Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+ICH5R)
Moderátor: Eddward
- Joži
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
V ramci testu jsem Celera 1,7 (willamette) na P4P800 v pohode provozoval, sice se divim ze ho deska neodmítla s hlaškou "tenhle šrot ?? to si delas srandu, ne ?", ale šlapalo vše o.k.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Joži
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Joži
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
P4P800 a regulacia otacok
to sa na tej doske da regulovat len vetrak CPU
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Rekl bych, ze jo. Přes Qfan mas moznost regulovat akorat vetrak na chladiči pro CPU...
Ono je to asi stejne jedno, protoze vetraky pridavany do skrine stejne mívaj TC a točí se na minimalnich otačkach (kdyz človek nezvolí nejakej vrtulník)
Ono je to asi stejne jedno, protoze vetraky pridavany do skrine stejne mívaj TC a točí se na minimalnich otačkach (kdyz človek nezvolí nejakej vrtulník)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Joži
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Slušnej chladak, kterej neni temer slyšet stoji asi 250,- (arctic cooling), takze v tomhle bych opravdu nevidel problem, ty vetraky nejsou temer slyšet a jsou za pul darma.
To je takovej problem si ho koupit ?
On se "vrtí" na nejakych 1700 otačkach, kdyz je jo vedro, tak jde ke 2000 - to by byl celkem nesmysl to jeste regulovat pres Qfan, reguluje se sám Tak si nejaky takovy porid (jsou jich všude mraky) a máš klid.
To je takovej problem si ho koupit ?
On se "vrtí" na nejakych 1700 otačkach, kdyz je jo vedro, tak jde ke 2000 - to by byl celkem nesmysl to jeste regulovat pres Qfan, reguluje se sám Tak si nejaky takovy porid (jsou jich všude mraky) a máš klid.
- Joži
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Joži
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Wiruz
- Pokročilý
no tak si regulator udelaj, nebo kup, stoji 99KC bez DPH od primecooleru jako redukce meci MB a fan (neco na zpusob FAN MATE 1 od zalmanu) maj ho treba v tnt rade a umi regulovat napeti 12-5V
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
- Vankart
- Nováček
-
Ahoj všem,mám jeden problém,kterej mě sice moc netrápí,ale nebránil bych se tomu,kdybych té věci přišel na kloub.Mám víše zniňovanou desku a v ní grafiku Asus V9570 TD FX 5700 256 MB,procesor P4 2,4@3,1,OS XP prof.SP2.Při spuštění 3D Marku jede vše v poho,ale v okamžiku naistalování jakéhokoli twekovacího programu na grafiku(Riva tuner,Power strip) a zvětšeni frekvence jádra a paměti mi mi FBS v 3D Marku spadne.V mistech,kde to ukazovalo i 300 FBS mam najednou padesát.Napěti AGP slotu mám zamkli na 66/33.Po odistalováni vyše zninovaných programu vše jede zase v poho.Nejde mi prostě natunit grafika.Jede to sice good,ale když je ta možnost tak proč ne že... Kdyby jste nekdo náhodou věděl co stím byl bych velmi zauzlován .THX
- marvel
- Nováček
tak nevim na co se ptas. Budto nemas moc dobrej kousek GPU a proto nejde taktovat, nebo je spatne chlazena grafika nebo taky case. Tezko ti nekdo pomuze, kdyz napises, ze ti to jenom nejde tunit.
AMD athlon64 1800Mhz@2300;Ati radeon x800 GTO 400@550 core 980@1000Mhz DDR saphire;DFI infiinity ultra; RAM 2x512MB corsair 400Mhz; bedna- Asus a noname 350 W zdroj
- Nvidia fanda
- Začátečník
-
Re:Vankart.
Zdar.Pokuď tě chápu jede ti vše dobře a v 3D Marku2003 máš řekněmě plácnu 300FPS,ale pak nějakým takovacím sw ji nataktuješ o něco a výkon ti spadne dolů?Neboly tam kde si měl zhruba 300FPS jich máš teď po nataktování mnohem víc?A po odinstalování programků na taktění máš zas super výkon?
JE to jasný máš FXko od ASUSE a ty nejdou s novějšímy ovladačema taktovat,nebo pozor,jdou ale spadne ti pak znatelně výkon.Buď bys tam musel flashnout bios z jiné karty samozřejmě se stejným čipem atd ale jiného výrobce např.plácnu stejný Leadtek a nebo použij řadu tuším-že 50od Nvidie nainstaluj je apokuď ti tam nezbyde něco z těch nových ovladačů co by mohlo vadit nainstaluj takt.program a můžeš taktovat bez zpomalovaní.
