Nelze se připojit přes modem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
norenorse
Nováček
Nováček

Nelze se připojit přes modem

Příspěvek od norenorse »

Ahoj, mám následující problém. Nemohu se dostat na internet přes modem Microcom externí USB. Najednou mi po vytočení čísla zahlásí, že číslo neexistuje. Problém je v tom, že to dělá u jakéhokoli čísla a u jakéhokoli poskytovatele, které chci připojit. Svoje číslo na mobil si prozvonim bez problémů.
Pokoušel jsem modem odebrat, nové ovladače, vytvořit nové připojení, reinstalnout XP, pořád nic.

Nesetkal se někdo z vás s takovýmto problémem?
díky všem za rady
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

co ti to presne pise
It's free software and it gives you freedom!
norenorse
Nováček
Nováček

Příspěvek od norenorse »

Suleky píše:co ti to presne pise
Přesně mi to právě nepíše nic, jenom přes modem slyšíš takovej ten klasickej zvuk, že číslo neexistuje.
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

a nemas zaskrtnuty cekat na oznamovaci ton?
It's free software and it gives you freedom!
norenorse
Nováček
Nováček

Příspěvek od norenorse »

Suleky píše:a nemas zaskrtnuty cekat na oznamovaci ton?
kdepak, to je odškrtlý
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Vytáčíš správný, devítimístný čísla? Zkus číslo ISP vytočit ručně - stejně, jako vytáčíš číslo na mobil (NE z apletu Telefonické připojení). Pokud to půjde, pravděpodobně za to může nějaká havěť... :)
..
norenorse
Nováček
Nováček

Příspěvek od norenorse »

Lemra píše:Vytáčíš správný, devítimístný čísla? Zkus číslo ISP vytočit ručně - stejně, jako vytáčíš číslo na mobil (NE z apletu Telefonické připojení). Pokud to půjde, pravděpodobně za to může nějaká havěť... :)
ISP vytočim v pohodě.....devítimístný čísla taky vytáčím, ale mám smůlu. :?
DVC64
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DVC64 »

Možná je to blbost, ale zkusil jsi vytáčet pulzně? Na jednom telefonním hlásiči (součást alarmu, nemá to nic společného s počítači) mi tónové vytáčení nefungovalo. Pulzně to šlo. A problém byl ve špatném kontaktu kabelu mezi hlásičem a zásuvkou (ty tóny se "nějak zkreslily" a telefonní ústředna je nezkousla).
Barton 2500+ ; 8RDA3+ 2.0 ; OCZ PC433 (2x256MB) ; Sapphire 9200 64MB 128bit; Barracuda 7200.7 ST380011A ; Plextor PX-W5224TA ; Aopen H600B 350W ; Pinnacle PCTV Pro ; Philips 170B5CS
norenorse
Nováček
Nováček

Příspěvek od norenorse »

DVC64 píše:Možná je to blbost, ale zkusil jsi vytáčet pulzně? Na jednom telefonním hlásiči (součást alarmu, nemá to nic společného s počítači) mi tónové vytáčení nefungovalo. Pulzně to šlo. A problém byl ve špatném kontaktu kabelu mezi hlásičem a zásuvkou (ty tóny se "nějak zkreslily" a telefonní ústředna je nezkousla).
tak tohle mě popravdě nenapadlo.....každopádně dneska zkusim a uvidim. Díky ta tip :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Dneska jsem byl u zakaznika, ktery mel stejny problem a kdyz jsem si zavolal na ohlasovnu poruch telekomu, tak mi rekli, ze toto ucastnicky cislo neprovozuje telekom, ale tele2 no a tam kdyz chci volat na inet2002, tj. cislo 971... tak musim pres telekom, tj. pouzit prevolbu 1022 aby se nasledujici cislo vytocilo pres telekom. Dobry co?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

No jo, ale to by snad norenorse věděl, že má aktivovanou volbu operátora...
..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Lemra píše:No jo, ale to by snad norenorse věděl, že má aktivovanou volbu operátora...
:-D ten zákazník o tom dneska neměl ani šajnu :shock:, já netvrdím, že teď jde o to stejné, ale chová se to tak
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

pavel.minarik píše:Dneska jsem byl u zakaznika, ktery mel stejny problem a kdyz jsem si zavolal na ohlasovnu poruch telekomu, tak mi rekli, ze toto ucastnicky cislo neprovozuje telekom, ale tele2 no a tam kdyz chci volat na inet2002, tj. cislo 971... tak musim pres telekom, tj. pouzit prevolbu 1022 aby se nasledujici cislo vytocilo pres telekom. Dobry co?
Presne, ale presne to samy se mi jednou stalo taky u zakaznika... 2 hodiny jsem si tam lamal hlavu nad modemem a nastavenim atd. a nakonec se zjistilo, že on vlastne vubec nejede pres telecom - tim padem mu neslo prihlasit se pres Quick a muselo se to resit - presne jak pise PavelMinarik - predcislim 1022 (telekomacky vynucovadlo ) :-)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

norenorse
Nováček
Nováček

Příspěvek od norenorse »

Sentenced píše:
pavel.minarik píše:Dneska jsem byl u zakaznika, ktery mel stejny problem a kdyz jsem si zavolal na ohlasovnu poruch telekomu, tak mi rekli, ze toto ucastnicky cislo neprovozuje telekom, ale tele2 no a tam kdyz chci volat na inet2002, tj. cislo 971... tak musim pres telekom, tj. pouzit prevolbu 1022 aby se nasledujici cislo vytocilo pres telekom. Dobry co?
Presne, ale presne to samy se mi jednou stalo taky u zakaznika... 2 hodiny jsem si tam lamal hlavu nad modemem a nastavenim atd. a nakonec se zjistilo, že on vlastne vubec nejede pres telecom - tim padem mu neslo prihlasit se pres Quick a muselo se to resit - presne jak pise PavelMinarik - predcislim 1022 (telekomacky vynucovadlo ) :-)
Tak pánové tohle by mě ani ve snu nenapadlo. Hned to zjistim jak to je. Díky všem.....ještě že dělám pro telecom :P
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Hlavně pak napiš, jsem zvědavej ...
norenorse
Nováček
Nováček

Příspěvek od norenorse »

pavel.minarik píše:Hlavně pak napiš, jsem zvědavej ...

Tak pánové díky všem. Stačilo dopsat před číslo číslo 1022 a jede to v pohodě. Problém nastal ještě jede a to takovej, že po minutě na netu vytuhnul celej komp, ale to odstranily nový ovladače.
Takže ještě jednou díky :-)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“