Pískání monitoru ... prosím pomoc ...
Moderátor: maXXmilian
- Magnusson
- Nováček

- Paintsoldier
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo vim co to delá kup si nejakou pryskyřici neco jako epoxal nebo epoxid a podobně je toho jak sraček máš volné jádro v trafu je potřeba to pořadně zalejt a nechat vytvrdnout...měl jsem stej nej problém je to opradu vysokonapětovým trafem já ten monitor pořád sebou něgde tahal a převozama dostal kore že se z toho chudák rozpískal)))...jestli se na to necejtíč řekni nějakýmu elektrikářoj at ti to udělá nebo v servisu pro televize .....servisáci ti za vydinou výdělku řenou že se to dá řešit jenom výměnou trafa.....to je kec))))))))))
- Antonín Chromý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Záruka
A je po zárucePaintsoldier píše:jo vim co to delá kup si nejakou pryskyřici neco jako epoxal nebo epoxid a podobně je toho jak sraček máš volné jádro v trafu je potřeba to pořadně zalejt a nechat vytvrdnout...měl jsem stej nej problém je to opradu vysokonapětovým trafem já ten monitor pořád sebou něgde tahal a převozama dostal kore že se z toho chudák rozpískal)))...jestli se na to necejtíč řekni nějakýmu elektrikářoj at ti to udělá nebo v servisu pro televize .....servisáci ti za vydinou výdělku řenou že se to dá řešit jenom výměnou trafa.....to je kec))))))))))
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Kdyby jenom po záruce.
Ale zalitím jádra FBT dojde k znížení odvodu tepla z povrchu FBT a nadměrnému ohřívání FBT co po krátké době vede k porušení elektrické izolaci uvniř sekundární cívky FBT a následnému průrazu které vede k znehodnocení FBT
(obvzláště při vyšší hor. frekvencich kdy je sycení FBT nejvyšší). Pak už nepíská nic
.
To co ti "poradil" Paintsoldier se praktikovalo na ruských a dnes i na korejských televizích
.Těmto opravářům se říkalo "MONTÉR TOĽJA"
.
Ale zalitím jádra FBT dojde k znížení odvodu tepla z povrchu FBT a nadměrnému ohřívání FBT co po krátké době vede k porušení elektrické izolaci uvniř sekundární cívky FBT a následnému průrazu které vede k znehodnocení FBT
To co ti "poradil" Paintsoldier se praktikovalo na ruských a dnes i na korejských televizích
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sasafras
- Nováček

-
- L-U-C-K-Y
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- cabman
- Středně pokročilý

V monitorech, hlavně těch velkých se projevují dva druhy hluku.
První z nich je nepříjemné pískání které dělají s velkou pravděpodobností povolené závity na vysokofrekvenčních cívkách. To jsou takové ty zlaté kulaté cívečky. Ovšem může to dělat i nějaký uvolněný chladič na obvodech. Pokud je monitor po záruce tak to jde někdy opravit tím, že cívečku zalete tavnou hmotou, nějakou priskyřicí nebo jen něco utáhnete;)
Druhý hluk je takové tlumené vrčení. To je způsobeno většinou nějakou vůlí v uchycení, nebo prostě špatnou technologií výroby vychylovacích cívek obrazovky možná i zdroj.
Bohužel můj monitor Philips 109p dělá oboje. Píská v nízkých rozlišeních a někdy trošku včí. Asi to taky skusím reklamovat.
První z nich je nepříjemné pískání které dělají s velkou pravděpodobností povolené závity na vysokofrekvenčních cívkách. To jsou takové ty zlaté kulaté cívečky. Ovšem může to dělat i nějaký uvolněný chladič na obvodech. Pokud je monitor po záruce tak to jde někdy opravit tím, že cívečku zalete tavnou hmotou, nějakou priskyřicí nebo jen něco utáhnete;)
Druhý hluk je takové tlumené vrčení. To je způsobeno většinou nějakou vůlí v uchycení, nebo prostě špatnou technologií výroby vychylovacích cívek obrazovky možná i zdroj.
Bohužel můj monitor Philips 109p dělá oboje. Píská v nízkých rozlišeních a někdy trošku včí. Asi to taky skusím reklamovat.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- cherson
- Začátečník

-
a co ta reklamace povedla se?cabman píše:V monitorech, hlavně těch velkých se projevují dva druhy hluku.