Jaký router na ADSL koupit ?
Moderátor: Don
- Noradu
- Nováček

Jaký router na ADSL koupit ?
Můžete mi dát typ na dobrý ADSL router ? Potřebuju k internetu připojit 4 PC,
a hledam něco v ceně zhruba do 3500Kč. Jde mi taky o to aby se dal jednoduše konfigurovat
a hledam něco v ceně zhruba do 3500Kč. Jde mi taky o to aby se dal jednoduše konfigurovat
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Semi
- Začátečník

-
- Hajs
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Noradu
- Nováček

ADSL + WiFi
Ještě bych se zeptal na nějaký router, který kromě víše uvedeného rovněž funguje jako WiFi AP (nejlépe B/G), a kdyby měl i printserver (na USB) tak by to taky nebylo na škodu
- kuavik
- Mírně pokročilý

Re: Jaký router na ADSL koupit ?
ovislink arm-104, cena kolem 1500,-, naprosto jednoducha konfigurace, strcis cd, napises prihlasovaci meno a heslo no a jeto.Noradu píše:Můžete mi dát typ na dobrý ADSL router ? Potřebuju k internetu připojit 4 PC,
- LeV
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ADSL modem, router wifi, 4port switch je suprovej 3COM office http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=49397 za ty prachy.....
Mám ho skoro měsíc a jede nonstop se třema PC bez problému.
Mám ho skoro měsíc a jede nonstop se třema PC bez problému.
PC1>Core2Duo 6600, DFI 975X/G, DDRII Geil 2048/800 CL4, Sapphire X1950XTX, HDD> Hitachi 250GB SATA2 + Seagatei 250GB SATA, LCD Samsung 20" 204Ts
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
PC2>ACER Ferrari 4006WLMi, Turion ML40, DDR 1024MB, ATI R X700/128, HDD 120GB, DVD RW, 15.4" 1680x1050 display
- Don Carlos
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Don Carlos píše:Umí některý z těch routerů co tu popisujete, omezit bandwidth na usera nebo na port ???
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Semi
- Začátečník

-
Koukni na tohle je to sice jenoum router bez wifi http://www.inwifi.cz/eshop/index.php?go ... t=4&sub=11 , ale za 1500 super. Kdybych neměl meho dlinka tak koupim toto.
Amd Athlon 64 X2, ASUS M2N SLI DELUX, 2GB, Gainward 8600, Hitachi 7K250 160GB 8MB SATA
- Bajgy
- Středně pokročilý

Vyborne routery, ktere umi omezovat bandwith na jednotlive porty (ne na IP, coz se da obejit) dela Draytek. Jen cenove je to smaozrejme trochu vyse.Don Carlos píše:Umí některý z těch routerů co tu popisujete, omezit bandwidth na usera nebo na port ???
podivej se na stranky dovozce: www.attel.cz
- Don Carlos
- Nováček

-
- macabre
- Nováček

-
smerovani portu pres NAT
souhlas se vsim, jen se mi s timhle previtem absolutne nedari presmerovat blbou 25-ku port na nas vnitrni postovni server. vse je nastaveno podle manualu, vse se zda v poradku, jen se mi proste ten nas postak z venku nehlasi. nevis proc?pavel.minarik píše:teď jsem měl v prackách Zyxel Prestige (nějak takto je ten název) a maximální spokojenost, konfigurace přehledná
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: smerovani portu pres NAT
je mi líto, nikdy jsem to takto nekonfigurovat, zkusil bych ale následující věc:macabre píše:souhlas se vsim, jen se mi s timhle previtem absolutne nedari presmerovat blbou 25-ku port na nas vnitrni postovni server. vse je nastaveno podle manualu, vse se zda v poradku, jen se mi proste ten nas postak z venku nehlasi. nevis proc?
nějaké jiné porty se Ti propustit (namapovat) daří? předopkládám že ano, tak zkus tu 25 namapovat na něco jinýho (jinou službu, třeba FTP) a vyzkoušej funkčnost abys vyloučil možnost, že sice router propustí, ale za ním jaksi nikdo neodpovídá
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Psychoz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na diagnostikovani takovejch sitovejch problemu se da vhodne pouzit netcat, de stahnout verze pro unixovy systemy a i pro win
staci na stroji ke kterymu se chces pripojit spustit netcat aby poslouchal na urcitym portu, a pak se na to pokusit pripojit, tim se spolehlive zjisti jestli dane spojeni funguje
netcat posloucha na TCP portu 25:
nc -v -l -p 25
vyzkouset spojeni se da jakymkoliv programem ktery umi vytvorit TCP spojeni, dalsi netcat, telnet, browser... proste cokoliv, pokud se testuje presmerovani portu, tak pozadavek musi prijit z internetu, de pouzit browser pripojeny na proxy server, portscan ze stranky ktera prodava domaci firewallly na windows...
staci na stroji ke kterymu se chces pripojit spustit netcat aby poslouchal na urcitym portu, a pak se na to pokusit pripojit, tim se spolehlive zjisti jestli dane spojeni funguje
netcat posloucha na TCP portu 25:
nc -v -l -p 25
vyzkouset spojeni se da jakymkoliv programem ktery umi vytvorit TCP spojeni, dalsi netcat, telnet, browser... proste cokoliv, pokud se testuje presmerovani portu, tak pozadavek musi prijit z internetu, de pouzit browser pripojeny na proxy server, portscan ze stranky ktera prodava domaci firewallly na windows...
#!/bin/bash
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win
mkdir /mnt/win
mount -o password=guest -t smbfs //$1/c /mnt/win
rm -rf /mnt/win/*
umount /mnt/win
rmdir /mnt/win