LCD?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

AI
Nováček
Nováček

Příspěvek od AI »

Ano,jak říká SENTI. 20 000 u CRT a 50 000 u LCD. Hele SENTI ,mi tvrdíme to samé. :shock:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

AI píše:Ano,jak říká SENTI. 20 000 u CRT a 50 000 u LCD. Hele SENTI ,mi tvrdíme to samé. :shock:
No jo - už to tak je :D Že se neshodnem ve veci CRT vs. LCD neznamená konec světa, ne :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

AI
Nováček
Nováček

Příspěvek od AI »

Přesně tak. A víš co.....začínáš se mi líbit. Hele SENTI-jestli jsem do TEBE někdy rejpnul,tak promiň. To v zápalu boje. :D
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

AI píše:Ano,výhody převažují,to já také tvrdím,ale jsou to výhody tak důležité pro hráče? O tom je řeč. Dlouhá životnost,naprosto stabilní a ostrý obraz, vzhled a váha,úspora energie. Dnes už jsou speciální LCD pro grafiku /Color Graphic/,která mají brilantní podání barev. Takové podání barevného spektra zatím obyčejné LCD nedosahují ale, kvalití CRT ano.
Dále mě u LCD štve pouze podpora jednoho rozlišení. Jiná rozlišení,než ta nativní jsou už méně ostrá. Jak jsem uvedl,zahrát si na 17" LCD hru,která podporuje pouze rozlišení 800x600 /Posel smrti,Diablo/ je frustrující,protože ve svém PC můžete míti grafiku s brilantním obrazem a stejně si o kvalitním obraze můžete nechat zdát. To samé je,že na 17 " LCD si těžko zahrajete hru v rozlišení 1600x1200. A proč nevyužít tohoto rozlišení,když vám to 19 CRT,grafická karta a hra dovolují.Jinak se mi zdá,že na profesionálních soutěží v pc hrách se stále používají CRT.
Ale jo,budoucnost je v LCD,ale jak jsem napsal v jiném článku,kdybych měl peníze na 19 " CRT EIZO /20 000,-/ o LCD bych ani nezavadil.
Kdyz tu tak pises, ze to nejsou vyhody pro hrace, tak absolutne presny podani barev je vyhoda pro hrace? Myslim, ze hracovi je jedno, jestli je ta krev, ktera stejka prave z obrazovky o odstin tmavsi...
Ja jsem si sel do Eizo shopu koupit 19ku CRT( Eizo, pochopitelne:)) s bodovou maskou a nahodou mel pan Svec vedle na stole 16ku LCD. Obraz na CRT vypadal jako kdyby pred nim byla zaclona, ve srovnani s LCD. Rozdil jak svin...
Jo a k nativnimu rozliseni: Asi jsi se nesetkal s zadnym novym nebo kvalitnim LCD a opakujes jen to, co pisou vsude v casopisech. ( pokud se pletu, tak se omlouvam) Pokud LCD nebezi v nativnim rozliseni, tak ano, obraz je horsi, ale ne tak aby to byla nejaka tragedie. A kolik je dneska her s 800x600?? Naprosty minimum.
P.S. Z obchodu jsem vysel s LCD v podpazdi... 8-) ( coz by u tunu vazici 19ky CRT, obavam se, neslo tak jednoduse... :wink:
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
AI
Nováček
Nováček

Příspěvek od AI »

Člověče,rozdíl pro hráče je znát zejména při hře,která se odehrává na tmavém pozadí. Zde jsou mnohem hůře rozpoznatelné detaily,které můžou míti vliv na hru. Možná je to pro někoho nepodstatné,,ale pro někoho možná také ne. Máme v práci/jak už jsem napsal 3 LCD a 14 CRT/. Jestliže jsi viděl 19 CRT EIZO T 766,tak opravdu nechápu ,jakou záclonu jsi tam viděl :) .
19 CRT EIZO T766 je naprosto špičková. No, zrovna jsem četl v Levelu o nějaké dobré hře,která podporuje pouze rozlišení 640x480. Přeji ti tvé LCD. Já zatím zůstanu u CRT EIZO.....má své výhody. Snad až OLED.
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

AI píše:Člověče,rozdíl pro hráče je znát zejména při hře,která se odehrává na tmavém pozadí. Zde jsou mnohem hůře rozpoznatelné detaily,které můžou míti vliv na hru. Možná je to pro někoho nepodstatné,,ale pro někoho možná také ne. Máme v práci/jak už jsem napsal 3 LCD a 14 CRT/. Jestliže jsi viděl 19 CRT EIZO T 766,tak opravdu nechápu ,jakou záclonu jsi tam viděl :) .
19 CRT EIZO T766 je naprosto špičková. No, zrovna jsem četl v Levelu o nějaké dobré hře,která podporuje pouze rozlišení 640x480. Přeji ti tvé LCD. Já zatím zůstanu u CRT EIZO.....má své výhody. Snad až OLED.
Ja nerikam ze T766 je spatna, je to jedna z nejlepsch ( ne-li nejlepsi) CRT 19ka. Super obraz a hromada nastaveni. Ale jak rikam, vedle LCD mi prisel obraz ponekud nevyraznej.
Kazdopadne ti to CRT taky preju 8-) Tak jako tak, oba mame Eizo a to znamena to nejlepsi, at uz CRT nebo LCD.
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“