Chci tichy disk - jaky to je?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

cherson
Začátečník
Začátečník

Chci tichy disk - jaky to je?

Příspěvek od cherson »

Hledam tichy disk 40GB nebo i80GB ktery by nepiskal (tim myslim tu frenvenci 17kHz)(vubec mi nevadi kdyz cte a zapisuje) . I kdyz se bude 2roky pouzivat . Mam doma 2 disky a neda se to vydrzet. Z toho WD ktery zacal piskat bohuzel uz za necely 1 mesic :x
Ptam se tech chudaku kteri slysi bohuzel i ty vysoke frekvence. :sad:
Nebo takovy disk neexistuje?

A jak je to s tema flujdnima loziskama - to maj vsechny novy disky nebo ne?A kdyztak ktery loziska nepiskaj ?
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Chci tichy disk - jaky to je?

Příspěvek od Orbithek »

cherson píše:Hledam tichy disk 40GB nebo i80GB ktery by nepiskal (tim myslim tu frenvenci 17kHz)(vubec mi nevadi kdyz cte a zapisuje) . I kdyz se bude 2roky pouzivat . Mam doma 2 disky a neda se to vydrzet. Z toho WD ktery zacal piskat bohuzel uz za necely 1 mesic :x

A jak je to s tema flujdnima loziskama - to maj vsechny novy disky nebo ne?A kdyztak ktery loziska nepiskaj ?
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=3560
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Wizzard
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wizzard »

Q: Nezpomaluje slabý disk silnejší jen přítomností na kšandě ? Ten slabej jede v PIO4 ten silnej je UDMA5.
A: NEzpomaluje !!! Každý disk pojede na svém maximu.

Toto som sa dočítal vo FAQ a zdá sa mi to ako blbosť, predsa celý IDE kanál beží len na pomalšom režime, aspoň doteraz to tak všetci hovorili :wink:
Obrázek
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Chci tichy disk - jaky to je?

Příspěvek od Orbithek »

Orbithek píše:
cherson píše:Hledam tichy disk 40GB nebo i80GB ktery by nepiskal (tim myslim tu frenvenci 17kHz)(vubec mi nevadi kdyz cte a zapisuje) . I kdyz se bude 2roky pouzivat . Mam doma 2 disky a neda se to vydrzet. Z toho WD ktery zacal piskat bohuzel uz za necely 1 mesic :x

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=3560
Sem se spletl..sorry...tady je to správně
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=3558 :roll:
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Wizzard píše:Q: Nezpomaluje slabý disk silnejší jen přítomností na kšandě ? Ten slabej jede v PIO4 ten silnej je UDMA5.
A: NEzpomaluje !!! Každý disk pojede na svém maximu.

Toto som sa dočítal vo FAQ a zdá sa mi to ako blbosť, predsa celý IDE kanál beží len na pomalšom režime, aspoň doteraz to tak všetci hovorili :wink:
To teda NEZPOMALUJE. Jedině když kopírují mezi sebou. Kdo tvrdí opak, nemá pravdu a akorát ostatní mate.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Pokuď hledáš tichej disk tak ber Seagata. Možná nejsou nejvýkonější ale určitě nejtišší. Přeborník v hluku bude myslím Maxtor... :wink:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

de Albi píše:Pokuď hledáš tichej disk tak ber Seagata. Možná nejsou nejvýkonější ale určitě nejtišší. Přeborník v hluku bude myslím Maxtor... :wink:
To už dneska tak úplně neplatí.
Pokud chceš tichý disk, tak si kup Hitachi. :)
Hitachi jsou tišší než Seagate a výkonější i cenově lepší.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Butch píše:
de Albi píše:Pokuď hledáš tichej disk tak ber Seagata. Možná nejsou nejvýkonější ale určitě nejtišší. Přeborník v hluku bude myslím Maxtor... :wink:
si myslim taky... JBcko mam... a poznal bych svuj komp i poslepu :D jednu barcu 7200.7 taky mam, seek u ni obcas zaslechnu... priste beru hitachi... (ted nebylo...)
cherson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cherson »

Diky za tipy.
Este se rozhodnu mezi Hitachi a Barracudou V. I kdyz se mi zda Hitachi jako celkem Novej vyrobce...Takze vidim spise tu Baracudu V (40GB,2MB,7200ot.)
Na toto se nejak nedostala odpoved:jak je to s tema flujdnima loziskama - to maj vsechny novy disky nebo ne?A kdyztak ktery loziska nepiskaj ?
messinger
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od messinger »

cherson píše:Diky za tipy.
Este se rozhodnu mezi Hitachi a Barracudou V. I kdyz se mi zda Hitachi jako celkem Novej vyrobce...Takze vidim spise tu Baracudu V (40GB,2MB,7200ot.)
Na toto se nejak nedostala odpoved:jak je to s tema flujdnima loziskama - to maj vsechny novy disky nebo ne?A kdyztak ktery loziska nepiskaj ?
Sefe Hitachi je skoro byvaly IBM (jedny z nej HDD) ne novej vyrobce...

A myslym ze fluidy ma vetsina, akorat WD mel s nima nejaky problemy...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

cherson píše:Diky za tipy.
Fluidní by neměly pískat. Jak je to u nových WD, které by už měli mít fluidní, nevím.

