1 x.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

2 AI (Ponson a jiny...)
na mym LCD Eizo L465 behaj hry jako divy a pral bych ti videt ty barvy (napr. Warcraft a jiny...)
a to ma udavanou odezvu jako 35ms a to ti muzu rict, ze zadny duchy nevidim ani ve hrach jako (napr. Warcraft a jiny...)
imho co sem videl tak posledni LCD i kdyz nebyli Eizo tak obraz vypadal moc pekne a hrali na tom i hry v pohode (napr. Warcraft a jiny...)
pro tebe doporucuju LCD Eizo protoze ty sou nejlepsi a zahrajes si na nem i hry (napr. Warcraft a jiny...)
doufam ze se moc neopakuju :lol: :lol:
(eizo je dobry, ale abysme se z nej vsichni nepodelali.....kurna ja ho mam taky doma :shock: )
It's free software and it gives you freedom!
AI
Nováček
Nováček

Příspěvek od AI »

Nejsem malej kluk,abych obhajoval své CRT ,které jsem koupil v práci za 4000,- :-D . Dnes mám 1 LCD a 3 CRT. Dobře ,dobře. Nebudu se s Vámi hádat. Nechte si svá LCD a já si ponechám své CRT. Kolega ve vedlejší kanceláři má 19" Sony LCD a já si jdu na něm zahrát nějakou hru. Třeba Diablo v rozlišení 800 x 600 a nebo tetris . A raději se ani před tím LCD nehnu,protože by se mi ta červená barva mohla pozměnit na růžovou. A krev není růžová. :roll: Budoucnost je v LCD.
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

:) to byla jen takova legrace
jen sem chtel rict, ze na LCD se opravdu daji hrat hry
a mas vyjimecne pravu = budoucnost je v LCD popr. v OLED, ale urcite ne v CRT
It's free software and it gives you freedom!
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

No já sem zatim proti LCD, jak tu už někdo řekl, hraju taky counter-strike a na to je dnešní LCD do 30k nepoužitelný, když máte postřeh, tak trhnete myší hodně rychle a při tom by se to LCD rozmazalo jak prase.

Na hry a i na filmy je dobrý CRT, protože LCD má nevýhodu těch barev, odstínů, musíte sedět u něj uplně přímo, kdybych měl LCD, tak si stáhnu film a musim sedět u pc a koukat, takhle si lehnu a i usnu v posteli :) .

Určitě je budoucnost v LCD, ale to ještě pár let potrvá, napřed musej to oled zlelvit (c oto je vubec to OLED je? :? ) a když budou pořád nový a nový s větší vidietelnou plochou z jinejch uhlu(nevim jak to jinak říct), tak se buou muset zlevnovat, každej nemá 60k na novej monitor.
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

mooroo píše:No já sem zatim proti LCD, jak tu už někdo řekl, hraju taky counter-strike a na to je dnešní LCD do 30k nepoužitelný, když máte postřeh, tak trhnete myší hodně rychle a při tom by se to LCD rozmazalo jak prase.

Na hry a i na filmy je dobrý CRT, protože LCD má nevýhodu těch barev, odstínů, musíte sedět u něj uplně přímo, kdybych měl LCD, tak si stáhnu film a musim sedět u pc a koukat, takhle si lehnu a i usnu v posteli :) .

Určitě je budoucnost v LCD, ale to ještě pár let potrvá, napřed musej to oled zlelvit (c oto je vubec to OLED je? :? ) a když budou pořád nový a nový s větší vidietelnou plochou z jinejch uhlu(nevim jak to jinak říct), tak se buou muset zlevnovat, každej nemá 60k na novej monitor.
ty si moderni LCD jeste nevidel, vid?
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

mooroo píše:No já sem zatim proti LCD, jak tu už někdo řekl, hraju taky counter-strike a na to je dnešní LCD do 30k nepoužitelný, když máte postřeh, tak trhnete myší hodně rychle a při tom by se to LCD rozmazalo jak prase.

Ty musíš mít postřeh jako ostříž :lol: Jinak to co píšeš samozřejmě pravda neni.
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

asi ne, jeden kámoš má lcd asi pul roku, ale na to se nedá jinak než ze židle dívat a cs sem na tom hrál a nejde to, když myší trhneš, tak se to rozmazává
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

tak se mi nesmějte, já tomu moc nerozumim, o hardware se zajímám od vánoc, tak mi poslete někakej odkaz na kvalitní lcd na hry a filmy co má viditelnost tak do 100° a víc
AI
Nováček
Nováček

Příspěvek od AI »

