Ptam se tech chudaku kteri slysi bohuzel i ty vysoke frekvence.
Nebo takovy disk neexistuje?
A jak je to s tema flujdnima loziskama - to maj vsechny novy disky nebo ne?A kdyztak ktery loziska nepiskaj ?
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=3560cherson píše:Hledam tichy disk 40GB nebo i80GB ktery by nepiskal (tim myslim tu frenvenci 17kHz)(vubec mi nevadi kdyz cte a zapisuje) . I kdyz se bude 2roky pouzivat . Mam doma 2 disky a neda se to vydrzet. Z toho WD ktery zacal piskat bohuzel uz za necely 1 mesic![]()
Ptam se tech chudaku kteri slysi bohuzel i ty vysoke frekvence.![]()
A jak je to s tema flujdnima loziskama - to maj vsechny novy disky nebo ne?A kdyztak ktery loziska nepiskaj ?

Sem se spletl..sorry...tady je to správněOrbithek píše:http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=3560cherson píše:Hledam tichy disk 40GB nebo i80GB ktery by nepiskal (tim myslim tu frenvenci 17kHz)(vubec mi nevadi kdyz cte a zapisuje) . I kdyz se bude 2roky pouzivat . Mam doma 2 disky a neda se to vydrzet. Z toho WD ktery zacal piskat bohuzel uz za necely 1 mesic![]()
Ptam se tech chudaku kteri slysi bohuzel i ty vysoke frekvence.![]()

To teda NEZPOMALUJE. Jedině když kopírují mezi sebou. Kdo tvrdí opak, nemá pravdu a akorát ostatní mate.Wizzard píše:Q: Nezpomaluje slabý disk silnejší jen přítomností na kšandě ? Ten slabej jede v PIO4 ten silnej je UDMA5.
A: NEzpomaluje !!! Každý disk pojede na svém maximu.
Toto som sa dočítal vo FAQ a zdá sa mi to ako blbosť, predsa celý IDE kanál beží len na pomalšom režime, aspoň doteraz to tak všetci hovorili

To už dneska tak úplně neplatí.de Albi píše:Pokuď hledáš tichej disk tak ber Seagata. Možná nejsou nejvýkonější ale určitě nejtišší. Přeborník v hluku bude myslím Maxtor...

si myslim taky... JBcko mam... a poznal bych svuj komp i poslepuButch píše:To už dneska tak úplně neplatí.de Albi píše:Pokuď hledáš tichej disk tak ber Seagata. Možná nejsou nejvýkonější ale určitě nejtišší. Přeborník v hluku bude myslím Maxtor...
Pokud chceš tichý disk, tak si kup Hitachi.![]()
Hitachi jsou tišší než Seagate a výkonější i cenově lepší.

Sefe Hitachi je skoro byvaly IBM (jedny z nej HDD) ne novej vyrobce...cherson píše:Diky za tipy.
Este se rozhodnu mezi Hitachi a Barracudou V. I kdyz se mi zda Hitachi jako celkem Novej vyrobce...Takze vidim spise tu Baracudu V (40GB,2MB,7200ot.)
Na toto se nejak nedostala odpoved:jak je to s tema flujdnima loziskama - to maj vsechny novy disky nebo ne?A kdyztak ktery loziska nepiskaj ?

Fluidní by neměly pískat. Jak je to u nových WD, které by už měli mít fluidní, nevím.cherson píše:Diky za tipy.
Este se rozhodnu mezi Hitachi a Barracudou V. I kdyz se mi zda Hitachi jako celkem Novej vyrobce...Takze vidim spise tu Baracudu V (40GB,2MB,7200ot.)
Na toto se nejak nedostala odpoved:jak je to s tema flujdnima loziskama - to maj vsechny novy disky nebo ne?A kdyztak ktery loziska nepiskaj ?

Už i některý WD JB mají fluidní ložiska, třeba já beru 800JB a za poslední 3týdny vždicky přišly s flujdama.Butch píše: Fluidní by neměly pískat. Jak je to u nových WD, které by už měli mít fluidní, nevím.
Hlavně neber WD JB ty fluidní nemají a pískají jako svi*e, i když jsou jinak v pořádku.
Pak když začnou odcházet, tak pískají ještě víc(taková domácí cirkulárka).
S Hitachi jsem naprosto spokojen, zatím. Člověk nikdy neví.

Maxtory mají hlasitý seek, ale Cherson psal, že to mu nevadí. Hlavně ho štvalo pískání WD. A Maxtory teda v žádném případě nepískaj, mají fluidní ložiska (BTW, přišli s nimi jako první). A co se týče toho seeku, tak se to dá stlumit pomocí AAM.icu píše:No jestli ti de o hluk tak maxtor fakt neber

Mno jestli jsou cenove lepsi to nevim... Zatim jsem je videl jako nejdrazsi:) Ale mam ho taky...Butch píše:To už dneska tak úplně neplatí.de Albi píše:Pokuď hledáš tichej disk tak ber Seagata. Možná nejsou nejvýkonější ale určitě nejtišší. Přeborník v hluku bude myslím Maxtor...
Pokud chceš tichý disk, tak si kup Hitachi.![]()
Hitachi jsou tišší než Seagate a výkonější i cenově lepší.