zivotnost notebooku
Moderátor: Don
- ferryman
- Nováček
-
zivotnost notebooku
Zdar,
skodi podla vas notebooku provoz cca 12 hodin denne s elektricke site?
Nekde som cital ze notebooky nie su stavane na nonstop prevadzku.
Planujem pouzivat notebook ako nahradu stolneho pc, tak sa chcem spytat,
co je na tom pravdy.
Trpi takouto prevadzkou zivotnost notebooku?
Este nieco, rada od asusu m6000 sa vraj strasne prehrieva, mate s tym niekto skusenosti? Aka je normalna teplota procesora v notebooku, aby vydrzal dlhsie ako tie 3 roky:-) Myslim fyzicku zivotnost, je mi jasne ze v tej dobe to uz bude sunt.
Moc dik
skodi podla vas notebooku provoz cca 12 hodin denne s elektricke site?
Nekde som cital ze notebooky nie su stavane na nonstop prevadzku.
Planujem pouzivat notebook ako nahradu stolneho pc, tak sa chcem spytat,
co je na tom pravdy.
Trpi takouto prevadzkou zivotnost notebooku?
Este nieco, rada od asusu m6000 sa vraj strasne prehrieva, mate s tym niekto skusenosti? Aka je normalna teplota procesora v notebooku, aby vydrzal dlhsie ako tie 3 roky:-) Myslim fyzicku zivotnost, je mi jasne ze v tej dobe to uz bude sunt.
Moc dik
- Io
- Začátečník
No mně by zajímalo, jestli nb víc škodí vypnutí nebo deset hodin provozu v kuse navíc
Když budeš používat pořád procák, neublíží mu to. Věř mi, že poločas rozpadu křemíku je mnohokrát delší než doba naší civilizace
Pokud si koupíš procák, kterej bude hřát (nějaký celerony d nebo jiný pseudo mobilní procesory), bude se víc točit (imrwere) větrák.. na druhou stranu na klacláčský věci (psaní semetrálek, programování) je to ok.
Když budeš používat pořád procák, neublíží mu to. Věř mi, že poločas rozpadu křemíku je mnohokrát delší než doba naší civilizace
Pokud si koupíš procák, kterej bude hřát (nějaký celerony d nebo jiný pseudo mobilní procesory), bude se víc točit (imrwere) větrák.. na druhou stranu na klacláčský věci (psaní semetrálek, programování) je to ok.
- K!ll3r
- Středně pokročilý
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ferryman
- Nováček
-
nene, cital som to na diskusnom fore overclocking.cz.
ze vraj je o tom zmienka aj v manualoch ku notebookom, ze nie su urcene na nonstop prevadzku.
ku tomu asusu M6000, mnohy uzivatelia hlasili teplotu procesoru(pentium M Dothan) az 90C, -> servis asusu ze to je normalna prevadzka.
Co vi na to?
nejake ine skusenosti?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no však přece u toho nebudeš sedět 24/7, já NB v podstatě nevypínám, ale když na něm nedělám, tak sklapnu víko a NB chrápeferryman píše:nene, cital som to na diskusnom fore overclocking.cz.
ze vraj je o tom zmienka aj v manualoch ku notebookom, ze nie su urcene na nonstop prevadzku.
co se týče té teploty, tak 90 se mi nezdá rozumná provozní teplota, s tím bych poslal servis Asusu někam
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Dony
- Středně pokročilý
- kuavik
- Mírně pokročilý
- Necroman
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zátěž
No já nechávám na notebooku přes den běžet SETI a odpoledne na něm pracuju, surfuju, programuju... Podle mě, pokud vydrží větráček a neucpe se nějakým marastem, tak by měl notebook vydržet dlouho, pokud je provozován v normálních podmínkách.
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW