Jaký monitor 19" CRT okolo 6000?
Moderátor: maXXmilian
- Vilibald III.
- Nováček

Mám Hyundai F910
Doma mám Hyundai F910 už půl roku. V práci máme Aoc 17Glr. Na jiných pracovištích ADI. Můj Hyundai má velice hezký obraz a v porovnání s AOC nebo ADI je lepší. Jenže není AOC jako AOC. Kup si "Ačkovou" řadu. Je fakt dobrá. Když si ještě v krámě budeš moc vybrat z dvou či tří kousků, nebude to mít chybu. Zda vydrží či nevydrží je otázka. Můj domácí Hyundai F910 mi začíná po půl roce zlobit.
ASUS P4P800 SE, P4 2,8GHz/800MHz/HT, ATI 9500PRO, DDR 1024MB, HD 160/7200/8 Seagate, Hyundai F910,
- Vilibald III.
- Nováček

Ještě bych zvažoval jednu maličkost
Rád bych doplnil svůj předchozí příspěvek o určitou zkušenost.
Reklamoval jsem svůj monitor Hyundai F910. Do dvou dnů mi domů přišel jiný a já zabalil svůj, nalepil na něj štítek pro odeslání a objednal si domů firmu PPL. Ta přijela, já jí dal monitor a hotovo. Nikam jsem nemusel. Vše jsem vyřídil od stolu a stále mohl na PC pracovat.
Závěr: Při koupi monitoru bych si zjistil, jaké firma poskytuje záruční podmínky a servis. Můj je do jednoho roku výměnou kusu za kus a další dva roky klasická záruka. Jsem spokojen.
Reklamoval jsem svůj monitor Hyundai F910. Do dvou dnů mi domů přišel jiný a já zabalil svůj, nalepil na něj štítek pro odeslání a objednal si domů firmu PPL. Ta přijela, já jí dal monitor a hotovo. Nikam jsem nemusel. Vše jsem vyřídil od stolu a stále mohl na PC pracovat.
Závěr: Při koupi monitoru bych si zjistil, jaké firma poskytuje záruční podmínky a servis. Můj je do jednoho roku výměnou kusu za kus a další dva roky klasická záruka. Jsem spokojen.
ASUS P4P800 SE, P4 2,8GHz/800MHz/HT, ATI 9500PRO, DDR 1024MB, HD 160/7200/8 Seagate, Hyundai F910,
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Re: monitor 19" do 7000Kč
Mám doma asi 3 roky Targa 19110 Pro, coz je zrejme predchudce tohoto monitoru. Nevim presne nakolik se lisi od tohoto modelu, ale ten muj ma po 3 letech provozu kontrast i jas na plno a uz to nestaci. Obcas v nem zacne piskat. Prvi dva roky celkem spokojenost, ale ted uz se ho chci zbavit dokud jakztakz fungujefirst.indian píše:Poté se mi ale do ruk dostal časopis PCWORLD kde byl shodou okolností test 19" CRT monitorů do 24000! Samozřejmě byl vítězem testu monitor značky EIZO ale ten se nepohyboval v mojí cenově dostupné kategorii ale velmi mě zaujal monitor TARGA PEACOCK 19'' 19110-1 OSD TCO99 (5404,- Kč bez DPH)
který jsem si také koupilJeho parametry byly za dané peníze opravdu překvapující : obnovovací frekvence kterou používám je při 1280*1024=100Hz což je docela slušné!! Maximální rozlišení je sice pouze 1600*1200=85Hz ale v této cenové kategorii je to lepší průměr. S tímto monitorem jsem velmi spokojený (mam ho už asi 6 měsíců) a zatím se nevyskytli žádné chyby v obraze mohu ho velmi doporučit! ale při případné koupi si dejte pozor na velmi rozdílné ceny. V některých obchodech jsou ceny odlišné i o 2000Kč takže se vyplatí hledat!
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- kahi
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Alekk
- Začátečník

