zivotnost notebooku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
ferryman
Nováček
Nováček

zivotnost notebooku

Příspěvek od ferryman »

Zdar,

skodi podla vas notebooku provoz cca 12 hodin denne s elektricke site?
Nekde som cital ze notebooky nie su stavane na nonstop prevadzku.
Planujem pouzivat notebook ako nahradu stolneho pc, tak sa chcem spytat,
co je na tom pravdy.

Trpi takouto prevadzkou zivotnost notebooku?

Este nieco, rada od asusu m6000 sa vraj strasne prehrieva, mate s tym niekto skusenosti? Aka je normalna teplota procesora v notebooku, aby vydrzal dlhsie ako tie 3 roky:-) Myslim fyzicku zivotnost, je mi jasne ze v tej dobe to uz bude sunt.

Moc dik
Io
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Io »

No mně by zajímalo, jestli nb víc škodí vypnutí nebo deset hodin provozu v kuse navíc :wink:
Když budeš používat pořád procák, neublíží mu to. Věř mi, že poločas rozpadu křemíku je mnohokrát delší než doba naší civilizace :-)
Pokud si koupíš procák, kterej bude hřát (nějaký celerony d nebo jiný pseudo mobilní procesory), bude se víc točit (imrwere) větrák.. na druhou stranu na klacláčský věci (psaní semetrálek, programování) je to ok.
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

ja myslim ze to neskodi , ale v ntb jsem zacatecnik :) , me bezi ntb zatim 10dni v kuse nechavam ho online i prez noc..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

neškodí, klídek :wink: zřejmě poplašná zpráva (TV Nova nebo nějaké kvalitní periodikum?)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
ferryman
Nováček
Nováček

Příspěvek od ferryman »

:)
nene, cital som to na diskusnom fore overclocking.cz.
ze vraj je o tom zmienka aj v manualoch ku notebookom, ze nie su urcene na nonstop prevadzku.

ku tomu asusu M6000, mnohy uzivatelia hlasili teplotu procesoru(pentium M Dothan) az 90C, -> servis asusu ze to je normalna prevadzka.
Co vi na to?
nejake ine skusenosti?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

ferryman píše:nene, cital som to na diskusnom fore overclocking.cz.
ze vraj je o tom zmienka aj v manualoch ku notebookom, ze nie su urcene na nonstop prevadzku.
no však přece u toho nebudeš sedět 24/7, já NB v podstatě nevypínám, ale když na něm nedělám, tak sklapnu víko a NB chrápe

co se týče té teploty, tak 90 se mi nezdá rozumná provozní teplota, s tím bych poslal servis Asusu někam :wink:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

dlouhej provoz ntebooku v zadnym pripade nevadi (leda ze bys ho mel 24 hodin vytizenej nekde zaborenej v perine, kde by se nemohl chladit, ale to by se nelibilo zadnymu pocitaci)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

ja v praci jedu na notesu 8hodin kazdy den, obcas se zapne vetracek, vyluftuje teplo takze to naprosto v pohode uchladi, nevim jak je to pri plne zatezi, ale u kancelarskych aplikaci v poho :)
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Necroman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zátěž

Příspěvek od Necroman »

No já nechávám na notebooku přes den běžet SETI a odpoledne na něm pracuju, surfuju, programuju... Podle mě, pokud vydrží větráček a neucpe se nějakým marastem, tak by měl notebook vydržet dlouho, pokud je provozován v normálních podmínkách.
So sayeth the Wise Alaundo
ASUS P5K Deluxe WiFi | Intel Core2Quad Q9300 + Noctua NH-U12F | Patriot 4GB DDR2 800MHz CL4 | Sapphire AMD Radeon HD7770 1024MB GDDR5 | OCZ Agility 3 120GB + WD Blue 640GB | Cooler Master Centurion 534 Light | Enermax Liberty 500W DXX | Samsung SM 226BW
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“