Hlavně neber WD JB ty fluidní nemají a pískají jako svi*e, i když jsou jinak v pořádku.
Pak když začnou odcházet, tak pískají ještě víc(taková domácí cirkulárka).

S Hitachi jsem naprosto spokojen, zatím. Člověk nikdy neví.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Ja bych taky doporucil Hitachi. Mel jsem nekolik disku IBM a musim rici, ze jsem nemel nikdy zadne problemy. Posledni disk co jsem prodal byl 80GB a u kamarada maka jako hodinky. Jinak Hitachi nedavno vstoupila do vyroby disku IBM a myslim, ze to jen prospelo. :roll:
:-)
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Butch píše: Fluidní by neměly pískat. Jak je to u nových WD, které by už měli mít fluidní, nevím.

Hlavně neber WD JB ty fluidní nemají a pískají jako svi*e, i když jsou jinak v pořádku.
Pak když začnou odcházet, tak pískají ještě víc(taková domácí cirkulárka).

S Hitachi jsem naprosto spokojen, zatím. Člověk nikdy neví.
Už i některý WD JB mají fluidní ložiska, třeba já beru 800JB a za poslední 3týdny vždicky přišly s flujdama.

Já doporučuju Samsung - mám 3 měsíce a zatím je OK.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
icu
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Maxtor

Příspěvek od icu »

No jestli ti de o hluk tak maxtor fakt neber :)
...
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Maxtor

Příspěvek od Spectral »

icu píše:No jestli ti de o hluk tak maxtor fakt neber :)
Maxtory mají hlasitý seek, ale Cherson psal, že to mu nevadí. Hlavně ho štvalo pískání WD. A Maxtory teda v žádném případě nepískaj, mají fluidní ložiska (BTW, přišli s nimi jako první). A co se týče toho seeku, tak se to dá stlumit pomocí AAM.
Nejlepší volba je dnes Hitachi. Nepískají, seek je tichý, navíc dále tlumitelný přes AAM, a jen tak mimochodem jsou taky nejrychlejší :wink:
Veterán
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Butch píše:
Mno jestli jsou cenove lepsi to nevim... Zatim jsem je videl jako nejdrazsi:) Ale mam ho taky... 8-)
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
Frost
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frost »

Pokud ti nevadi seekovani tak kup rozhodne maxtor. Pokud ale chces ultra tichej tak kup seegejta, ale dej bacha na vyber, jsou v nich rozdili. Hitachi jsem mel tu cest slyset a rozhodne se nevyrovna v tichosti maxtoru v klidu nebo seegejtu v klidu.
PC1:Intel i5 2500K@5GHz 1.38V watercooled Cawedog Zouy 2, Gigabyte Z68XP-UD5, Kingston 2x4Gb 1600MHz 9@8.9.9.28 1.65V, ZOTAC GTX560Ti AMP GPU 1000MHz 1.05V /MEM 4800MHz watercooled Laing DDC 3.2 with XSPC TOP |Crucial M4 SSD 128Gb|1x WD RED 3Tb 7200Rpm 64Mb, Samsung 2Tb 32Mb watercooled|NEC 3551A | NEC 20WGX2 PRO 20" | Chieftec BX-02B-B-SL | Seasonic X-760 | Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 | Genius SW-HF 5.1 5000 | Dolby Keyboard |
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Ja zastavam nazor ze Maxtory a WD sou nejvetsi cirkularky.
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Tornquist píše:Ja zastavam nazor ze Maxtory a WD sou nejvetsi cirkularky.
A kolik současných Maxtorů jsi měl? Do cirkulárky mají daleko, v klidu jsou totiž neslyšitelné. A seek je prostě takové chroupání disku, aspoň víš, že pracuje :wink:
Zato WD bez přestání sviští a piští. Takže asi tak :-D
Veterán
mR_nEo
Nováček
Nováček

Příspěvek od mR_nEo »

Jaky mate zkusenosti s tichosti SATA disku? Mel sem tu cest se 120GB verzi SATA Seagate a to sem neveril vlastnim usim jaka to je freza. Myslel sem, ze Seagate je roxor na tichost, ale SATA se jim teda chrube nepovedlo. 160GB SATA Maxtor je na tom uplne stejne. Samozrejme nemluvim o klidovym stavu, to jsou disky potichu, ale kdyz zapisuji nebo ctou, to je hruza. Chtel bych si SATA disk poridit (kapacita nad 120GB), ale nechci rozhodne disk, kterej bude jakkoliv slyset. Oba disky, co mam v podpisu nejsou slyset vubec, takze bych rad udrzel tento standard ;).
Procesor: AMD Athlon XP Barton 2500+@3200+ (200x11, 1.7V), Vodní chlazení: AQX3000P 1+2, Deska: Soltek SL-75FRN2-RL, Paměť: 2x256MB Samsung 400Mhz, Disky: HDD Seagate ST360021A 60GB & ST3120024A 120GB, Grafika: Original ATI Radeon 9500@Pro 64MB 128bit 275/270@390/320, TV karta: Hercules Smart TV Stereo, Monitor: AOC 7Glr+, DVDčko: Toshiba 1712, Palírna: CD-RW TEAC CD-W552E, Case: Big Tower, Zdroj: ThermalTake Silent PurePower 420W
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“