Ale pro info.S tak starýma ovladačema řady 50 ti nemusejí jet všechny ,novější hry korektně,výkon bude o něco nišší než s ovladačema řady 60-nejlepší jsou asi 61.77,ale takotovat v řadě 50 můžeš a nezpomalý se ti to budeš mít o nějaké fps víc než když taktit nebudeš.
Takovou píč.... a píšu to dlouhý jak román.Doufám že to je alespoň trošku srozumitelný.Zatím...
Zdar.Pokuď tě chápu jede ti vše dobře a v 3D Marku2003 máš řekněmě plácnu 300FPS,ale pak nějakým takovacím sw ji nataktuješ o něco a výkon ti spadne dolů?Neboly tam kde si měl zhruba 300FPS jich máš teď po nataktování mnohem víc?A po odinstalování programků na taktění máš zas super výkon?
JE to jasný máš FXko od ASUSE a ty nejdou s novějšímy ovladačema taktovat,nebo pozor,jdou ale spadne ti pak znatelně výkon.Buď bys tam musel flashnout bios z jiné karty samozřejmě se stejným čipem atd ale jiného výrobce např.plácnu stejný Leadtek a nebo použij řadu tuším-že 50od Nvidie nainstaluj je apokuď ti tam nezbyde něco z těch nových ovladačů co by mohlo vadit nainstaluj takt.program a můžeš taktovat bez zpomalovaní.
Ale pro info.S tak starýma ovladačema řady 50 ti nemusejí jet všechny ,novější hry korektně,výkon bude o něco nišší než s ovladačema řady 60-nejlepší jsou asi 61.77,ale takotovat v řadě 50 můžeš a nezpomalý se ti to budeš mít o nějaké fps víc než když taktit nebudeš.
Takovou píč.... a píšu to dlouhý jak román.Doufám že to je alespoň trošku srozumitelný.Zatím...
- Vankart
- Nováček
-
[quote="Nvidia fanda"]Re:Vankart.
Zdar.Pokuď tě chápu jede ti vše dobře a v 3D Marku2003 máš řekněmě plácnu 300FPS,ale pak nějakým takovacím sw ji nataktuješ o něco a výkon ti spadne dolů? A po odinstalování programků na taktění máš zas super výkon?
Čau ,je to přesně tak jak píšeš.Po nataktovaní jde výkon citelně dolů,po odinstalaci SW je to zase v poho.Takže pokud jsem to pochopil,je to ovladačena.
A THX za odpověď.
Zdar.Pokuď tě chápu jede ti vše dobře a v 3D Marku2003 máš řekněmě plácnu 300FPS,ale pak nějakým takovacím sw ji nataktuješ o něco a výkon ti spadne dolů? A po odinstalování programků na taktění máš zas super výkon?
Čau ,je to přesně tak jak píšeš.Po nataktovaní jde výkon citelně dolů,po odinstalaci SW je to zase v poho.Takže pokud jsem to pochopil,je to ovladačena.
A THX za odpověď.
- macek
- Nováček
-
Asus P4C800 E Deluxe a paměti
Ahojte všichni. Měl bych dotaz. Mám tuhle desku a paměť kingmax 256 MB / 333 . Deska mi ale při náběhu biosu hlásí , že paměť běží na 266. Díval jsem se do biosu a je tam jakýsi AI oveclocking. Když ho ale změním na manuál, jak píšou v manuálu, tak mi dovolí nastvit ručně kmitočet pro paměti, ale dává mi na výběr jen Auto a 266. Na vyšší hodnoty se dostanu jen když měním FSB procesoru ze 100 ( mám P4 1800 ) na vyšší hodnotu.Znamená to tedy, že tahle deska neumí asynchronně sběrnici pamětí ?
Dík
Dík
- Joži
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Joži
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Len doplnim ze rovnaka situacia bola aj pri strasich i845/PE a novsej i848 ....... je to pomerne znama "vlastnost" cipovych sad od firmy intel....Sentenced píše:Jak už tady bylo nekolikrat řečeno (pro i865PE, i875P), tak pri pouziti P4 pro FSB 100 jedou pameti maximalne na 266.. Víc jedine pri OC.
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163