pomoc s revizi E
- machine
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
pomoc s revizi E
o kolik min asi zere revize E oproti normalu a nesnizi se tim maximalni pretaktovani?? 
- Joži
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- marvel
- Nováček

Re: pomoc s revizi E
nezere nahodou stejne? akorat ze min topi. Pokud to tak nejni, opravte me plz. a s tim souvisi taktovani. Min hraje, tak by se teoreticky dal taktoval lipmachine píše:o kolik min asi zere revize E oproti normalu a nesnizi se tim maximalni pretaktovani??
AMD athlon64 1800Mhz@2300;Ati radeon x800 GTO 400@550 core 980@1000Mhz DDR saphire;DFI infiinity ultra; RAM 2x512MB corsair 400Mhz; bedna- Asus a noname 350 W zdroj
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: pomoc s revizi E
kedze procesory nekonaju ziadnu pracu tak zeru priblizne tolko kolko topiamarvel píše:nezere nahodou stejne? akorat ze min topi. Pokud to tak nejni, opravte me plz. a s tim souvisi taktovani. Min hraje, tak by se teoreticky dal taktoval lipmachine píše:o kolik min asi zere revize E oproti normalu a nesnizi se tim maximalni pretaktovani??
e revizia pri idle rezime zerie ovela menej no pri full load je tento rozdiel velmi maly ale je
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- _Honza_
- Nováček

-
- kuavik
- Mírně pokročilý

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- machine
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
z kolikatky jsi je oba taktoval?Digitaldoom píše:no měl sem tu čest si otestovat obě a revize E mi dokázala jet na 3,8Ghz s AC 4 Pro TC zatímco se stejným chladičem na revizi D jsem měl problémy i na 3,6Ghz![]()
ale spotřebu považuji za stejnou ... akorát ma jiný příkon jádra...tam je to v případě revE docela uzké min a max
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- machine
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- marvel
- Nováček

pomoc
takže rev. E je při má při Idle menší spotřebu(míň topí). Ale při max využ to není rozdíl? jak teda vysvětlíš, že se podle digitaldooma jde rev E pretocit o 0,2Ghz vic a je tedy při tom stabilnější?EGRES píše:pri zatazi je rozdiel cca 1C pri idle az 20C (ked je idle zere len polovicu toho co skorsie revizie)
AMD athlon64 1800Mhz@2300;Ati radeon x800 GTO 400@550 core 980@1000Mhz DDR saphire;DFI infiinity ultra; RAM 2x512MB corsair 400Mhz; bedna- Asus a noname 350 W zdroj
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: pomoc
stabilnější nevi...to spíš záleží na desce..CPU ti pujede stabilně klidně ovšem FSB se pohybuje už nad 1000Mhz tam bych viděl možný problémy u některých desek...ale moje Fic 865PE to zvládá na výbornoumarvel píše:takže rev. E je při má při Idle menší spotřebu(míň topí). Ale při max využ to není rozdíl? jak teda vysvětlíš, že se podle digitaldooma jde rev E pretocit o 0,2Ghz vic a je tedy při tom stabilnější?EGRES píše:pri zatazi je rozdiel cca 1C pri idle az 20C (ked je idle zere len polovicu toho co skorsie revizie)
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
+-200MHz moze byt aj kusova zalezitost >> mal som v rukach 3 kusy 3.0E D0 procakov > jeden nevedel ist ani 3.6, druhy behal do 3.75 ale nebolo to nejak extra stabilne (3.9 uz nestartoval) a tento co mam teraz vie nastartovat aj na 4GHz.... pri 3.75 mi bezi uz aj prime95 v pohode >30minut :D
vsetky tri boli SL7KB...
uz sa da kupit revizia E0 >> cakam kedy mi pojde popod ruky
E0 znizuje spotrebu pri idle vypinanim nepouzitych casti CPU > zato ma tak znizenu spotrebu pri idle > intel stiahol 4.0GHz prescott koli problemom s chladenim (asopn podla toho co som cital) tato revizia bola povodne robena, aby vedela chodit cez 4.0 GHz > mala by vediet lepsie taktovat, ale treba ratat tak s hranicou +300-500MHz oproti D0 vecsi problem je totiz ten procak uzivit (cez 4.0 zere tak, ze dokaze odpalit pwm na doskach) a uchladit (podla mojich prepoctov >150W@4.0GHz)
vsetky tri boli SL7KB...
uz sa da kupit revizia E0 >> cakam kedy mi pojde popod ruky
E0 znizuje spotrebu pri idle vypinanim nepouzitych casti CPU > zato ma tak znizenu spotrebu pri idle > intel stiahol 4.0GHz prescott koli problemom s chladenim (asopn podla toho co som cital) tato revizia bola povodne robena, aby vedela chodit cez 4.0 GHz > mala by vediet lepsie taktovat, ale treba ratat tak s hranicou +300-500MHz oproti D0 vecsi problem je totiz ten procak uzivit (cez 4.0 zere tak, ze dokaze odpalit pwm na doskach) a uchladit (podla mojich prepoctov >150W@4.0GHz)
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje
alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
- kuavik
- Mírně pokročilý

- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
mal som na mysli taktovane CPU... okrem toho som sa uz dlhsie pozeral na TDP novych CPU od intelu... odhad bol robeny na zaklade TDP 3.0GHz prescottu ktory ma 89W TDP >>>> zvysene napajanie o 10% a zvysena frakvencia o 33% mi vychadza, ze som sa dost preratal :) ale aj tak treba mat rezervu v chladeni
intel udava 115W pre 3.8GHz LGA775 prescott E0 (1.2875-1.4V)
intel udava 115W pre 3.8GHz LGA775 prescott E0 (1.2875-1.4V)
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje
alias psychopat v akcii....