pomoc s revizi E

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
machine
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

pomoc s revizi E

Příspěvek od machine »

o kolik min asi zere revize E oproti normalu a nesnizi se tim maximalni pretaktovani?? :)
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

nejde nahodou revizia E taktit este lepsie :?
marvel
Nováček
Nováček

Re: pomoc s revizi E

Příspěvek od marvel »

machine píše:o kolik min asi zere revize E oproti normalu a nesnizi se tim maximalni pretaktovani?? :)
nezere nahodou stejne? akorat ze min topi. Pokud to tak nejni, opravte me plz. a s tim souvisi taktovani. Min hraje, tak by se teoreticky dal taktoval lip
AMD athlon64 1800Mhz@2300;Ati radeon x800 GTO 400@550 core 980@1000Mhz DDR saphire;DFI infiinity ultra; RAM 2x512MB corsair 400Mhz; bedna- Asus a noname 350 W zdroj
Tommi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc s revizi E

Příspěvek od Tommi »

marvel píše:
machine píše:o kolik min asi zere revize E oproti normalu a nesnizi se tim maximalni pretaktovani?? :)
nezere nahodou stejne? akorat ze min topi. Pokud to tak nejni, opravte me plz. a s tim souvisi taktovani. Min hraje, tak by se teoreticky dal taktoval lip
kedze procesory nekonaju ziadnu pracu tak zeru priblizne tolko kolko topia
e revizia pri idle rezime zerie ovela menej no pri full load je tento rozdiel velmi maly ale je
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

pri zatazi je rozdiel cca 1C pri idle az 20C (ked je idle zere len polovicu toho co skorsie revizie)
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

no měl sem tu čest si otestovat obě a revize E mi dokázala jet na 3,8Ghz s AC 4 Pro TC zatímco se stejným chladičem na revizi D jsem měl problémy i na 3,6Ghz :oops:

ale spotřebu považuji za stejnou ... akorát ma jiný příkon jádra...tam je to v případě revE docela uzké min a max :)
_Honza_
Nováček
Nováček

Příspěvek od _Honza_ »

Vždyť spořeba a příkon je to samý ne tak co řešíte,že má stejnou spotřebu ale menší příkon jádra,to je blbost ne?
P43,0E,Msi Combo 915P,1GB dual chanel kingston 400 MHZ,Leadtek 6600GT,160 GB SATA WD,SONY DVD-RW,LCD SONY 17' SDM-HX73
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

_Honza_ píše:Vždyť spořeba a příkon je to samý ne tak co řešíte,že má stejnou spotřebu ale menší příkon jádra,to je blbost ne?
to si spatne pochopil, de o to kolik topi a jakou ma spotrebu :)
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

_Honza_ píše:Vždyť spořeba a příkon je to samý ne tak co řešíte,že má stejnou spotřebu ale menší příkon jádra,to je blbost ne?
špatně jsem se vyjádřil...rev E má při změně voltáže dost uzké max a min :) tajkhle jsem to myslel ... :oops:
machine
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od machine »

Digitaldoom píše:no měl sem tu čest si otestovat obě a revize E mi dokázala jet na 3,8Ghz s AC 4 Pro TC zatímco se stejným chladičem na revizi D jsem měl problémy i na 3,6Ghz :oops:

ale spotřebu považuji za stejnou ... akorát ma jiný příkon jádra...tam je to v případě revE docela uzké min a max :)
z kolikatky jsi je oba taktoval?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

machine píše:
z kolikatky jsi je oba taktoval?
Prescott 2,8Ghz 800FSB 1MB :)
machine
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od machine »

diky vsem :D
marvel
Nováček
Nováček

pomoc

Příspěvek od marvel »

EGRES píše:pri zatazi je rozdiel cca 1C pri idle az 20C (ked je idle zere len polovicu toho co skorsie revizie)
takže rev. E je při má při Idle menší spotřebu(míň topí). Ale při max využ to není rozdíl? jak teda vysvětlíš, že se podle digitaldooma jde rev E pretocit o 0,2Ghz vic a je tedy při tom stabilnější?
AMD athlon64 1800Mhz@2300;Ati radeon x800 GTO 400@550 core 980@1000Mhz DDR saphire;DFI infiinity ultra; RAM 2x512MB corsair 400Mhz; bedna- Asus a noname 350 W zdroj
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: pomoc

marvel píše:
EGRES píše:pri zatazi je rozdiel cca 1C pri idle az 20C (ked je idle zere len polovicu toho co skorsie revizie)
takže rev. E je při má při Idle menší spotřebu(míň topí). Ale při max využ to není rozdíl? jak teda vysvětlíš, že se podle digitaldooma jde rev E pretocit o 0,2Ghz vic a je tedy při tom stabilnější?
stabilnější nevi...to spíš záleží na desce..CPU ti pujede stabilně klidně ovšem FSB se pohybuje už nad 1000Mhz tam bych viděl možný problémy u některých desek...ale moje Fic 865PE to zvládá na výbornou :) žádné nestabilnosti sem nepozoroval :)
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

+-200MHz moze byt aj kusova zalezitost >> mal som v rukach 3 kusy 3.0E D0 procakov > jeden nevedel ist ani 3.6, druhy behal do 3.75 ale nebolo to nejak extra stabilne (3.9 uz nestartoval) a tento co mam teraz vie nastartovat aj na 4GHz.... pri 3.75 mi bezi uz aj prime95 v pohode >30minut :D

vsetky tri boli SL7KB...

uz sa da kupit revizia E0 >> cakam kedy mi pojde popod ruky

E0 znizuje spotrebu pri idle vypinanim nepouzitych casti CPU > zato ma tak znizenu spotrebu pri idle > intel stiahol 4.0GHz prescott koli problemom s chladenim (asopn podla toho co som cital) tato revizia bola povodne robena, aby vedela chodit cez 4.0 GHz > mala by vediet lepsie taktovat, ale treba ratat tak s hranicou +300-500MHz oproti D0 vecsi problem je totiz ten procak uzivit (cez 4.0 zere tak, ze dokaze odpalit pwm na doskach) a uchladit (podla mojich prepoctov >150W@4.0GHz)
kuavik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kuavik »

EGRES píše:......podla mojich prepoctov >150W@4.0GHz)
150W se mi zda trochu moc, protoze to by jinak musela byt sakra vysoka voltaz, podle me to ale ke 100W bude,
Toshiba P100-10P

******** http://www.kuavikphoto.zde.cz ********
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

na velky vykon nemusy byt vysoke napeti, stacijou velky proudy
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

mal som na mysli taktovane CPU... okrem toho som sa uz dlhsie pozeral na TDP novych CPU od intelu... odhad bol robeny na zaklade TDP 3.0GHz prescottu ktory ma 89W TDP >>>> zvysene napajanie o 10% a zvysena frakvencia o 33% mi vychadza, ze som sa dost preratal :) ale aj tak treba mat rezervu v chladeni

intel udava 115W pre 3.8GHz LGA775 prescott E0 (1.2875-1.4V)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“