Můžu jenom souhlasit!!!Farin píše:Kecy, kecy, kecy od nezkusenych a zapsklych lidi, kteri prosazuji jen znacku. Mam uz 1.5 roku AOC 9Glr+ a nemuzu si stezovat. Jedu standardne na 1280x1024@85Hz a sedim u komplu cely rok prumerne tak 8 hodin denne a nemam sebemensi problem. Cena tohoto monitoru je nyni cca 4300 bez DPH. Ohledne Klr nemam vlastni zkusenost, avsak nekteri lide si jej chvali.
Barton2500+@3200+[11*220],EPOX 8RDA3+ rev.2.1 ,2xSegate SATA 80GB RAID-0,Western Digital 40GB,2x256MB DDR 400,PROLINK FX 5700,SB audigy2 PLATINIUM PRO,AOC 17K+.
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
sorry že se ptám tady. Můžu mít za 3kkč Targa Visionary V1995 C3 koupený 26.9.2001 často používaný. Ještě jsem ho neviděl ale docela bych ho bral. Na co bych si měl při koupi dát pozor, co zkusit a tak. kdyžtak piště přes SZ a odpovědi sem editnu aby se to nemíchalo. thx
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nekterym lidem proste staci ke stesti malo...Alekk píše:Můžu jenom souhlasit!!!Farin píše:Kecy, kecy, kecy od nezkusenych a zapsklych lidi, kteri prosazuji jen znacku. Mam uz 1.5 roku AOC 9Glr+ a nemuzu si stezovat. Jedu standardne na 1280x1024@85Hz a sedim u komplu cely rok prumerne tak 8 hodin denne a nemam sebemensi problem. Cena tohoto monitoru je nyni cca 4300 bez DPH. Ohledne Klr nemam vlastni zkusenost, avsak nekteri lide si jej chvali.
- future
- Začátečník

Byt je to hodne stara diskuse, presto pridam nejake poznatky, kdyby nekdo spetne listoval...
AOC nejsou spatne mnitory, ale jeste bohuzel zalezi na kusu, to je, ze muzes koupit spatny ale i dobry. KLr+ a GLr+ nema takrka zadne rozdily v parametrech, ale v provedeni obrazovky. KLr+ je proste profi monitor.
Rozhodne bych setril a koupil lepsi 19...ted z odstupem uz to neni problem.
Mezi dobre znacky rozhodne nepatri Targa - vlastni zkusenost a v zadnem pripade Belinea - ma problemy do dneska.
Dulezite je se divat na obnovovaci frekvenci - cim vetsi tim lepsi a na roztec bodu - cim mensi tim lepsi (0.20-0.25mm)
No a samozdrejme Jestli je to Flat, DynaFlat, Trinitron,....ale pozor DynaFlat je pouze smecko - pred obrazovku je lupa, ktera dela plochy dojem.
Nenapada me co dal sledovat u koupi CRT monitoru...
AOC nejsou spatne mnitory, ale jeste bohuzel zalezi na kusu, to je, ze muzes koupit spatny ale i dobry. KLr+ a GLr+ nema takrka zadne rozdily v parametrech, ale v provedeni obrazovky. KLr+ je proste profi monitor.
Rozhodne bych setril a koupil lepsi 19...ted z odstupem uz to neni problem.
Mezi dobre znacky rozhodne nepatri Targa - vlastni zkusenost a v zadnem pripade Belinea - ma problemy do dneska.
Dulezite je se divat na obnovovaci frekvenci - cim vetsi tim lepsi a na roztec bodu - cim mensi tim lepsi (0.20-0.25mm)
No a samozdrejme Jestli je to Flat, DynaFlat, Trinitron,....ale pozor DynaFlat je pouze smecko - pred obrazovku je lupa, ktera dela plochy dojem.
Nenapada me co dal sledovat u koupi CRT monitoru...
- wonknu
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: No,
Cau si to tady ctu,jak pomlouvate AOC.Ja mam AOC Spectrum 7Glr,1280x1024 umí na 85Hz,nizsi na 100Hz,maximum 1600x1200 pri 75Hz
Koupil sem ho v roce 1998 (7 let),stal tehdy 9000 a je furt v pohode.
Kazdej den jede 5-10 hodin,kontrast porad paradni,obraz necestuje,proste pohoda.Verim ze je to kus od kusu jiny.Doporucuju si monitor pred koupi nechat predvest,klidne ho nechat pul hodiny (pokud je to solidni obchod,vyhovi vám)
Koupil sem ho v roce 1998 (7 let),stal tehdy 9000 a je furt v pohode.
Kazdej den jede 5-10 hodin,kontrast porad paradni,obraz necestuje,proste pohoda.Verim ze je to kus od kusu jiny.Doporucuju si monitor pred koupi nechat predvest,klidne ho nechat pul hodiny (pokud je to solidni obchod,vyhovi vám)
Watercooled X2 5000+ BE,Brisbane (@3260MHz,1,350V, Asus M3A,Corsair XMS2,2×1GB,667/CL4,Watercooled Jetway 8800GT 512,WD Caviar 250GB SATA,WD Caviar 160GB SATA, LG GSA DVD-RW...Tagan EasyCon 380W
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus
Cooling : Zalman Reserator 1 Plus