Pískání monitoru ... prosím pomoc ...

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Magnusson
Nováček
Nováček

Příspěvek od Magnusson »

Take si myslim, ze to muze delat trafo ci civky v monitoru. jen se mi zda divny, ze mam takovou smulu na dva monitory s takovouto chybou po sobe v radu nekolika mesicu ... :cry:
Paintsoldier
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paintsoldier »

jo vim co to delá kup si nejakou pryskyřici neco jako epoxal nebo epoxid a podobně je toho jak sraček máš volné jádro v trafu je potřeba to pořadně zalejt a nechat vytvrdnout...měl jsem stej nej problém je to opradu vysokonapětovým trafem já ten monitor pořád sebou něgde tahal a převozama dostal kore že se z toho chudák rozpískal)))...jestli se na to necejtíč řekni nějakýmu elektrikářoj at ti to udělá nebo v servisu pro televize .....servisáci ti za vydinou výdělku řenou že se to dá řešit jenom výměnou trafa.....to je kec))))))))))
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Záruka

Příspěvek od Antonín Chromý »

Paintsoldier píše:jo vim co to delá kup si nejakou pryskyřici neco jako epoxal nebo epoxid a podobně je toho jak sraček máš volné jádro v trafu je potřeba to pořadně zalejt a nechat vytvrdnout...měl jsem stej nej problém je to opradu vysokonapětovým trafem já ten monitor pořád sebou něgde tahal a převozama dostal kore že se z toho chudák rozpískal)))...jestli se na to necejtíč řekni nějakýmu elektrikářoj at ti to udělá nebo v servisu pro televize .....servisáci ti za vydinou výdělku řenou že se to dá řešit jenom výměnou trafa.....to je kec))))))))))
A je po záruce :(
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Kdyby jenom po záruce.
Ale zalitím jádra FBT dojde k znížení odvodu tepla z povrchu FBT a nadměrnému ohřívání FBT co po krátké době vede k porušení elektrické izolaci uvniř sekundární cívky FBT a následnému průrazu které vede k znehodnocení FBT :shock: (obvzláště při vyšší hor. frekvencich kdy je sycení FBT nejvyšší). Pak už nepíská nic 8) .
To co ti "poradil" Paintsoldier se praktikovalo na ruských a dnes i na korejských televizích :? .Těmto opravářům se říkalo "MONTÉR TOĽJA" :P .
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Taky je dobry gdyz je tam prosena izolace negde a vytahne se ti z trafa poradnej voblouk to je pak sranda :twisted:
Me monitor piska v gdyz je v ve vypnutym rezimu
A taky mam este naky 17" Premio :) a to sici pri 800x600 uplne nechutne
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Muj starsi monitor taky nekdy piska, i kdys to jde slyset jen pokud mam hlavu natocenou pod nejakym uhlem vzhledem k monitoru. Vetsinou stacilo bouchnuti do monitoru z leva nebo z prava....
sasafras
Nováček
Nováček

Příspěvek od sasafras »

pavel.minarik píše:Jestli nahodou nemas zvlast citlicej sluch a slysis veci co vetsina lidi ne. Ja jsem nikdy od nikoho neslysel, ze by monitor piskal.
Tak s citlivim sluchom nas tu bude viac, moj philipes 107p5 si sem tam tiez popiska, ale nastastie to dlho netrva.
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Piska trafo. Mnohdy staci jen dekl od monitoru otevrit a utahnout sroubky, ktere trafo tlaci ke skrini monitoru. GOOD LUCKy :P
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

V monitorech, hlavně těch velkých se projevují dva druhy hluku.
První z nich je nepříjemné pískání které dělají s velkou pravděpodobností povolené závity na vysokofrekvenčních cívkách. To jsou takové ty zlaté kulaté cívečky. Ovšem může to dělat i nějaký uvolněný chladič na obvodech. Pokud je monitor po záruce tak to jde někdy opravit tím, že cívečku zalete tavnou hmotou, nějakou priskyřicí nebo jen něco utáhnete;)
Druhý hluk je takové tlumené vrčení. To je způsobeno většinou nějakou vůlí v uchycení, nebo prostě špatnou technologií výroby vychylovacích cívek obrazovky možná i zdroj.
Bohužel můj monitor Philips 109p dělá oboje. Píská v nízkých rozlišeních a někdy trošku včí. Asi to taky skusím reklamovat.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
cherson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cherson »

cabman píše:V monitorech, hlavně těch velkých se projevují dva druhy hluku.
První z nich je nepříjemné pískání které dělají s velkou pravděpodobností povolené závity na vysokofrekvenčních cívkách. To jsou takové ty zlaté kulaté cívečky. Ovšem může to dělat i nějaký uvolněný chladič na obvodech. Pokud je monitor po záruce tak to jde někdy opravit tím, že cívečku zalete tavnou hmotou, nějakou priskyřicí nebo jen něco utáhnete;)
Druhý hluk je takové tlumené vrčení. To je způsobeno většinou nějakou vůlí v uchycení, nebo prostě špatnou technologií výroby vychylovacích cívek obrazovky možná i zdroj.
Bohužel můj monitor Philips 109p dělá oboje. Píská v nízkých rozlišeních a někdy trošku včí. Asi to taky skusím reklamovat.
a co ta reklamace povedla se?
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“