Jasně,že se na LCD dají hrát hry a v pohodě,ale zatím svá mínus pro hráče mají. Zatím........,ale dnes bych šel už do LCD,pokuď by mi někdo nedal 19" CRT EIZO. Máme jedno v práci a nádhera...opravdu.
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

njn, ale v práci, tam na tom nehrajete hry, ale pracujete s grafikou, brouzdáte po netu a tak, na to je lcd dobrý, nezabírá místo a prej je dkonce min škodlivej na oči, ale asi de o zvyk, ja u něj byl asi hodinu a voči mě bolely víc než když sem u mýho 15 hodin.
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Vsichni se tady hadate co je lepsi. Myslim, ze jeste nenastala doba, kdy se LCD vyplati koupit. Precejenom CRT montory jsou levnejsi. Jsem taky ve fazi, kdy uvazuji co koupit. Ted je otazka jestli pockat na LCD cenove dostupnejsi nebo vzit kvalitni CRT monitor a necekat. Hlavne taky jaky monitor znacka/cena/parametry????
:-)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já myslím, že to je úplně jasný. CRT už je dneska mrtvý. Kdo do compu čumí celej den, tak mi to potvrdí (možná jen CAD apod., tam bych se pořád ještě asi držel kvalitního CRT). Když ale LCD, tak jedině Eizo, Iiyama, příp. Samsung, to jsou osvědčený značky... (já vím, trochu si protiřečím :wink:) Osobně nicméně nemám s dobou odezvy, barvami, odstíny, prostě s kvalitou obrazu naprosto žádnej problém. Vše naprosto v poho... CS teda nehraju (to opravdu nemusím :wink: )
show must go on..
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

(možná jen CAD apod., tam bych se pořád ještě asi držel kvalitního CRT)
Dokonce ani na ten CAD ne :sad: . CRT mají pořád problémy z geometrií obvzláště vykreslení kružnic a šikmích čar. Jinak v ostatním s tebou souhlasím. CADistům bych doporučoval EIZO 20,1" L885 (1600x1200) dokonce i náročného grafika potěší možnost seřizování RGB a CMYK barev přes USB rozhraní
uplná fantazie 8-) .
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Toto téma je primárně určeno pro rozhodování při koupi mezi LCD a CRT.
Dále pro zkušenosti(klady, zápory LCD, CRT)
Částečně změněn předmět tématu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
M@rtin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od M@rtin »

Butch: mas pravdu, LCD monitor doma nemam, ale za to ho mam doma v praci. NEC 19palcu tam mam.
Chces mi teda rict, ze kdyz bys mel kvalitni CRT a LCD (16ms) vedle sebe, pustil na tom treba Far Cry tak rozdil nepoznas v tom zobrazovani ? Tomu se mi nechce moc verit. Vim, ze LCD je lepsi pro oci, prostor, ale co se tyce technickych parametru tak CRT preci vede. A taky jsou prej problemy s rozlisenim. Pokud to tak je, ze je stejna kvalita zobrazovani, jak to zvlada u klasickych her ? DOOM, Duke atd. ? Zvlada to LCD uplne ve vsem vsechno ze dokaze tedy 100% nahradit CRT ?
M@rtin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od M@rtin »

tak ted na to cumim, je to 19 palcovej NEC, a ze by mel nejak extra obraz se rict neda :sad: Sice to bude horsi odezva, ale kdyz se spusti nejaka hra tak je to pekne hnusny. Na administrativu to staci, ale jak je hra...
Perlio
Nováček
Nováček

Monitory

Příspěvek od Perlio »

Doporučuju repasovaný EIZO 21", koupili jsme u http://WWW.KUKU.CZ tu F77S a je perfektní! Sice ta lepší F930 byla technicky dokonalejší, ale F77 pro běžný použití stačí. Obraz je dost ostrý, jede na 1280 * 1024 na 100 Hz a barevný profily se daj ladit dokonce v jasech i kontrastech jednotlivejch R G B kanálů!
LCD jsme zkoušeli 17" Belineu a obraz nic moc a navíc byla dvakrát tak drahá:(
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

Ak mas prachy tak nejake kvalitne LCD ejzo,jama,philips a ked nie tak to CRTcko philipsi vyzeraju celkom slusne
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

M@rtin píše:....Chces mi teda rict, ze kdyz bys mel kvalitni CRT a LCD (16ms) vedle sebe, pustil na tom treba Far Cry tak rozdil nepoznas v tom zobrazovani ? Tomu se mi nechce moc verit. Vim, ze LCD je lepsi pro oci, prostor, ale co se tyce technickych parametru tak CRT preci vede. A taky jsou prej problemy s rozlisenim. Pokud to tak je, ze je stejna kvalita zobrazovani, jak to zvlada u klasickych her ? DOOM, Duke atd. ? Zvlada to LCD uplne ve vsem vsechno ze dokaze tedy 100% nahradit CRT ?
Přesně tak...s kvalitním 16ms LCD nevidíš rozdíl.
Hraju Far Cry, UT2004 a vypadá to na LCD super.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“